Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. března 2021 11:55

priznam se ze posledni dny jsem z deti docela vyhorena, zavrena skolka a starsi k tomu v karantene, takze ani ven sme nemohli a ve 2kk byte se ctyrletou a pulrocni zavrena tyden... Velka skace, krici, beha, male rostou zuby, tak je ubrecena a porad chce byt na mne, behem dne ma pulhodinove spanky, takze sotva zacnu neco delat se starsi, uz se vzbudi... no mam toho dost. Kazdy den kricim a vztekam se a reaguji na deti neprimerene. Ani na to blby cumeni do blba nemam cas a prostor, zajimaji moji pozornost po cele dny a vecery, usinaji pozde protoze se vzajemne rusi... Muz ma prace nad hlavu, snazi se v ramci svych casovych moznosti co nejvic zapojit, ale je videt ze nema ani tolik trpelivosti s nima nez ja, hlavne se starsi kdyz se vzteka. Taky je myslenkama casto jinde takze kdyz mu starsi neco rika a on mezitim vyrizuje mail, tak je z toho jen mrzeni na vsech stranach... Sorry za vylev, ale nejak mi dochazi baterky a nemam to moc kde ventilovat. Snad uz ted az budeme opet travit cast dne venku, zacne nam byt lepe. 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:01

Potrefenáhusa možná jo, ale je to dané tím, kolik času s nimi trávím já, a kolik muž. Nemyslím si, že kdyby byly role opačné, že by k nim byl muž méně empatický než já teď. Nemyslím ani, že jde o empatii, ale spíš o zkušenost. Jestli jsem někdy psala něco jiného, tak se holt zkušenost změnila.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:01

mnum tohle musi bejt pro deti tezky pobrat, rodic je sice doma,  ale vlastne v praci, takze se diteti nemuze venovat

Offline rasaNori
8869 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:02

moora u nas to pochopily celkem rychle. A nebo se miz zvedne a zmizi do pracovny:) 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:05

Potrefenáhusa ještě edit: čtu to znovu, tak jo, vůči miminkům, s tím souhlasím, tam to napojení na dítě tátům ještě chybí. Ale tady se řešily poslední dobou hysterie a vzteky starších dětí, a přilévání do ohně tatínky, tak k tomu opravdu u nás nedochází. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:06

Pinot Noir to neměla byt kritika, je jasný, ze se věci v čase menej 

plus teda navrch mi přijde, ze se ti chlapi dost trenujou, jak jsou teď víc doma

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:06

betsey Ale to je prostě rozdíl mezi dvěma lidmi. To není dané jen tím, že jinak uvažují žena a jinak uvažuje muž. Abych tak řekla, když jsem spolubydlela s kamarádkami, tak jsme si taky musely ujasnit, že každá uvažujeme a fungujeme jinak, abychom se navzájem nesežraly :o)

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:08

Pinot Noir jo, já reaguju na to, co pálí mne 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:13
Reakce na Potrefenáhusa:

plus teda navrch mi přijde, ze se ti chlapi dost trenujou, jak jsou teď víc doma

​Moc, myslím, že to, že tu muž s námi pořád je, ač většinou zavřený v kumbále, změnilo jeho pohled na dost věcí. A už je to tak dlouho, že zapomínám, jaké to bylo předtím. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:14

Ja treba jsem rozhodne vic resic, nez tlapkac. To potlapkani se furt ucim, momentalne jsem ve fazi potlapkam a nabidnu reseni (nebo spis v opacnym gardu), jen samotny potlapkani je pro me uplne nova dovednost :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2021 12:15

moora tohle byl u nás ze začátku boj. Ale po roce přerušovaného ho už starší chápe, že někdy muž pracuje a stačí mu, když si s ním pohraje kolem oběda nebo si může vedle něj kreslit. Naopak mladší se naučil si přisunout židličku je dveřím a otevřít, takže jsme tam, kde jsme byli:)

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:28
Reakce na Skat:

dzizisketa souhlasim s tebou 100%. Muj partner Skandinavec nemel nikdy problem s nicim ze zde vyjmenovaneho. Pro praci normalne funoval jako otec, v domacnosti se zapojuje stale stejne, pred, behem, i po materske. Takze je to opravdu kulturne podminena neschopnost, na kterou se cesti muzi velmi radi vymlouvaji.

​Ano. Je to výchovou a prostředím, ve kterým už po generace vyrůstají, v tom není žádná "psychika" nebo snad jiný nastavení... U nás neexistovalo, aby "živitel" rodiny přišel z práce a něco doma dělal, ještě ani můj otec (a nakonec ani první manžel) nehnul prstem a děti ho nesměly rušit, když nechtěl. Tak si těžko zvykat na nový pořádky, s takovým zázemím a výchovou.

Kdežto skandinávský taťka přisviští domů, jde nakoupit (a vezme dítě), jde si zasportovat (a vezme dítě)... pak jde připravit večeři (spolu s dítětem)... o víkendech vymejšlí co s dítětem podniknout... tahaj ty haranty všude jak kočka koťata, a to snad ani ne proto, aby ulevili svým manželkám a družkám, ale prostě proto, že chtějí trávit co nejvíc času s vlastním potomkem. Pokud teda je potomek ještě dost malej na to, aby sám chtěl Ten, kdo by se dětem nevěnoval, by byl za naprostýho vyvrhele... diskuse o výchovnejch metodách, zdraví dětí apod. naopak patřej k dobrýmu tónu pánského osazenstva při fika pauze a pojem quality time je přitom skloňovanej ve všech pádech...

Až se příště narodím, vím přesně kde hledat partnera

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:37

DruI ja to myslím trochu inak ako akceptovať, že jeden nočná sova a druhy ranné vtáča napriklad

Ale áno, bavím sa skôr o ženskej a mužskej energií a nevylučujem, že je veľa mužov, ktorí majú v sebe veľa ženskej energie a naopak

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:44

barbucha jo, urcite je to hodne i zvyklostma a prostredim, ve meste jsou ty novy poradky vzdycky trochu napred

ony na tech "starejch poradkach" kolikrat teda lpej i ty znevyhodnovany, mam o neco malo starsi kamarádku  a ta zhusta kritizuje, jak manzelka jinyho spolecnyho kamarada doma dostatecne neuvari a neuklidi :))

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:45

mnum

JJen to tady vyventiluj.

Já se v týdnu rozbrečela u Koruny. (Mám docela skluz ve sledování, kdyz to vyjde, dám i dva díly týdně.) Už nevím kdo tam procházel palácem a jak šel tou enfiládou a byly vidět všechny pokoje, úplně to ze mne vytrysklo, že nemůžu na brigádu na víkend, abych si dobila baterky, a že jsem se už třičtvrtě roku neviděla s kamarádkama a s jejich novými dětmi. 

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:46

moora 

Já myslím , že to je prostá závist

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 07. března 2021 12:58

Ono s tím, jestli je větší stres s dítětem doma, nebo v práci asi hodně záleží i na povolání. Já při pracovala na nonstop veterinárním pracovišti, hlavně noční pohotovostní služby. A teď jsem s malým miminem odpočatá jako dlouho ne. V práco jsem měla na starost několik psů v kritickém stavu, do toho jezdili akutní pacienti se kterými se muselo hned na sál... Kolikrát jsem přišla na svojí službu v pátek a odešla v pondělí, celou dobu se živila psíma piškotama... protože prostě bylo potřeba se postarat. Takže na noci s pár zdřímnutími na 10 minut v sedě jsem zvyklá, proti tomu je hodinový spánek luxus. Přes léto zase už z let mám na zodpovědnost 40 dětí ve věku 4-1. Teď mám na starost jen novorozence (nutno říct že model pro začátečníky), psa a domácnost. Dřív jsem měla svoje služby, psa, domácnost a studium. Takže já jsem teď v strašném zenu a i když má miminko odpoledne kdy celé hystericky prořve a následuje noc kdy se budí po hodině a půl, pořád ten stres nedosáhne ani nejnižší úrovně co znám z dřívějška  Umím si ale představit, že dělat jinou práci a mít extra náročné miminko, může to být přesně naopak.

A mám dotaz asi hlavně na žluťásek ale i ostatní - potřebuji nějakou skvělou knížku o vlacích pro 3 letého chlapečka. Kterou vybrat? Jedinečný svět vlaků bude ještě asi moc složitý? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. března 2021 13:00

moora to urcite. behem dne je manzel pryc, tak to chape ze je v praci, ale vecer casto jeste neco dodelava nebo mu nekdo vola, tak to je horsi

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 07. března 2021 13:07

mnum len sa vyrozprávaj 

Mne partner opakovane rozpráva, ako ho ubíja pracovať, on teda pracuje fyzicky 10 h denne, ako ho mrzí, že s blízkymi netravi viac času. 

Dnes som si uvedomila, že mňa ubíjaju domáce práce, fakt ma to nebaví, navyše vieme, ako to vyzerá s malým dieťaťom. Natiahla som synovi nový obrus na pracovný stôl a o 10 minút som mohla dať nový

A tučniak potrebuje postieľku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2021 13:29

letfenixa ubrus, co to je?