MrakoplasDoma dávame pred Veľkou nocou žito klíčiť, tento rok teda nevzišlo, mali sme staré zrno. Ale z detstva si to teda nepamätám. Žito mávame tak cca posledných 10 rokov možno.
Vše o těhotenství a dětech
My jsme dnes večer malovali se synem vajíčka. Chtěla jsem mu vyfouknout jedno dvě, ale pořád maminko další, maminko další, tak jich máme zatím sedm a příslib dalších zítra, až vymyslím co s těmi vejci :-))
Osení jsme měli odmala, ale já jsem marná bydlenka, nic nemáme, ani zrní, ani misku. Budu doufat, že to budou mít ještě někde v květinářství nebo zas ozdobíme květináč s pažitkou jako loni.
Mrakoplas Aspon jedna spriznena duse s osenim
Bahniatka jsem si teda musela vygooglit, ale u nas se taky davaly jako vyzdoba kocicky a malovana vejce (nevyfouknuta teda), ale tak ja jsem z chudeho kraje, tak mozna proto jsme ani tem slepicim to zrni neubirali ![]()
viktorka_od splavu barborky nám obvykle vozí babička z chalupy k Mikuláši. Letos jsem si nevšimla, že jsou u větví, co mi taky dala, a vyndala jsem je z balkonu až před svátky. Vykvetly po novém roce:)
Prosím vás, jak mám namotivovat dceru k zubaři? Jdeme tam za 14 dní, když řeknu, že půjdeme ukázat zoubky, chytá z toho hysteraky (tak nějak kontinuálně, když jsem to za posledního půl roku nekdy použila). K jiným doktorům by ráda šla, pořád chce chodit se segrou, ale nechodí, nechci ji tahat po cekarnach. Takže jako můžu ji nakecat něco, ale to je asi blbej přístup. Ale možná nejlepší na to, aby mi nezdrhla z čekárny. Nebo ji můžu nakecat, že budeme ukazovat jen já a malinká, a pak přijde moment překvapení, ale taky mi to nepřijde dobrý...
Karja prasátko Peppa má díl o návštěvě zubaře. Možná zkusit slíbit nějakou odměnu.
Karja už keď sa boji, neviem či dačo zmeni jej názor ale tiež som púšťala Pepu a nejaké detské pesničky kde ospevovali aké je to u zubára super
. Ešte som mu básnika aké super kreslo tam je, že ho dvihne hore a dole ako na hupacke. A teraz sa teší, že ukáže ako si krásne umývame zuby. Dúfam, že to zubárka nepokazí a miesto pochvaly ma nezvozi, že má hubu plnú kazov .Dam.vediet.buduci.tyzden:)
Karja Na moment překvapení bych se vybodla. I kdyby to tentokrát vyšlo, tak příště se ti to vymstí. Zkus jí pustit tu Peppu u zubaře, na tu naši to docela zabralo. A úplatky taky nejsou úplně od věci :o)
Karja no překvapení ne, ale řekla bych - půjdeš s námi, my ukážeme zuby a ty pokud budeš chtít, tak taky. když to uvidí že není problém (pokud teda malá nebude ječet:-)) tak se třeba nebude chtít nechat zahanbit? ono hlavně záleží na zubaři.. a teda, proč se bojí, už tam byla?
viktorka_od splavu Byla tam, ale je to dlouho, už si to nemůže pamatovat. A ječela. A malá bude ječet hrozně, ta začina jakmile se otevřou dveře jakékoliv ordinace. Ta má prostě jasnej syndrom bílýho pláště! Ona se ne asi boji, ale prostě nechce, neukáže, asi to plyne z toho, že si nerada čistí zuby, to si ode mě taky nerada nechává docistovat,většinou to prorve a já ji musím držet ruce.
DruI Jo úplatky, ona co nechce, nedělá ani za úplatek. Třeba jsem ji bezvadně ostříhala vlasy za lízátko, držela snad 20 minut, ale nehty za nohou si nenechá ani za zlatý prase. Na slíbenou odmenu řekne ,,tak to ani nechci,,. Na česání vlasů je zas hláška ,,co ty mi to děláš, nechci,,. No prostě celej sambo! Ten taky nedělá, co nechce, a je hrozně nekonformní, proto ho ty děti taky tak dostaly na kolena:-D
Karja Peppu určitě, plus slíbit dárek, cokoliv si bude přát ;) Blbý jsou ty zavřený obchody. U nás tyhle úplatky začaly fungovat až po třetím roce, slíbená cesta do Pepca a nákup hračky, jakoukoliv si vybere, tehdy zafungovala. Letos jsme bohužel museli jet zub vrtat, to jsem slíbila, že když to zvládne, bude na něj doma čekat velké překvapení - bylo to Pendolino na baterky i s kolejemi.
Pinot Noir Tak Peppu pustím, teda pokusim se pustit, Peppa není oblibena pohádka, tak snad to projde:-D. A pak dej se vůle boží:-D
Karja Tak ono asi fakt nezbývá nic, než o tom s ní mluvit a třeba se nechá přesvědčit. Naší se třeba strašně líbilo, že jí zubařka při prohlídce půjčila zubatou plyšovou gorilu a zubařské zrcátko a předvedla jí, jak jí má odborně prohlédnout i zadní zuby :o)
Ale teda loni jsem neměla morál nás na prohlídku objednat, tak jsme tam rok nebyli a ví bůh, jak se po tak dlouhé době povede nám.
DruI Nase to s dětmi zatím moc neumí, jako snaží se, je milá a tak, ale není to ono. Ona nemá zatím děti, tak to vidí jinak:-D
Karja na Déčku ještě dřív dávali německý animovaný seriál o holčičce Connie, nebyla to ani moc pohádka, spíš takový všední denní věci, jak jede na výlet vlakem, hraje si s kamarádkama venku, má narozeniny... A jedno z toho byl zubař. Zkusím ti to najít
DruI ještěže nás vždycky objedná hned na další kontrolu. Před tím jsem chodila jinam a tam to nedělali, a nebyla jsem tam snad pět let:) Donutila mě až povinnost v těhotenství.
Synové kupodivu se zubařem problém nemají, dokonce ani ten mladší, který nesnáší čištění zubů, otevřel pusu a nechal se vyšetřit. A starší se tam vyslovně těší, což vůbec nechápu, dělala mu dokonce výtěr z nosohltanu na covid a ani nehlesl a chtěl znovu:)
Našla jsem to jen v němčině, to nevím, jestli zaujme :)
Evaeva no krajšie ako by som ja spravila a to som ho ešte odfotila z tej uplne najskaredsej strany :) asi vydrankam od učiteliek návod a budúci rok skúsim doma.
Karja jo a u nás ještě pomohlo koupit zubařské zrcátko (stejně jako s pediatrem pomohl nákup stetoskopu).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí