Vše o těhotenství a dětech
letfenixa já jsem takhle odebrala fixy a lepidlo poté, co dcera obojí použila na chodidla ![]()
Stříhá strašně ráda, ale (zatím) jen věci k tomu zhruba určené.
Naši nemajú dostupné nožnice ale ani farbičky, fixky atď. V nestráženej chvíli totiž vždy pokreslia steny. Už tu máme peknú zbierku "umenia". Ale majú kriedovu stenu a biele kriedy k dispozícii (teda nemajú, lebo ich všetky dakde zapatrosili). Steny máme biele tak mi nevadí keď s nimi maľujú aj vedľa :)
A s tým zubarom, to tak skoro chodíte s deťmi? Mne zubárka povedala, že až cca od dvoch rokov, skôr to nemá zmysel keď ani pusu neotvorí.
Pinot Noir a bere vás váš normální beznej zubar? Nebo se chodí někam na dětský? Já jdu ke svymu zubari asi za 14 dni na kontrolu, tak se ho zeptam, ale nějak si ho s miminama úplně neumim představit
betsey Alice vypadá jako star někde na lehatku na svahu v aspenu ![]()
ach jo, ty zuby jsou fakt pohroma huby, já se těch dětských kazů strašně bojim
Potrefenáhusa jo, naše zubařka bere i děti.
Mrakoplas ja byla se synem u zubare poprve az tak v tech dvou, driv jsem na to nemela moral. Ale v zubnim prukazu jsou kolonky uz od mimina.
Mrakoplas já byla s oběma poprvé v roce. U nás to teda v roce, roce a půl proběhlo mnohem líp než mezi druhým a třetím rokem, to se fakt nedalo, nějakou návštěvu jsem i vynechala. Až po tom třetím roce se dá na něčem domluvit, slíbit atd. (u nás, jiné děti to třeba zvládají líp).
Mrakoplas naši chodí od roku, starší pusu napoprvé neotevřel, mladší ano. Chodíme všichni čtyři k jedné zubařce, je to logisticky nejjednodušší. Naše děti bere a je fakt hodná.Potrefenáhusa
Tak to jsem zvědavá, ten náš je fakt takovej "nemateřskej" typ, ale když jsem tam byla naposled s pupkem, říkal, ze cekaj taky, tak by třeba měl pochopení pro nějaký excesy
Mrakoplas Mělo by se chodit s prvním zoubkem, ale cca v roce první vyšetření stačí. Ve dvou mi to přijde pozdě. Jako jo, zas tolik času na zkouknutí v puse není, ale někdy stačí aspoň orientačně vyšetřit. A někteří dvouleťáci spolupracujou úplně skvěle. Důležitější je, že si na prevenci popovídáme s rodičema o čištění a tak a taky se děti odmala učí, že se chodí k zubaři a jak to tam vypadá a chodí. Mimochodem, pár dvouletých s kazy (i vícečetnými) jsem už viděla a to je hrozně smutnej pohled. Tím nechci nikoho strašit, jenom bych brala to doporučení od 2 let s hodně velkou rezervou.
Mrakoplas Říká se, že by se mělo chodit od prvních zubů. Já to teda brala tak, že si to malé dítě na zubaře zvyká a že mu to půjde mnohem líp, když tam půjde ještě, než bude potenciálně třeba řešit nějaké problémy. My byli myslím poprvé v roce. Taky chodíme celá rodina k jednomu zubaři, ale teda je to moje zubařka, kterou mám už od školy, takže na děti je zvyklá :o)
Len No třeba zubař mojí maminky dokonce zastává názor, že stačí přijít až tak ve čtyřech, pěti letech. Takhle pozdě šla se synem moje sestřenka a to už měl chudák malej půlku zubů zkaženou a úplně odmítal spolupracovat při ošetření, protože ho to samozřejmě bolelo.
Lenjo jo, nerikam, ze od dvou to staci. Jen ze my to driv nezvladli
. Od te doby ale celkem pravidelne. Syn zatim nastesti problem se zuby nemel. U nas byla ale taky kovbojka se zubarem. Ja mam svoji zubarku, je skvela, ale na deti se pry neciti. Taky se u ni vzdycky dlouho ceka, v cekarne uplne prtave, kde sedis a mas kolena narazeny do protejsi zdi. To je s batoletem za trest. Takze prvni navstevy zubare jsme absolvovali jinde, nikde nas nechteli a nakonec jsme skoncili na nejake soukrome klinice v karline, kde mi prislo trochu prasteny platit za petivterinovou prohlidku petikilo. Ale zas tam meli peknou cekarnu s rybickama, tak se to tam dalo.
Len ja viem, že sa teraz odporúča od prvých zubov ale u nás tak skoro žiadny zubár neberie. Brala som to tak, že je to hlavne kvôli zvyku, takému ročnému dieťaťu sa zub asi aj tak nedá ošetriť?
No, mladší bude mať dva v lete, zatiaľ mi ho zubárka nechce zobrať, že až za pár mesiacov.
Určitě je důležité, aby zuby zubař zkontroloval, takže v roce jsme šli, ale zvykání bych nepřeceňovala. Dítě si v roce a půl nebo dvou letech určitě nepamatuje, co bylo v roce, vždyť je to polovina jeho života. Já jenom, aby si "začínající" mámy od toho zvykání moc neslibovaly ;)
Edit: větší význam má podle mě hra na zubaře, knížky o zubech atd.
DruI Upřímně mě tohle děsně štve, když o něčem takovým ještě slyším. To není nic o odborným názoru, ale o lenosti ošetřovat děti, což samozřejmě lehký není. Z podobnýho ranku je pak "dočasný zuby se neošetřují", to mi zvedá tlak celkem často.
DruI keby sem za posledný rok neprišli dvaja noví zubári, tak by starší šiel prvý krát na prevenciu asi až na maturitu
. Nikto nebral nových pacientov a deti už vôbec. Tá, čo k nej patríme podľa adresy je hrozna a skôr ako v troch rokoch deti nepozera. Doteraz som chodila do Čiech, som rada, že tam nemusím ťahať deti.
S tema zubama, fakt se podivejte na ten instac Denist for small. Je tam tohle vsechno vysvetleny. Za me jsem jeste doufala, se zubarka zkontroluje skus, jestli nema z dudliku uz vyvraceny zuby. Misto toho ji zajimalo, jestli v noci kojim. Nedala zadny rady k cisteni, nepodivala se na nic. A to je to specializovana detska ambulance. Kdybych nekoukala na ten instac, nevim nic.
Gatita To je jasný, psala jsem to kvůli tomu názoru od zubaře Mrakoplas
Pokud vím, tak na Slovensku je zvlášť bída sehnat stomatologa, co dítě vezme dřív než ve dvou. Jako jo, jde o zvyk, ale hlavně překontrolujem sliznice, kouknem jestli není nějakej netypickej vývoj zubů a za mě je nejdůležitější instruovat rodiče o hygieně, a to je právě důležitý co nejdřív.
@Pinot Noir Taky myslím, že si to dítě až tolik nepamatuje, ale přijde mi, že je pak později víc v pohodě i rodič, když už tam párkrát s dítětem byli a to pak dítě vycítí. Zas ale musím říct, že všechny děti lidí z oboru byly vždycky perfektně spolupracující už od malejch prťousů (to má ale myslím spíš vliv ta domácí příprava, povídat dětem, co se bude dít, číst knížky a zároveň jako rodič nestresovat, protože jsme v ordinaci zvyklí).
711990 Taky moc doporučuju, má hezký přístup a všechno perfektně vysvětluje i pro laiky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí