Len bohužiaľ na Slovensku je bieda zohnať akéhokoľvek stomatológa.
Ja už rok stresujem, že potrebujem pre syna nového zubára. Najlepšia je moja mama, ktorá stále tvrdí ako preháňam, však ak by mal kazy, to by sme si všimli. Tak určite ![]()
Len bohužiaľ na Slovensku je bieda zohnať akéhokoľvek stomatológa.
Ja už rok stresujem, že potrebujem pre syna nového zubára. Najlepšia je moja mama, ktorá stále tvrdí ako preháňam, však ak by mal kazy, to by sme si všimli. Tak určite ![]()
Já jsem se třeba ptala na čištění dentální hygienicky, a ta mi říkala, že dětem stačí jen čistit kartáčkem. Že mezizubníma kartackama ji trápit nemusím. Já to nedělám, to by bylo moc! Ale tady třeba skoro všichni čistí mezizubními.
Karja my mezizubní nepoužíváme, jen dočišťuju jednosvazkovým. Má zuby docela daleko od sebe, věřím že to děláme dobře. Podle prevencí má vyčištěno dobře, naše zubarka říká, že mezizubní by se měli učit sami cca s nástupem do školy. Tak třeba tě to uklidní :)
Karja no nám povedala zubarka, že Alica nepotrebuje medzi zubný kartacik, pretože má medzi zubami veľké medzery, ktoré sa pekne vyčistia aj obyčajnou kefkou.
Za to dentálna hygienicka nám dala aj medzi zubný kartacik, že jej mam čistiť aj tým a ešte aj dentalnu niť, pretože medzeru nema medzi prednými hornými zubami
Karja já se to dceři snažím docistovat zubní nití (někdy) , ty mezizubní kartáčky tam neprostrcim, přitom mi to zubařka ukazovala.
A dcera už má 3 plomby, všechny si nechala udělat bez odporu. Ale když se jí jedna uvolnila a dráždila dáseň a zubařka ji chtěla odstranit, tak se šprajcla a nepomohlo nic, ani slibovat hory doly. Radši že jí to bude při čištění bolet![]()
Karja ja tiež nepoužívam u syna medzizubnu ale on má zuby ďaleko od seba. Inak občas si tak robím štatistiku na ihrisku a zisťujem, že medzizubnu nepoužíva takmer nikto, nielen u detí ale ani dospelí a často sú prekvapení, že sa to má.
Karja no trápit, záleží, jak má ty zuby blízko u sebe. Ríšovi na horní zuby stačí obyč + jednosvazkový kartáček, ale dolní zuby má natěsno jako dospělý, to obyčejným kartáčkem prostě nevyčistíš.
Karja my mezizubní taky nepoužíváme, ani zubařka se o tom nezmiňovala. Já to teda flákám i u sebe. Děti kazy nemají, já mám asi čtyři.
Ted jsme delali pokus na tema 'proc se lod nepotopi, kdyz je z oceli," a melo to nebyvaly uspech. Zjistuju, ze zacinam mit problem zodpovidat synovy otazky, ale tohle jsem zvladla. Za pomoci googlu a kuchynskych potreb
.
Mel by nekdo tip na nejakou osvedcenou knizku s navody na jednoduche pokusy? Mozna žluťásek ? Koukala jsem, ze prodavaji i ruzne sady, ale to je asi hromada dalsiho kinderbordelu?
Gatita mně přijde nejlepší instagram Dad lab nebo tak nějak, najdu ti to během dne. Tam je spousta jednoduchých pokusů a hrátek pro malé i větší děti.
Ale knihu taky můžu najít, jen nemám moc přehled teď. Až budu v práci, pokoukám a nafotím.
žluťásek hej Dad Lab je super, ja to sledujem na FB.
Já sleduju dentist for small, ale malý u zubařky ještě nebyl, ta naše ho taky u prvních zubů (což v jeho případě bylo v roce) vidět nechtěla. Už se jí ale vnutíme. Čistíme jednosvazkovým a třemi velikostmi mezizubních, tento týden jsem přidala už i pastu.
Karja zrovna mezizubni ho netrapi vubec:) ma spodni zuby hrozne blizko u sebe a jeste krive, takze jinak bych je nevycistila vubec. Jako uprimne, kdyz uz na nem "lezim" je mi fuk jestli to jeste vemu mezizubnim, to je par vterin navic.
Mulen na tom instaci je i video, jak ten mezizubni dat. Mne se osvedcilo zacit s nejmensi velikosti, dat ho spickou az uplne k dasni a pak zajet mezi zuby tak, ze s nim jakoby vibruju do stran, aby se neohnul a prosel.
Jinak svoje zuby jsem vzdycky flakala priserne, mam nastesti jen 2 kazy, ale snazim se, aby Tonda videl, ze si je taky cistim. A ze pouzivam stejny typ kartacku jako ma on. A diky Ounz mam uzasnou zubni hygienistku, ke ktery chodim nadsene a hlavne konecne pravidelne. A taky mi hygienistka poradila, jak vyuzit 2x rocne prispevek pojistovny na hygienu, takze me to stoji par korun.
žluťásek diky za tip na dad lab, to bude stacit. Vic bych stejne nezvladla:)
Gatita U nás měl velký úspěch sopkový pokus - jedlá soda+ jar + potravinářské barvivo a nalít do toho ocet. Sopku jsme dělali z písku. Písek pak tedy byl po několika pokusech na výměnu
. Jde to udělat i na pečícím plechu - sopka je z modelíny.
miuu to uz mame taky za sebou, ale sopka byla z modeliny. Preci jen rok bez skolky je dlouhy, no
.
Dnes v noci jsem se přestěhovala na gauč a noční službu držel muž. A sice se prý Rosťa v noci budil, ale napil se vody a spal dál, maminky se nedožadoval. Já sice šla spát až v půl druhé, ale vstávali jsme v půl osmé, jsem vyspaná jak dlouho ne. A zdály se mi skvělé sny, třeba o šéfkuchaři, který si potřeboval dát oraz a otevřel si malé bistro, měl psa, světlého labradora, který uměl hledat lanýže ![]()
Evaeva to zní trochu jako "neolizujte v zimě zábradlí" ![]()
Pinot Noir on ho samozřejmě nejdřív ochutnal, tak říkám, že jen trošku. - A proč? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.