Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa aby spala jen jednou denně, to mi přijde ještě malá, ale možné to samozřejmě je. Ale chci napsat, že klukům taky spánek mizel od odpoledních. Když spali dvakrát denně, druhý spánek končil po druhé hodině, jednou denně spali asi od 13m, nejdřív před obědem třeba 11 až 13.30, po obědě až později, starší až díky změně času, to mu bylo 18m. Mladšího jsme naučili spát po obědě v podstatě násilím.
Potrefenáhusa takový pěkný dětský koutek jste jí zařídili ![]()
![]()
dzizisketa každý je zaměřený na něco jiného. Ale některé děti jsou náročnější než jiné. Není to ničí zásluha.
Blbý je ale ten despekt, který od jiných rodičů, kteří daný problém nemuseli řešit nebo si to už nepamatují často zaznívá, v tónu hlasu, volbě slov, mezi řádky.
A přesně tohle mě dokáže spolehlivě vytočit, hlavně když mi někdo blahosklonně sděluje, že jak dítě neusíná samovolně v postýlce nejpozději v osm hodin, tak je to vina rodiče, že ho to nenaučil. To uspávání je holt moje achilova pata, no.
Mimochodem, dcera odmalička spala v postýlce sama, s námi v posteli hrozně brečela, ale někdy před třetím rokem se jí to přepnulo a když se v noci probudí, tak k nám přeleze a zbytek noci nás terorizuje :o)
dzizisketa Já ti teda fest závidím, že ti nevadí bordel! Mně hrozně, ale prostě priority jsou jinde, pořád lepší si udělat kafe a něco sníst nebo si dát sprchu. Ale jsem kvůli tomu často napružená a pak mě to mrzí.
Ohledně pekelnosti řevu radši nepíšu nic, abych neodradila bezdětný, tohle bohužel jen tak nevytesním. Ale vlastně mám dobrou zprávu, od první terapie je malej mnohem klidnější (asi jako běžný uřvanější dítě) a vymizela většina hysterických záchvatů. Jo a dokonce usíná u kojení, přitom dřív bylo kojení dalším spouštěčem řevu. Vidím světlo na konci tunelu.![]()
S těma jedináčkama je to přesný, fakt věřím, že časem člověk to nejhorší zapomene. Kolikrát jsem si teda říkala, jak bychom to jako udělali, mít k našemu miminku ještě staršího sourozence, to je pro mě úplný scifi. Asi by byl hodně rychle samostatnej.![]()
Potrefenáhusa No co, malá kontroluje, jestli ten odpad třídíte správně, no! :o)
Jezdíme několikrát ročně za druhou babičkou a dědečkem do jižních Čech, většinou jen já a kluci (muž jezdí busem z Phy). Když byli mimina, tak jsem jezdila na noc, resp. večer, aby spali. Pak jsme přešli rychle na audioknihy, to vydrží poslouchat fakt několik hodin v klidu. Ale co nastane po tom, co je vypustíme ven
Teď už naštěstí ne, ale když byli menší a vylezli třeba v Alpach po celem dni v autě, tak to vypadalo, že zboří barák.
A přesně tohle mě dokáže spolehlivě vytočit, hlavně když mi někdo blahosklonně sděluje, že jak dítě neusíná samovolně v postýlce nejpozději v osm hodin, tak je to vina rodiče, že ho to nenaučil. To uspávání je holt moje achilova pata, no
My jsme s mužem pomalu bouchali šampaňský, když začal drobek usínat "už" před desátou.![]()
Len U nás byl úspěch uspat ji v jedenáct
teď to dítě usíná mezi devátou a půl desátou, pokud s ní teda jdeme alespoň dvakrát denně ven, aby se unavila :o)
Evaeva já myslím, ze jsou to nějaký erupce na slunci a zas to přejde. Spava cca mezi 3. a 4.
DruI
Zezačátku jsme se s mužem střídali, prostě přebral štafetu v půl desátý, když jsem si chtěla jít lehnout a měli s malým party obvykle až do půlnoci. Už se to naštěstí zlepšilo. Každopádně pozdní usínání má po manželovi a brzký vstávání po mně.![]()
A přesně tohle mě dokáže spolehlivě vytočit, hlavně když mi někdo blahosklonně sděluje, že jak dítě neusíná samovolně v postýlce nejpozději v osm hodin, tak je to vina rodiče, že ho to nenaučil.
Ono je totiž strašně snadný rict: můžete za to vy, protože jste ho to nenaučili (a přitom je tolik věci, co rodiče dite naučili, ale tohle vy jste ho naučili nebo jak jste si ho naučili ... to je asi moje Achillova pata, děsně mě to štve
Potrefenáhusa Já netuším, jak bych ho to jako měla naučit. Pokud usne dřív než v půl devatý, tak se po půl hodině sám vzbudí.
Nejdřív jsem teda chtěla napsat, ať poprosíte kočky, třeba by se nechala zlákat a naučit.![]()
Len U nás byl úspěch uspat ji v jedenáct
teď to dítě usíná mezi devátou a půl desátou, pokud s ní teda jdeme alespoň dvakrát denně ven, aby se unavila :o)
![]()
Mluvila jsem s mámou Ríšova spolužáka, ten chodí spát večer o půl deváté, tj. o hodinu dřív než Ríša, ale kromě toho odpoledne 2 hodiny spí! Naprosté sci-fi pro mě. Denní spánek zrušil už před třetími narozeninami.
Potrefenáhusa to je presny. Synovi trvalo strasne dlouho odplenkovani, ja na nej nechtela tlacit, ale slysela jsem, ze uz by nemel ve 4 letech mit na spani plenu. Ze usinal od 6 mesicu sam nikdo neresil. Naopak u svagrove se resilo, ze deti neusinaji jeste ve 4 o samote, ale nikdo si nevsimnul, ze jsou odplenkovane od 2,5 let.
Pinot Noir že? Ta naša suseda, čo je od Alice o pár mesiacov mladšia, spáva cez deň dve a pol hodiny a večer spi už o pol ôsmej. Alica nespáva cez deň asi už od dvoch rokov a keď aj náhodou zaspala, mohla som si byť istá, ze nezaspi pred desiatou. No je to zaujímavé s tými detmi
Pinot Noir To je podle me naturou ditete. Syn spi 9-10 hodin a klidne si jeste v 6,5 letech da 1x tydne 2 hodiny po obede a zase usne v 8.30 vecer. Jenze on proste spi rad (a je v tomhle cely deda).![]()
Zato dcera spala vzdycky malo, prestala po obede spat ve 2 letech a spanek doted povazuje za ztratu casu.
Lamicka v kolika syn odboural plenu na spaní? Starší je přes den bez plen od dvou a čtvrt, ale na spaní ji potřebuje, dokonce z jeho vůle proběhl i pokus a bez úspěchu. Je mu 3 a půl. Jemu ta plena hlavně vůbec nevadí, klidně by jí měl do oběda, stejně tak večer ji musí dostat až těsně před spaním, jinak klidně čůrá do ní.
Lamicka ta potřeba spánku je vrozená, stejně jako dospělí spí mezi 5 a 9 hodinama klidně. Moje děti jsou hrozný medvědi. Dokonce mám takovou historku, jak mě skoro dvouletý syn tahá do postele a já mu říkám, ať ještě chvilku počká, že se chci navečeřet![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí