Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 13:42

Potrefenáhusa Tak já na spoustu naučili/nenaučili klidně odpovím, že mi nevadí, že to dítě dělá takhle, nebo že jsem ho to prostě jinak učit nechtěla. Ale to spaní mě teda přiznávám se ničilo neskutečně.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 13:42

Evaeva Vyměním za svýho nespavce (nevyměním)

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 13:44

Potrefenáhusa u nás ten odpolední spánek hapruje už cca měsíc, nejdřív jsem podezírala zuby, pak že je to tím kočárkem,kde aktuálně nechce být. Spolehlivě teď usne v nosítku (dřív spíš ne). Musím teda vychytat oblečení, asi byl moc nabalený a teď má zapařené špíčky Bohužel večer přestal usínat v posteli u kojení, musíme ho unosit do polospánku a pak teprve vydrží ležet. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 13:52

A ja mam pomerne nespave obe deti. Starsi prestala s dennim spankem kolem 2 a ctvrt, usina cca ve 22 a vstava mezi 7.-8. Rano. Uspavat musime, ale posledni asi 3 tydny je to malinko klidnejsi, jen zmena casu nam to zase narusila... Malinka spi behem dne momentalne cca 4x po pulhodine, ale nekdy ji staci 5-10 minut a pak je hodinu a pul vzhuru do dalsiho spanku. Spanek behem dne delsi nez hodinu uz ani nepamatuji kdy byl naposled... Vecer usina taky kolem 21:30-22. a spi do tech 7 rano, v noci 2 az milion probuzeni na nakojeni.

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 14:19

Dneska se na chvilku stavili kolednici (dcera a spol.) a zrovna jsme o tom spani mluvili. Chlapeckovi bylo pred mesicem 2,5 a odpoledni spanek uz delsi dobu nezna, vecer ale chodi spat po vecernicku a vstava kolem pul 7. A vypada to, ze opravdu prestava pres den potrebovat pliny. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 14:22

Evaeva pres obed ve 3,5 a na noc az ve 4,5 bez nejakeho natlaku - ten byl vyvijen ze vsech stran jen na me. Mela jsem ale oporu v doktorce, ta rikala, ze je hodne dulezite na to netlacit a nechat dite dozrat. Ze to litani po doktorech pak za to nestoji.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 14:28

Jeste k tomu zapominani,myslim,ze dost veci se da zapomenout,ale to hodne spatne ne.Kdy nenosil pleny nebo dudlik uz fakt nevim,ale,ze spal nad pomery si pamatujuJa travila materskou s kamaradkou ta mela o ctyri mesice mladsiho syna.Tak to byl horor,co ta se s nim noci prochodila,s revem......Taky tedy byla za dva mesice jako proutek,me trvalo rok shodit.

No a to si pamatuju furt a nebyl muj tak pochybuju,ze to zapomnela a dokonce si i poridila za par let druhy.

Myslim,ze tohle se nezapomina,urcite i Pinot Noir si bude pamatovat na ty noci co ji skakali po hlave.

Offline brrr
12378 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 14:31

Kokoska Naši měli podobný režim, přes den přestali spat v roce a třictvrtě, usínali kolem půl osmé. Vstavali kolem šesté, naštěstí větsinou po.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 14:33

No a jeste dodam,ze z jejiho urvanyho mimina vyrostl fajn,hodny kluk a z meho strasny sigr........tak pak si vyber co je lepsi.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:21

Zarinya já prave myslím, ze se to snaz zapomene u vlastního, já už si taky poradne nepamatuju na ty strasti prvních tydnu, ale strasnyho haranta kamarádky si pamatuju 20 let

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:30
Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:34

Potrefenáhusa Chudáci moji holky, ty budou mít tady pověst!

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:36

Karja to si piš! 

a stačilo si postezovat a moje dite spi!!!!!!

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:47
Reakce na Potrefenáhusa:

Jinak holčičce se teď spánek během dne pokazil během asi 4 dnů, nějak se mi do toho po ty změně času nedaří najet zpátky. Teď tři dny po sobě vůbec neusnula odpoledne, do ty doby normalne zabrala v kočárku pomalu než jsme vyjeli z ulice.
na zrušení dopoledního spanku se mi zda ještě brzo (dopoledne teda usina většinou dobře)

To naše holčička přešla ze dvou spánků na jeden přesně úderem 9 měsíců. Udělala to taky tak, že si zrušila ten odpolední - od toho jednoho dne už prosně nikdy po druhé neusla. Takže pak skoro půl roku spala už někdy od 11 nebo max 12, do odpoledne se to přesunulo až pak postupně.

Offline Makara
3664 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 15:57

Len jo kazdy dite je jiny. Moji tchyni trvalo nastresti jen dva vikendy u tehdy asi dvou-triletyho mladsiho pochopit, ze davat ho spat v osm je zbytecne. Starsi uz snil druhy sen a mladsi byl furt cily. V klidu usnul po desate a v sest byl svezi jak rybicka. Pak zapatrala v pameti a neco ji to pripomnelo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2021 16:37

Lamicka na něj nikdo netlačí, akorát jsem mu říkala, že kdyby měl pocit, že plenu nepotřebuje, tak ji mít nemusí. Já totiž nepoznám, jestli jí nepočůrá až ráno po probuzení. Jestli ji nepotřebuje přes den nevím, on už po obědě nespí, ale v autě (když usne) se už pár měsíců nepočůral. Jediné, z čeho mám trochu strach, je kdyby ve školce začal spát.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 16:41

Evaeva 

Myslím, že je ve školce dávají před spaním čůrat. A zkušenost je taková, že se počůrávají ve školce v mnoha různých situacích, o spaní vůbec jít nemusí. Nebála bych se toho, prostě je převlíknou a jede se dál.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 16:43

Evaeva A kdybys mu nachystala nočník k posteli? Že třeba pokud se počurá až ráno po probuzení, mohl by to stihnout. Já měla doma takový zvláštní případ, syn v noci nečural, fakt snad už od půl roku mohl spát v noci bez pleny, naprosto spolehlivě. Zato přes den měl plínu ještě pár měsíců přes tři roky, je v dubnu a zbavil se jí až v létě těsně před nástupem do školky a to jsem ještě učitelky varovala, že se to může stát. Prostě sám od sebe nikdy nešel na záchod, ale nikdy, už jsem byla zoufalá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2021 16:45

dynda jo, když se počůrá přes den, to řešit nebudou, ale asi by se jim nelíbilo, kdyby se počůrával každé spaní. Holt bych si ho brala po obědě, stejně jsem doma. Já teda doufám, že tam spát nebude. Klidový program má i doma a neusne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2021 16:45