Vše o těhotenství a dětech
Garfie to jsem zkoušela, už je to teda pár měsíců a nepomohlo to. On nemá problém dojít do koupelny nebo za námi, klidně je půl hodiny vzhůru, než přijde za námi, a hraje si.
Pamätať si budem hlavne tie nočné desy, na to som fakt pripravená nebola. A že ešte občas prebiehajú.
Moje chuďátko dítě má dnes strašný den, už byly čtyři velké nekonečné pláče a nespočet malých fňukáníček od rána. Nejdřív si vzpomněl na nějaký přívěsek z mých bot, který jsem už dávno vyhodila, že ho moc potřebuje a plakal celou cestu na oběd, poté co snědl asi milion hranolek a řízek plakal, že má hlad a chce svačinku a dvacet minut poté uviděl na Petříně pána, co se opíral na procházce o klacek a brečel až domů, že ten klacek potřebuje on a moc ho chce a mám jít toho pána poprosit ať mu ho dá. Doma to završil pádem z postele a boulí na čele a při utěšování usnul, takže teď ležím vedle něj a kontroluju jestli nemá otřes mozku, dejchá a nezvrací, ale myslím že si prostě jen potřeboval odpočinout.
žluťásekjezisi tlapkam hodne moc![]()
711990 to bude dobrý, já jsem mu i celou cestu říkala, že to je v pořádku mít někdy špatnou náladu, že se mi taky někdy chce brečet, že se všichni někdy zlobíme. Chudáci spolucestující bohužel museli poslouchat "ale já mám ten klacek rád, já bych z něj měl radost, já ho potřebuju, mně se líbí, já ho chci mít..." no není každej den posvícení :)
Ale dopoledne jsme zvládli krásnou velikonoční hledačku, schovala jsem mu na zahradě papírová vajíčka s úkoly, na dveře do zahrady nalepila dopis s instrukcemi, všechno našel, splnil, na konci čekal poklad, zajíčci a kinderčokoládky byly, tak snad aspoň kousek dne si užil.
žluťásek veľmi ťa obdivujem, veľkonočná hľadácka, tvoju trpezlivosť. My sme syna vyvencili na záhradke, čo znamená, že si robil, čo chcel a tým pádom máme posadenu kukuricu
Myslím, že detaily se asi zapomenou, ale nemyslím si, že bych třeba za třicet let označila Ríšu za dobrého spáče. To martyrium s ním a to, jak málo spánku mu stačí, se asi nedá zapomenout. S Viktorkem je to jiné, přes ta různá horší období a všechny ty zuby, prdy a noci kolem úplňku pořád převažují noci dobré a navíc s ním mám od narození až doteď ono legendární usínání "položím a odejdu", což teda v mých očích vyváží veškerou nepohodu, takže ten možná jednou bude v mých očích svatý ![]()
letfenixa když vidím, že je fakt unavený, nešťastný, mám trpělivosti na rozdávání. Dneska mi ho bylo fakt líto, všechno blbě, jeden pláč za druhým, evidentně zlej den. Zejtra prej chce jet ven v kočárku
asi byl prostě unavenej, někdy se mi po tom golfáči trochu stejská, že by asi spoustu krizí vyřešil.
Jak tu jela ta spánková diskuze, tak my jsme mu odpolední spánek zrušili trochu násilím v 3,5 letech. Jak jsme začali oba pracovat z domova, vůbec bychom se nedostali ven za světla. Už si dávno zvyknul a nežádá si ho, ale asi by si ještě občas schrupnul.
Evaeva uvidis, az zacne ve skolce spat, dopredu bych se tim netrapila. Jestli se nepocura pri spani v autosedacce, tak bych se toho nebala.
Anema a nebyla pak protivná? To odpoledne je potom dlouuuuhý ![]()
žluťásek syn takmer definitívne zrušil denný spánok pred asi 6 týždňami, takže viac ako 4,5-rocny, ale keď si potrebujem oddýchnuť
tak ho obvykle k spánku prinutim
letfenixa 4-ročný synovec ešte poobede chodieva spať pravidelne, poobede spáva, aj keď už nie každý deň, aj jeho 6-ročný starší brat.
INCOM1 Je dlouhý, ale mně u obou dcer pomáhalo se prostě projet v kocarku.Prece jen si u toho odpocinou;-).
dorota #letfenixa Jo, to je hrozně individuální, kamarádka má hodně spavé děti, její dvouapulety syn prospí přes 15 hodin denně. A to ho z odpoledního spánku ještě budi. Že jsou hrozně spavé po ní.
žluťásek syn v škôlke spí, doma ho väčšinou nedávam (lebo potom straší do pol 11) ale ak vidím, že sa v noci zle vyspal alebo je z nejakého dôvodu unavený, tak ho spať dám. Lebo nestojí ten deň potom za to, on je umrncany a ja z neho nervózna. Závidím, že to s ním vieš tak v kľude, mňa z tejto sirény už po hodine boli hlava.
Karja tohle dědění je zvláštní, teoreticky by kluci mohli být spavý po nás, ale já to mám až od puberty, do té doby jsem spíš byla ta, co vstává v šest, přes den jsem nespala od roka a půl. A tchýně taky o muži nemluví jako o nějakém extra spáči.
Evaeva neverím na spankovu dedičnosť, ja som spávala v noci 12 hodín a ešte v prvej triede som si po návrate domov vraj vedela na polhodinu zdriemnuť.
INCOM1 Nevím, resp. si to už nepamatuju (a to to bylo loni
), tak myslím, že nijak zvlášť. Pomatuju si spíš, jak byla protivná, než jsem to vzdala a pokoušela jsem se ji uspat.
Vybalili jsme večer novou tematickou hru a super skvělý paráda. PIOU PIOU od Djeco, vtipná svižná karetka, trhlý ilustrace, rychlovka na deset minut. Sbíráte drůbež, snášíte vejce, líhnete kuřata. Liška může krást vejce u soupeře, kohouti vajíčka chrání. Doporučuju, bavili jsme se všichni.

žluťásek To vypadá skvěle!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí