Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 10:48
Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 10:49

Pavlena Jednou jsi sem davala odkaz na znacku detskeho obleceni pro starsi deti a ja si to samozrejme nepoznamenala... prosim, co to bylo?

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 10:51
Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 10:58

Candance

Já si pamatuji, že v jejich věku jsem se chtěla vdát, abych měla ty děti a pak rozvést, abych se nemusela otravovat s tím blbým chlapem.

Před půl rokem se dcera divila, proč by jako mela být sexuální výchova oddělene. Nám dojem, ze už se nediví. 

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 12:36

711990 No já až teď vidím, jak jsem si s velkoumalou jako miminem žila! Samy hospody, lekce jógy, nákupy, v půlroce jsem už byla i na noc pryč. No musim si to teď prostě zažít, ty útěky do Billy, na záchod a tak:-D. 

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 12:37

Syn dostal teď k narozeninám nový počítač a jeho starší sestra mu tam chystala budíky, aby se stihnul připojit na online hodiny. U každého mu připsala dovětky typu: "okamžitě připojit, ty prašivý kojote!", "haha další vyučko", "Nech toho gejmování, máš další hodinu, jasný?" "nezlob paní učitelku, darebáku".  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 12:49

Garfie Hahaha, ta je dobrá

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 12:51

Já jsem teď na facebooku koukala na takovou tu hru - vypadá to jako osmisměrka a prej 3 slova, která ti padnou do oka, budou charakterizovat tvůj rok 2021. Ok, mně padlo do oka celulitida - bráška - miminko.

No tak to jsem zvědavá

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 13:05

Garfie tá je super

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 13:06

Alica začala používať neskutočne čechoslovakizmy: kalouže, papouče...

Offline 711990
18327 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 13:13

Mohučanka ale ale! To jsem zvedava:D

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 13:28

Garfie To je ale hodná velká ségra :o)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:01

Candance baby v tom maju jasno! tiez som si to predstavovala inak ale k tomu vsetkemu este aj blby covid...

Garfie super motivatorka a manazerka

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:32

Dneska jsem byla s velkouvelkou v pedagogicko-psychologické poradně kvůli školní zralosti. Výsledek je... nevím. Na odklad to není, ALE. Čekám dřinu, pot a odříkání, ještě víc, než jsme čekali

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:59

betsey Tak mluví moje tchýně!

marieu Hele, jako matka syna, jehož školní nezralost jsme odhalili až ve druhé třídě (ve školce se totiž naučil sám bez pomoci číst, takže jaksi nikoho nenapadlo, že by nebyl dost zralý) ti radím: Počkej si, co napíšou do zprávy (předpokládám, že teď vycházíš jen z toho, co ti řekli po vyšetření). Prober to, co si myslí ve školce a ostatní, kteří ji znají. Dej taky na vlastní intuiici. Když ji necháš ještě rok ve školce, nic jí neuteče, kdyby byla za rok ve škole trochu dopředu, vůbec to nevadí, učitelky s tím umí pracovat. Pokud ji tam dáš a nebude to úplně ok, neboj, je šikovná a dožene to! :-) Největší problém podle mě je, pokud je ještě hodně dětská a hravá. Takové ty návyky, jemná motorika a soustředění ještě nemusí být úplně problém, zvlášť u holek.

Jo a ještě-do školy se jde až za půl roku, za tu dobu se může ještě hodně posunout.

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:27

marieu Takhle jsem z první poradny taky odcházela rozhozená. Měli jsme to tedy jednodušší, že jsme neřešili odklad, ale jestli nemá jít dřív (narozena 1.září) Dozvěděli jsme se "no klidně ji tam dejte, bude to teda mít těžší, ale to zvládne"

Jako proč bych měla svému dítěti něco schválně dělat těžší?

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:32

Sweet Potato Takže jste ji nedali? Já to řešila taky, dcera je 6.9., chodila už i do předškoláků ve školce a všichni její kamarádi šli do školy. Neřešila jsem to s poradnou, nakonec jsem dala na učitelku ve školce, která mi řekla něco podobného jako vám v poradně, taky mě varovala, že děti mají teď často odklady a může tak být i o dva roky mladší, než ostatní. Na školu mi pak přišla zralá zhruba po tom půl roce, třeba v lednu, únoru. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:33

Sweet Potato 1. září mám narozeniny taky a šla jsem přesně v sedmi, když se mě děti ptaly jestli mám odklad tak jsem říkala že jo, protože jsem nevěděla co to je

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:41

marieu vnukovi řekli, že umí všechno, co má umět, co se dá naučit. Ale že by mu ještě rok neuškodil, aby "dozrál", líp se soustředil a tak. Že by to určitě zvládl, ale za rok že by to měl jednodušší. Takže půjde asi až příští rok.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:48

Klara Moje dobrá kamarádka je taky 1.9., šla v šesti a říkala, že se srovnala s ostatními až tak v sedmé třídě. Právě její názor mi taky pomohl v tom, že jsem dceru nechala ještě rok ve školce. :-)

Jinak mi teda přijde, že když už člověk jde do poradny, je tam vesměs něco, co napovídá ke školní nezralosti. Asi jsem ještě neslyšela o případu, kdy měl rodič/školka pochybnosti a v poradně řekli "ne, to dítě je absolutně připravené, pošlete ho bez obav do školy".