Vše o těhotenství a dětech
Pavlena Jednou jsi sem davala odkaz na znacku detskeho obleceni pro starsi deti a ja si to samozrejme nepoznamenala... prosim, co to bylo?
Já si pamatuji, že v jejich věku jsem se chtěla vdát, abych měla ty děti a pak rozvést, abych se nemusela otravovat s tím blbým chlapem.
Před půl rokem se dcera divila, proč by jako mela být sexuální výchova oddělene. Nám dojem, ze už se nediví.
711990 No já až teď vidím, jak jsem si s velkoumalou jako miminem žila! Samy hospody, lekce jógy, nákupy, v půlroce jsem už byla i na noc pryč. No musim si to teď prostě zažít, ty útěky do Billy, na záchod a tak:-D.
Syn dostal teď k narozeninám nový počítač a jeho starší sestra mu tam chystala budíky, aby se stihnul připojit na online hodiny. U každého mu připsala dovětky typu: "okamžitě připojit, ty prašivý kojote!", "haha další vyučko", "Nech toho gejmování, máš další hodinu, jasný?" "nezlob paní učitelku, darebáku".
Garfie Hahaha, ta je dobrá ![]()
Já jsem teď na facebooku koukala na takovou tu hru - vypadá to jako osmisměrka a prej 3 slova, která ti padnou do oka, budou charakterizovat tvůj rok 2021. Ok, mně padlo do oka celulitida - bráška - miminko.
No tak to jsem zvědavá ![]()
Garfie tá je super ![]()
Alica začala používať neskutočne čechoslovakizmy: kalouže, papouče...
Mohučanka ale ale! To jsem zvedava:D
Garfie To je ale hodná velká ségra :o)
Dneska jsem byla s velkouvelkou v pedagogicko-psychologické poradně kvůli školní zralosti. Výsledek je... nevím. Na odklad to není, ALE. Čekám dřinu, pot a odříkání, ještě víc, než jsme čekali ![]()
betsey Tak mluví moje tchýně! ![]()
marieu Hele, jako matka syna, jehož školní nezralost jsme odhalili až ve druhé třídě (ve školce se totiž naučil sám bez pomoci číst, takže jaksi nikoho nenapadlo, že by nebyl dost zralý) ti radím: Počkej si, co napíšou do zprávy (předpokládám, že teď vycházíš jen z toho, co ti řekli po vyšetření). Prober to, co si myslí ve školce a ostatní, kteří ji znají. Dej taky na vlastní intuiici. Když ji necháš ještě rok ve školce, nic jí neuteče, kdyby byla za rok ve škole trochu dopředu, vůbec to nevadí, učitelky s tím umí pracovat. Pokud ji tam dáš a nebude to úplně ok, neboj, je šikovná a dožene to! :-) Největší problém podle mě je, pokud je ještě hodně dětská a hravá. Takové ty návyky, jemná motorika a soustředění ještě nemusí být úplně problém, zvlášť u holek.
Jo a ještě-do školy se jde až za půl roku, za tu dobu se může ještě hodně posunout.
marieu Takhle jsem z první poradny taky odcházela rozhozená. Měli jsme to tedy jednodušší, že jsme neřešili odklad, ale jestli nemá jít dřív (narozena 1.září) Dozvěděli jsme se "no klidně ji tam dejte, bude to teda mít těžší, ale to zvládne"
Jako proč bych měla svému dítěti něco schválně dělat těžší?
Sweet Potato Takže jste ji nedali? Já to řešila taky, dcera je 6.9., chodila už i do předškoláků ve školce a všichni její kamarádi šli do školy. Neřešila jsem to s poradnou, nakonec jsem dala na učitelku ve školce, která mi řekla něco podobného jako vám v poradně, taky mě varovala, že děti mají teď často odklady a může tak být i o dva roky mladší, než ostatní. Na školu mi pak přišla zralá zhruba po tom půl roce, třeba v lednu, únoru.
Sweet Potato 1. září mám narozeniny taky a šla jsem přesně v sedmi, když se mě děti ptaly jestli mám odklad tak jsem říkala že jo, protože jsem nevěděla co to je
marieu vnukovi řekli, že umí všechno, co má umět, co se dá naučit. Ale že by mu ještě rok neuškodil, aby "dozrál", líp se soustředil a tak. Že by to určitě zvládl, ale za rok že by to měl jednodušší. Takže půjde asi až příští rok.
Klara Moje dobrá kamarádka je taky 1.9., šla v šesti a říkala, že se srovnala s ostatními až tak v sedmé třídě. Právě její názor mi taky pomohl v tom, že jsem dceru nechala ještě rok ve školce. :-)
Jinak mi teda přijde, že když už člověk jde do poradny, je tam vesměs něco, co napovídá ke školní nezralosti. Asi jsem ještě neslyšela o případu, kdy měl rodič/školka pochybnosti a v poradně řekli "ne, to dítě je absolutně připravené, pošlete ho bez obav do školy".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí