Evaeva tohle falt nedokážu odhadnout, ale upřímně bych se nedivila, kdyby to nebylo jiné.
Vše o těhotenství a dětech
MPLee jezuskote, to je miláček ![]()
moorajestli to bylo na mě, tak jo, předčasný nástup do školy musí potvrdit poradna, naopak ale rozhoduje rodič.
A teda teď bych se ještě rozhodovala při nástupu do školy s ohledem na pandemii, tak nějak nevěřím, že v létě nastane definitivní šlus..
A mít prvňáčka, co potřebuje hodně pomoci, péče a dohledu a navrch distanční škola, no díky nechci...![]()
Pavlena přesně tak. Ještě bych se podívala, kolik času dítko strávilo v kolektivu. Ta socializace ted taky nic moc.
Ale já už jsem to psala, mít dneska dítě, nad kterým váham, volím odklad.
MPLee No ale to je extrémně roztomilý dítě! ![]()
Tabea No já jsem docela překvapená, když to tady čtu, z mých kamarádek šla s dítětem do poradny před školou jediná.
marieu Neboj, to bude v pohodě, za půl roku může být fakt jinde. A já teda první třídu jako extra náročnou nevnímala, dokonce ani s tím nezralým ADHD synem. Vlastně mi přijde, že stejně nakonec ve třídě děti nejsou vyrovnané, někdo je horší, někdo lepší a nejvíc záleží, jak si s tím poradí učitelka.
Pavlena continuity Jo, to máte pravdu, prvňáka na distanční výuce, zvlášť pokud by neměl být na školu úplně zralý, bych teda nechtěla ani omylem.
Ale tak ťuťu ňuňu, to je šmudlík roztomilej! ![]()
mladší dcera šla do školy v necelých šesti (je narozená v druhý půlce září), protože šla do školy její nejlepší kamarádka. ale musela mít doporučení z PPP, jinak by ji nevzali.
Potvrzuju. Já musela do PPP s dítětem, narozeným 4. září!! Který četlo, psalo, a po prázdninách v Bulharsku ovládalo dokonale i azbuku ![]()
(ovšem to bylo ještě za totáče, kdoví jak je to teď)
Garfie tady dřív (před coronou) chodilo každé dítě na předškolní prohlídku na hygienu. Letošním předškolákům na podzim napsali dopis, že prohlídky se nekonají a ať pošlou poštou nebo e-mailem kopie očkovacího průkazu a poslední stránky sešitu, kam pediatr zaznamenává roční prohlídky. A tím to haslo. ![]()
MPLee roztomilý!
Tak ja už som do poradne písala mail, že mám záujem o stretnutie, ale hlavne preto, že sú dlhé čakacie doby a teraz fungujú on-line, čo mi príde úplne na nič.
Tabea a co se na té hygieně řeší? V ČR je pětiletá prohlídka u pediatra. Je taková důkladnější, co si pamatuju od ségry. Ptají se i na nějaké věci jako jestli dítě pozná čtverec, má něco namalovat,...
Tady jsou samá krásná malá i větší miminka! A blahopřeji všem čerstvě těhotným i k odhalení pohlaví.
Pavlena děkuji ![]()
MPLee To je okatý kulíšek
marieu podepisuju to, co rika continuity a kdybych mela jen male pochyby, tak bych volila odklad. Mozna u vas muze v rozhodovani hrat roli, ze pred covidem melo odklad az 20 % deti a ted s covidem to muze byt jeste vic. Hodne lidi se bude bat kombinace online vyuky a nezraleho ditete.
Treba dcera je na jare a u ni jsem si byla 100% jista, ze do skoly muze. Syn je srpnovy, vloni mel odklad a za rok udelal obrovsky skok ve vsech smerech, ze bych tomu driv neverila.
Lamicka chápu, ale asi dobře nerozumím-doteď jsem měla zato, že odklad lze realizovat pouze na doporučení PPP.
Evaeva tady je prohlídka v 5 letech (60-64m) taky u pediatra, co se tam řešilo nevím, protože jsem tam byla s oběma dětma naráz
. Jediný, co si pamatuju bylo, že zkoušeli jestli slyší, protože mě tam překvapilo, že slyší velmi dobře. ![]()
Ta prohlídka na hygieně (Gesundheitsamt) je v předškolní třídě, prý tam řešili motoriku, třídění velikostí, množství, poznání co je na obrázku, ... mám to jen zprostředkovaně od kamarádky.
Teď jsem se dovzdělala, že ta prohlídka v pěti letech je poslední povinná prohlídka u pediatra před nástupem do školy, další je až mezi 12.-14. rokem. Je možné tam dát ještě další dvě prohlídky v mezidobí, ale ty údajně nehradí všechny pojišťovny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí