Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:57

Lamicka bylo to abercrombie kids. Dražší, musíš vyčkat na slevy, často je i sleva slevy a když budeš objednávat dost, budou posílat kupony.. Dcera miluje jejich Mini Mom Jeans, měkoučký slušící.

Jo a ref.děti a preference typů postav - když byla dcera malá, tak se válela po mojí mamce a říká jí: babičko, s tebou se tak krásně tulí, ty jsi tak měkkoučká, né jak mamka.. A pak k čemu se snažím zůstat štíhlá, že..?!

marieu já bych jen dala pozor na ty školkové učitelky, občas jsou vedeny úplně jinou motivací, než udělat dobře pro dítě. Občas taky potřebují volné místo pro někoho jiného, občas si nesednou s rodiči a raději už tam to dítě "už nebudou mít". A přesvědčit rodiče, že dítě je mimořádně nadané a školu zvládne levou zadní není problém, že... Je dobře slyšet, že u Garfie to tak nebylo, ale mám v okolí přesně opačný případ (dali na školkové učky a děcko nebylo úplně zralé - vyřešili přechodem na soukromou školu, kde má jedničky každy - no to už je jiný příběh). 

A mě teda poradna dost rozhodila tím, že udělali testy, povídali co jí jde a co ne (to jsem věděla sama) a řekli, že záleží na mě, že oni rozhodnou podle toho, jak řekne rodič.. Asi ne nejlepší poradna, nebo spíš konkrétní poradkyně..

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:05

Pavlena tohle mě ale říkali taky, že to je ve finále na rodiči. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:11

marieu

Je teprve duben a ten vývojový skok, který děti mohou udelat během krátké doby, je velký. Někdy i děti vyšetřené v PPP v červnu přes prázdniny dozenou to, co se zdálo, že jim chybí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:13

Syn skočil z 1,8m vysoké zídkyNaštěstí si jen prokousl ret a narazil koleno.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:27

Já si tu jenom na chvilku odložím, jak je mimino boží. Není to moje zásluha, ale vyfasovali jsme nenáročný a většinou spokojený kousek a je s ní čím dál větší zábava. Jak jsem předem tvrdila, že s malým miminem to pro mě bude očistec a nuda, tak jsem překvapivě hrozně spokojená

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:31

Garfie Nedali. Šli jsme pak ještě do jedné poradny a tam mi řekli, co jsem chtěla slyšet.

Roli v rozhodování hrálo tedy i to, že chodila do malé mezinárodní školky, kde nehrozilo, že by se ten rok "nudila", jak často slýchám v podobných případech.

Za ten rok neskutečně vyzrála v oblasti sociální a volní. A ve škole rozhodně nebyla nejstarší, tak v polovině, odhadem.

Nikdy jsme toho roku nelitovali a ona snad taky ne.

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:32

MPLee Jezuuuu

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:37

Jo a ještě pohled z druhé strany. Když jsem byla ten první rok na dni otevřených dveří v jedné škole a ptala se paní učitelky, ta chytla totální amok: "V šesti? No to nám sem rozhodně rozhodně nedávejte! Ty děti to nezvládaj, nestíhaj, jen to ne!"

Tak děkuju pěkně, na neshledanou.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:43

continuity tak to chápu, pokud je rodič rozhodnutý. Asi by se mi dost nelíbilo, kdybych musela do poradny pro posvěcení toho, co sama chci a jsem o tom přesvědčena. Ale pokud se jdu do poradny poradit, tak bych čekala radu no..

MPLee ale to je veliký roztomilouš..  

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:47

Evaeva trénuje na parkur?
Ať se dobře zahojí.

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:49

MPLee s takovým ňuňánkem to očistec být nemůže

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:51

Chodí do ped-psych poradny všichni předškoláci?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:51

Tabea asi:) Myslím, že si s ním ještě užijeme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:52

Tabea není to povinné, nechodí. U ségry do školky přišel někdo z PPP, když rodiče chtěli, posoudil je tam, udělal takové předvyšetření.

Offline Tak Betty
6182 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:56

MPLee jako ptáčátko

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:58

MPLee  no ale! 
ja jsem o mimiňáčkovi nepochybovala ani vteřinu, že bude boží a je ještě víc boží. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:02

MPLee  taková fotka kazdeho donutí k úsměvu :) super, to je krasna doba! Jako ostatně každá - vlastně jsem si v každém věku říkala, ze teď je to nejlepší :)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:03

Garfie Kokoska Sweet Potato Pavlena já si teda nijak zvlášť nezoufám, psycholožka si všimla všeho, co mi dělalo starost (koncentrace, trpělivost, schopnost dotahovat věci), ale řekla, že z odkladu by prostě neprofitovala- zdůvodnění na místě tedy neuvedla. Žiju teda v tom, že odklad musí doporučit poradna, takže jí teď prostě zapíšem a počkáme na tu zprávu- slíbila mi konkrétní doporučení  na zdroje informací k tomu, co řešíme. Prostě čekám že to bude o kus náročnější, než je to pro prvňáky vždycky. Školka pro mě není směroplatná- jednak tam od října nechodí a pak, mají učitelku, které stran dětí nevěřím nos mezi očima, bohužel. Druhá věc- ona je celá svůj tatínek včetně mentální konstituce a tam já takovou nějakou mírnou poruchu pozornosti a dysgrafii jednoznačně vidím. Ještě bych si ráda dohodla nějakou schůzku s učitelkou, ale za corony to nejspíš nehrozí... 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:08

mladší dcera šla do školy v necelých šesti (je narozená v druhý půlce září), protože šla do školy její nejlepší kamarádka. ale musela mít doporučení z PPP, jinak by ji nevzali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:20

marieutaky je potřeba zvážit, jestli to za rok bude jiné, ty její problémy.