Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:23

Mně třeba přijde to, že bychom oba měli 100% mental load na děti,  jako plýtvání zdrojů. To, že si manžel bude pamatovat, stejně jako já, že v úterý je kroužek tady a dítě přivezou kamarádi, za to ve čtvrtek bojíme děti my, ale na jiné místo, a že příští týden je tento test a taky třeba přinést přírodním. Prostě jsme si ten mental load rozdělili. Já mám na starosti školu, otec ví, co s sebou na který kroužek. Takže i když odvážím já, tak jsem jen připravené taxi a oblečení řeší otec. 

@pinot s tím netflixem je to jak u nás

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:30

Evaeva No dobre, tvoje práce, to beru, ale tak tobě se líbí bejt v práci 7 dni v tejdnu, včetně večerů? Mne teda ne. 
Takze večer očekávám, ze dítěti klidně automaticky jde vyčistit zuby, nebo ze řekne dneska ti jdu přečíst knizku a uspi ho, že o víkendu minimálně jeden den vstane s dítětem, vezme ho ven atd. Rozhodně si to nečárkuju, kdo víc, ale proste jako to dělám automaticky běžně já, tak očekávám, ze to děla automaticky on (nebo se domluvime, kdo zítra vstává, dneska uspává apod.).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:32

MPLee moja sa tiež ako dvojmesačné začala otáčať na brucho, ale trvalo to len pár dní a potom s tým na niekoľko mesiacov prestala

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:35

711990 Jasný, někdy se člověk v očekáváních od partnera sekne, ale někdy se ten nesoulad pozná hned a s takovým chlapem já bych dítě nechtěla, no. Zrovna včera jsem četla diskuzi na IG o tom, jak není úplně vhodný stavět to tak, že "tatínek hlídá". Prostě tatínek se "stará" a plní tím svůj díl rodičovství. Jasne, trochu slovíčkaření, ale zaujaly mě tam hlavně komentáře, třeba holčina, co psala, že manžel ji rovnou řekl, že dítě je její "práce" a on se nebude nejen starat, ale ani hlídat, protože ona za to bere prachy a ona mu v práci taky nepomáhá. To mi přišlo dost smutný a tam si říkám ze tenhle postoj snad musel být odhalitelný už před otehotněním. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:38

MP Meri já ale mluvila o mentálním podílu. Můj muž má na starosti večerní koupání, uspává jedno dítě, vstává jeden den z víkendu,... Já mám plně na starosti akorát tu manažerskou činnost okolo, tj. já určila, že k dopolední svačině je ovoce a do postele se chodí v osm. Vykonává to ten, kdo má čas.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:44

Evaeva Aha, tak u nás asi u mě pokulhává ta manažerská činnost, respektive rozhoduje ten, kdo to aktuálně vykonává  Co budou svacit je mi upřímně u zadku a když jdou na půl dne ven, očekávám, ze se "vykonavatel" postará i o ten voser okolo (co na sebe, co do žaludku, kam pojedou, jestli si vezmou deštník a kočárek). Což se samozřejmě nevylučuje s tím, ze když mám banány, co už jsou potřeba sníst, nabídnu jim je aktivně s sebou   

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:51
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa hrudni sponu na kolejnickach ma i Kavka

​Dekuju, já prave ještě nevim, jak to pojmu, jestli mi bude stačit šátek nebo budu kupovat nositko. Já mám dost tezky dite, bude mít asi k 10 kilům, takže zas úplně často se mi ho nosit nechce, i když ji teď nosim aspoň chvilku prakticky denně 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:53

MP Meri jo, mě ta mentální část okolo nevadí, vlastně mě to baví, rozhodovat;) Jsem si jistá, že kdybych tu nebyla, v pohodě by to zvládli. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:57

MP Meri naprosty souhlas:)

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:05

U nas si muz poradi v pohode, ale casto musim mlcet abych nerypala ze maji mikinu pres pyzamo, svacili klobasku atd atd. Takze se postara, deti jsou spokojene a ja koukam bokem:D

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:07

rasaNori nebejt u toho a nevidět to je podle me základ úspěchu 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:12

rasaNori muž je zase někdy až zbytečně striktní. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:23

Potrefenáhusa asi tak. Hlavne se o ne stara rad a dobrovolne, nemusim ho do toho strkat. 

Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:30

Potrefenáhusa No hele sambovi se malamala dusila, a to tak že běžel pro pomoc k sousedům, tou zbesilou cestou to naštěstí vykašlala, a řekl mi to až 24 hodin poté(!!!!!). Děsný. Kdyby ji z toho něco bylo, nebo třeba tekla krev po tom, jak ji to staral z krku, tak já ten den vůbec nevím, oč jde. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:45

Karja

jezismarja, hlavně, ze to dobře dopadlo! 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:53

Potrefenáhusa ja mam rada satky, prijdou mi pohodlnejsi, nez sebelepsi nositko, nemusim resit velikost ditete a tak. Ale ted jsem nedavno poridila ring sling, ktery pouzivam denne, to rychle nahozeni a vyndani je bozi, do toho dite zacalo akceptovat po mesicich kocar a najednou mi tady ty dlouhe satky lezely. A mala uz obchazi nabytek, rikala jsem si, ze chodici dite budu radeji davat do nositka, kdyz budou bolet nozky a za chvili zase potape po svych, nez xkrat motat do satku, a na podzim stejne uz pujde nahoru na bundu oblecena, aby mohla dolu, a na bundu vazat satek neni uplne snadne. Tak jsem nejak neplanovane rozpustila satkovy kominek, ze vsech dlouhych satku mi zbyl jeden, druhy jsem poslala na presiti a zbytek behem par dnu rozprodala. Kdyby mi tohle nekdo rekl pred mesicem, neverila bych

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:58

MP Meri no lenže ten môj vykonávateľ je strašne pomaly, keby ich má vychystať sám, tak sa von nevyberu nikdy .

A nikdy ho nenapadne so sebou vziať vodu a jedlo, takže im to radšej chystám, lebo už sa stalo, že sa po chvíli vrátili lebo bol mladší hladný. Jako nebaví ma to na všetko myslieť ale zrovna toto už mám tak v maličku, že to mám nachystané za pár sekúnd. A na druhú stranu on deti neberie ako moju starosť, večer kúpe, uspava mladšieho, aj k nemu v noci vstáva, nechá ma cez víkend vyspať atď. Keď mladší ešte nedávno vyžadoval dva krát za noc mlieko, vždy to bol on čo vstal a šiel ho spraviť a ja som čakala pri malom. 

On v hlave nedokáže udržať ani svoje povinnosti, aj to mu musím pripomínať. Bohužiaľ jediné čo som s tým dokázala spraviť sú úlohy v spoločnom kalendári, ale aj to ich tam musím dať ja. Ale už som sa s tým zmierila, toto je jeho "nedostatok", ja mám zas iné a vyvažuje to veľa pozitívami. Tak ako sa stará on o deti tu z okolia poznám už len jedného otca. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 15:12

MPLee dcera snesla nosítko až od půlroka. Já jsem teda nebyla přesvědčená o tom, že chci novorozeně nosit a kočárek mi naopak vyhovoval, a dceři taky, takže bylo všechno v pořádku Ona byla teda taky muší váha, takže mi nevadilo uspávat ji večer v náručí snad ještě v roce

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 15:40

Karja tyjo, ještěže to vykuckala.

Pouč ho, že otočit, vždycky otočit, klidně i vzhůru nohama :) a buchnout do zad. zdraví matka pravidelně dusícího se dítěte.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 15:44

rasaNori Potrefenáhusa Vtipny je, ze deti se vzdycky prizpusobi pecujici osobe. Takze kdyz jsou se mnou, tak vi, ze mam svacinu a piti, kdyz jsou s muzem, tak vydrzi 2 hodiny bez obcerstvovacky. Pak prijdu ja a najednou se objevi hlad i zizen.