žluťásek úplne presne!
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek vím, že v reálu to je opak, ale mě ta představa, že spíláš a dítě začne štěkat rozesmála nahlas.
básnická otázka... dať či nedať sa zaočkovať proti covidu? Keby som nebola tehotná, neváham, a bežím hneď ako ma zavolajú. Takto keď mám zodpovednosť aj za to malé, nie som si úplne istá, predsa len sa očkuje ešte príliš krátko
betsey na Slovensku očkují i těhotné? U nás ne. Já nejsem odborník, osobně bych počkala a nechala se naočkovat až po porodu.
Evaeva očkujú, že vraj včera v správach hovorili, že dokonca prednostne (ale to mám teda len z dopočutia) a pýtala som sa včera aj svojho gynekológa a povedal, že sa môžem dať zaočkovať, že je to na mne, ale že on v tom nevidí problém
betsey som nad tým premýšľala a lepšie mi príde očkovanie ako prípadne bojovať s covidom
betsey tak beru zpět. Jestli ti to doporučil gynekolog, šla bych.
MaeGandal áno, to mi hovoril aj gynekológ, že v prvom trimestri radšej nie, ja už som v druhom
Gingerdakujem za radu, poobzeram sa po niecom takom.
betsey ja sa urcite zaockovat dam, najma preto, ze s muzom mame obaja povolanie, v ktorom sme v kontakte s velkym mnozstvom ludi z najrpznejsich socialnych vrstiev a tiez syn chodi do jasli. Navyse budem urcite este na jesen behat po sudoch a na policiu a tu je riziko, ze ak pride tretia vlna, niekde sa nakazim. Tehotne zeny su rizikova skupina, ktora covid podla studii znasa horsie ako je tomu u netehotnych (hlavne kvoli tomi, ze tehotenstvo je zataz na dychaciu sustavu a este nejaku, nepamatam si teraz ktoru presne). Mala som v plane dat sa ockovat uz pred tyzdnom, gynekolog mi odporuca ockovat sa, len teda kvoli pripadnym reakciam na ockovanie mi odporucil pockat do konca prveho trimestra, aby som v pripade vyssich horucok nahodou nepotratila (mala som na poslednej kontrole nejake zmeny na maternici, tak mi odporucil celkovo na dva -tri tyzdne zvolnit aby sa to ukludnilo). Na fb je aj skupina, v ktorej su okrem ebznych tehotnych aj doktorky, davaju tam kopu materialov k ockovani, vola sa "očkovanie covid - 19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť" , je tam kopa materialov k tomu. Na pfizer a modernu su uz aj studie, ze ockovanie twhotnych je ok a nema to vplyv na plod, dokonca ak sa das ockovat v urcitych terminoch, vies tak preniest protilatky aj na babatko. A este ma napdlo, ze aj slovenska komora imunologov ma na svojej stranke aktuality ku covidu a jednou zo sekcii je aj ockovanie tehotnych a tam ho odporucaju, maju tam dobre rozpisane odpovede na najcastejsie otazky, tak si to skus tam pozriet.
DrowRanger jej, diky moc za obsirnu odpoveď. Už som bola v podstate rozhodnutá, že sa idem dnes zaregistrovať, ale teraz si mi to potvrdila
betseypodla mna vyhody ockovania prevysuju riziko.
betsey pokial ti lekar povedal ze mozes tak sa daj ockovat. DrowRanger ti uz vsetko napisala a ja len dodam ze teraz si vakcinu budes moct asi aj vybrat
betsey ako je uz napisane vyssie, v prvom trimestri by som to velmi zvazila, ci sa nechat ockovat, hlavne kvoli moznej horucke po ockovani. Od 2. trimestra by som ako tehotna sla. Ale chapem ked sa niekto boji, moja svagrina je mesiac a pol pred terminom a nesla, naockovat sa dalo dost ludi okolo nej a vzhladom k tomu ze teraz v lete to asi nebude velky strasiak, pocka si az po porode pred moznou jesennou vlnou
Tak dnes hodil syn v škôlke chlapcovi piesok do očí ![]()
Rosťa dneska hodil ukázkového placáka a jak to bylo v běhu, ještě se přes bok překulil na záda, kde s úplně vykulenýma očima zůstal překvapeně ležet. Dva lidi, co šli kolem, se tomu smáli a já jsem měla taky co dělat, abych se jen trochu uchechtla.
Dnes jsme šli na zmrzlinu...![]()

letfenixa neuvěřitelný sajgon, škoda, ze sem nejde dát video, to jsem ještě nezažila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY