MP Meri jo v bytě bez schodů a zvířat to není problém. Taky jsem je nechala, kde byli.
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri já už jsem tu psala, že máme záchod v jiným patře, než hlavní místo k žití, pračku taky, plus teda máme v obejváku kamna, ve kterých to často hoří, a co se dítě rozpohybovalo, tak jsem tu možnost ho na chvíli někam zavřít, aby se nezrakvilo nebo na sebe nevycákalo celou psí vodu, dost ocenila
teď jsme na nějakou dobu v Praze, žádnou ohrádku nemáme, dítě lozí za mnou, jen předsíň, kde je ta voda a kočičí záchod, zahrazujem botníkem (a ta potvora už se naučila po straně procpat, nasouká se tam jak housenka)
Ve čtyřech měsících nemá kam spěchat. Rosťa se začal plazit v pěti a jeho póza na čtyřech v té době vypadala podobně. Plazil se do devíti měsíců, kdy začal lézt, v mezičase se pérování za čtyřech zlepšovalo. V tomhle si myslím, že není potřeba ji nijak popohánět.
Karja já s tebou soucítim, u nás je to dneska taky docela divoký, furt si sahá do pusy, takže asi něco dalšího roste, navrch asi opouští dva spánky denně a k tomu ještě začíná lézt a sedět, takže asi uploaduje novou dovednost a to bejvá vždycky vydatný
teď spí!!!![]()
MPLee urcite cinkni na fyzioterapii, nas syn byl taky takovy rychlik, plazeni uplne preskocil, ale kontrolovali, aby si nezafixoval spatne nejaky pohyb. No a pak se zacal stavet v 6 mesicich, v 8 obchazel nabytek a v 9 plnohodnotne chodil. ![]()
Potrefenáhusa
prosím tě to sezení, nevíš jestli je někde pojednaný, nejlépe i s obrázkem, jak to má správně vypadat? Fyzio už nás propustila a mně se to nějak nezdá. Díky.
Garfie Spím s ní;-).
Sweet Potato Jo to si taky říkám, že pak snad bude v pohodě.
Gatita Jo venku ona bývá v pohodě, ale taky musíme být doma někdy;-). I to ráno než se vypravime ven je děsný a to je supsupsup. Ne teď ji začnou galeje, peču na ni, ať si rve jak chce, žádný nošení, žádný zabavovani, nic.
Karja
Tak teda jen "období" mantra.
Potrefenáhusa Jasný, určitě je dost "blbě" uspořádanejch domácnosti. Já měla největší problém na zahradě, kde je suchej záchod a dost bokem a bejvala jsem tam hodně sama. Ale fakt vůbec nevím, jak jsem to dělala, asi jsem nějak zabezpečila perimetr a pak holt chvátala. Určitě to bylo na prd, ale milosrdná paměť, no, nepamatuju si fakt nic.
Karja to je jasny, chapu. Jen u nas to bylo kolikrat takove nestesti, ze jsem proste vseho nechala, syna posadila na kocar a jelo se. Proste tak, jak jsme zrovna byli - ja cela zmastena z kuchyne a syn v indoorovem obleceni... obesli jsme hriste, capali jak blbi 100x od pisku k lavicce a zpet, a po hodine jeli celi zenovi domu. A takto prosim treba 3x denne
. Tenhle tyden uz je to zas dobry.Ale starsi syn je citlivy a slozity dodnes,a to je mu uz pet let. Ale chodi ted do skolky, tak jeho nalady ted kociruju jen od ctyr do osmi:)
Karja pevné nervy a veľa čokolády ![]()
Lamicka Už jsem jí objednala. Já jsem prý začala chodit v 7 měsících, takže se asi nemám čemu divit ![]()
Potrefenáhusa ty dva spánky jí můžou klidně ještě vydržet. Kluci vždycky hůř spali, když se naučili něco nového. Po pár dnech se to zase srovnalo. Jestli jí navíc bolí zuby.
Potrefenáhusa ty kamna! Že prý děti poznají, že z nich jde teplo a budou se jim vyhýbat. Tak to určitě, teď jsme byli na chalupě, topilo se v kamnech. Mladší by je klidně obejmul, kdybych mu to dovolila. Mít to doma, pořizuju ohrádku na kamna.
MP Merimôj sa o to od 4. mesiaca postaral sám, proste sa plazil tam, kam som šla ja :D Vlastne doteraz keď mu zmiznem z dohľadu sa o chvíľu ozve: Kde je mama??
Karja držím palce, u nás je to so škôlkami tiež bieda, už som pre istotu zahovorila aj miesto v súkromnej škôlke, tak sa skús prípadne poobzerať aj po tejto možnosti.
Potrefenáhusa tie revy spojené s učením sa nových vecí (a spracovávaním zážitkov) mám dodnes v pamäti. Ale dosť ma zabávalo, keď sa syn naučil sedieť/stáť a v noci som sa zobudila na jeho plač, pretože sa zjavne posadil alebo postavil zo spania a nnevedel si sám ľahnúť. Teda zabávalo ma to asi prvé 3-4 razy, keď som tak musela prísť 20x za noc, to som sa už moc nesmiala
.
DrowRanger U nás jediná soukromá školka skončila a další jsou třeba 20km daleko. Ani žádnou jinou nehledám, to dojíždění by byl opruz, prostě buď ji vezmou nebo ne;-)
Karja jinak teda na tech nevydarenych dnech je nejblbejsi to, ze jsou proste blby uplne cely, jak se to na sebe pak nabaluje. V noci spatne spi, brzy vstava, tim padem se neciti dobre uz od rana, v pul devaty uplne hotovej, takze zatimco normalni lidi snidaj, ty abys uz resila uspavani, pak ho teda slozite uspis, on zaspi svacinu, vzbudi se do kriku presne v okamziku, kdy si sednes k obedu, krici tak, ze se ti u pracne uvarenyho obeda delaji zaludecni vredy, obed pak nesni, vsude lita brkaše, do toho ho neco boli (u nas to jsou asi zuby, porad ruka v puse), pak tu ruzne chodi a otlouka se o rohy stolu, coz generuje dalsi plac... uf uf, blbych par tydnu to bylo. Ale preslo to!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY