miuu mně to teda spíš přijde dost zbytečný hec
letfenixa promiň, ale fakt, proč..
miuu já tenhle zen taky umím, ale musím souhlasit s viktorka_od splavu , taky tomu moc nerozumím. Přijde mi, že je malý na to, aby uklízel sám. Syn je teda o rok? mladší, ale sám uklidí maximálně jednu věc a to ještě, když se hodně pochlapí.
viktorka_od splavu tak snad si muze posbirat svoje veci? Pocitam, ze cilem nebylo, aby ho umyl a utrel prach? Prijde mi ok, ucit deti, aby po sobe sbiraly svuj bordel:)
711990 já to po dětech taky vyžaduju, ale sami to neudělají. Prostě uklízíme společně, říkám teď posbíráme lego, teď auta,... Sám uklidí třeba pastelky nebo odstřižky ze země. A občas překvapí, když vůbec nespolupracuje, my odejdeme a on to lego posbírá sám - zhruba jednou za měsíc:)
Od 16,00 dieťa upratuje 0,5 m2 svojho pracovného stola. Zatiaľ si dôkladne poreval, zakázala som mu televízor, rozzurila som sa do biela a veci zo stola porozhadzoval po izbe.
hele, u nas se zas pohazujou papirky od bonbonu na zem. To mi treba prijde hrozne. Venku by papirek nevyhodil, to ho ucim snad od narozeni. Sam se pohorsuje, kdyz vidi nekde v prirode odpadky. No ale doma - papirky pod posteli, za gaucem, pod stolem... zacalo to tak pred mesicem, prednasky nepomohly, tak dostal vcera zakaz sladkosti. Ten rev mi jeste ted rezonuje v usich. Ty deti jsou fakt husty, ja mam dojem, ze dost veci dela jen proto, aby me nastval. On snad i na toho brasku je pes jen prede mnou (jinak je na nej nezny, hlavne kdyz si mysli, ze ho nikdo nevidi, coz je vlastne ta lepsi varianta). Zni to teda dost narcisticky a vztahovacne, ale opravdu mam ten pocit.
Gatita to s tím bráškou je podle mě úplně klasické poutání pozornosti - negativní pozornost, taky pozornost:) Čímž nechci říct, že se mu málo věnuješ, děti prostě o rodiče bojují. S těmi papírky se taky potýkáme;)
Evaeva ty papirky jsou fakt hodne nasíraci
. Navic to ani neodpovida povolenemu mnozstvi sladkosti. Uklizim tak 1-2× tydne a to mnozstvi papirku, co vymetu zpod nabytku, vubec nesedi na tech par bonbonu, co si doprava po jidle. Navic kolikrat to jsou obaly, co vubec nepoznavam...same otazky, i kdyz tusim, odkud vitr vane.
Znama mi ted zanicene vypravela o nejakem vychovnem smeru a webinarich. A ja si akorat v duchu rikala, ze dite mam vlastne hrozne hodne, jen kdyz je se mnou, tak desne zlobi
.
viktorka_od splavu čakala som presne takúto reakciu od teba. Preto, lebo chcel, aby sme niečo spoločne vyrábali. Našiel si to v knižke. A keďže zabordelil svoj prac.stol, detský stolík aj konferenčný, tak som chcela aby si upratal svoj pracovný, aby sme mali kde tvoriť. A kdeže z trucu tie veci porozhadzoval po izbe, tak potom som už chcela, aby upratal aj viac, tj zo zeme a z gauča.
Evaeva tak upratať mal papieriky, pastelky a podobne.
@miuu žiadny zen, po to tej prvej hodine a pol som si vytiahla antistresovu omaľovánku pre dospelých, chodil pozerať, ako mi to ide a chválil má ![]()
Gatita syn sladké dostává v podstatě jen po obědě, většinou čokoládu, občas čokoládové mince. Obaly od nich najdu vždycky na zemi v pokojíčku, většinou na koberci uprostřed pokoje:) občas za postýlkou. Popravdě mě ty dva papírky tak netrápí, ale nechápu to absolutně, nikdy jindy nic podobného na zem nehází.
Evaeva No, u nas to vetsinou je tak,ze po nem chci malou vec,on se sprajcne, udela jeste vetsi binec a ja pak chci,aby uklidil i to. A vyplatilo se mi vytrvat. Protoze priste uz to slo i bez sprajcu. Ne vzdy,ale zlepsilo se to. On obcas proste zkousi,co vydrzim a co mu projde.
711990 a to je na tom vtipné, že on určite radšej umýval a utieral prach, ako upratal svoj bordel ![]()
miuu presne![]()
letfenixa já to nemyslela špatně, spíš, že nevím, jestli toho není moc najednou, jestli v tom není trochu ztracený. Zkusila bych se třeba zeptat, čím začne a postupně ho tím úklidem "provedla". Ale nebyla jsem u toho, že jo.
miuu ale jo, já to taky znám:) My uklízíme všechno až večer a většinou se nesekne, protože by nestihl pohádku;)
Evaeva tak ale ja som bola pri ňom a hovorila konkrétne: zober papiere a daj ich do krabice (odtiaľ ich tajné dávam do zberu), a to nie, on totiž na malé papieriky kreslil RTG snímky, tak ich zbieral a rozhadzoval po izbe, ...
letfenixa jak říkám, nebyla jsem u toho. A začíná mi to znít povědomě![]()
Evaeva u nas je prave mega bordel vsude, takze papirky od bonbonu jsou pomyslna posledni kapka. Ja uz tu musim pusobit jak uklizeci fanatička, protoze si ti na to nestezuju poprve. Ono uklidit dum, kde jsou na full time 4 lidi (ted teda diky skolce jen 3), je vopruz samo o sobe a nedelam to rada. Syn ma vsude v kazde mistnosti lego, hracky, obleceni, nadobi, ruzne prirodniny...no a ted teda jeste ty papirky![]()
Evaeva a u nás sa denne ani neupratuje, teda myslím syn, nedávam to
Tak mi právě došlo, že starší dítě šlo asi spat bez večeře. ![]()
Gatita hele, já dneska poklidila obývák, aby ho robot vyluxoval, protože to už se nedalo. Zařizujeme "hernu", takže jsem ten pokoj museli vystěhovat a ty věci se na svá místa ještě jaksi nevrátily;) Sotva projdeme k posteli. Vlastně jediné, co uklízíme poctivě každý den, jsou ty hračky a nádobí. Dům bych neuklidila v životě, ani ten byt nedokážu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.