Karja hele u nas je to ted fakt husty, vubec nevim kde se ve starsi to desne frackovstvi bere. A pritom babi je taky nesetri, ze by jako me odfrkavala v domneni, ze u babi to projde. Ale je fakt na zabiti. Beze srandy.
Vše o těhotenství a dětech
Není po mamince?
Karja u nás to odloučení špatně snáší mladší. Když jde starší do školky, tak řve u dveří, zřejmě si myslí, že s mužem dělají něco super. Pak stojí u okna a volá Olík, olík! a pak si vleze do kočárku a křičí Jet! Jet! A tak to jde, dokud nevypadneme ven.
rasaNori nemáš nějaký příklad? Nějak si nedokážu představit, jak se může tříleté dítě chovat jako fracek.
žluťásek Jako nezní to nijak strašně, ale mě asi házení předmětama nějak neuspokojuje nebo co, vůbec si nedovedu představit, ze bych s něčím doslova praštila (klidně jemně) a šla od toho. Fakt ne, asi úplně jinej gang
Slovně si ulevím, to zas jo.
Sambo je v tomhle hroznej, dlouho dlouho nic, ale pak je schopnej vybuchnout strašně, opravdu hází, ničí věci, kope do nich ... no není to pěkný, má to teda naštěstí jen parkrat do roka. Syn k tomu zatím vypadá to nemá sklony, ale jakmile bych u nej uviděla nějaký náznak takového chování, tak bych to asi řešila nějak hodně razantně, podle mě to není v pořádku proste.
žluťásek Tohle dělá sambo. Já teda pro házení věcmi a další nekontrolované výbuchy vzteku nemám pochopení, ani u dětí a u dospělých už vůbec ne. Tak mi asi zbývá jen doufat, že syn bude po mně.
![]()
pokud to nedělá ani tatínek, tak můžeš být v klidu.
.. aha edit tak jo, no, uvidíš. ono to "razantní řešení" může být vytloukání klínu klínem, spíš je potřeba najít nějaký rozumný ventil, temperamentnější člověk to v sobě dusit nemůže, nedělalo by to dobrotu
MP Meri mne triskani vecma taky neulevi. Parkrat jsem teda praskla nadobim kdysi po prvnim porodu, mela jsem velky splin, a spis mi to jeste pritizilo. Jadrna formulka, to je ovsem jina![]()
mě žádné házení čímkoliv ani nenapadne. Vůbec to není na jídelním lístku. Maximálně zanadávám, vstanu a udělám pár kroků, pomotam se po místnosti a jdu to nějak řešit.
V práci jsem si došla do bufetu a zpět, ani ne kvůli jídlu, spíš pro ten pohyb. Kolikrát jsem zjistila, že tam vlastně vůbec nic nechci. A když někdo na někoho řve,beru to hrozně ukorne. Fakt mi to vadí, i kdyz to neni na mě.
Evaeva Prisli jsme k hromade veci co jsme nechali na plazi, starsi vzala maly nafukovaci clun, segra si vzala balonek a ona ze ho chce taky. Tak ji rikam ze ma clun, na ktery se tesila a ona ho vztekle mrskla na plaz ze ho ale nechtela a chce ho a hned. A mamino ja ho chci. Pritom vi ze tohle chovani ji nestrpim ani ja ani babicka.
viktorka_od splavu chudinka nase nepochopena, vid...
viktorka_od splavu To razantní řešení jsem myslela dost nekonkretne. Možná bych křičela, možná to řešila s psychologem, nevím. Ale rozhodne mám pocit, ze do určitého věku se tohle musí člověk naučit ovládat minimálně natolik, aby nic neničil.
rasaNori je to opravdu ještě hodně maličké děťátko. no ale to je vaše věc, samozřejmě. jen není uplně rozumný si stěžovat na vlastní dítě, že se chová jako dítě.. vyznívá to trochu nepříznivě pro rodiče![]()
MP Meri to souhlasím
rasaNori to mi přijde normální, podobné věci tu řeším x krát denně, no. A tak nějak předpokládám, že ještě pár let řešit budu. Vy jste se jako malý takhle nepřetahovali?
rasaNori no ale to je úplně běžné, každý chce vždy to, co nemá. Nemyslím, že toto je věc výchovy, oni s tím opravdu ještě neumi zachazet a jsou malí na to, aby to zvladli. Spíš je potřeba trochu diplomacie ze strany rodiče, aby se ty situace moc nehrotily a když víš,že se to deje, tak tomu aktívne předcházet, třeba si cestou na pláž povídat s čím si kdo bude hrát.
continuity MP Meri nevím, no, můžete si tu potřásat rukama, jak vás házení věcma neuspokojuje, nebo vůbec nenapadne... To asi člověk s jinou náturou pochopí jen těžko. Mě taky rozhodně neuspokojí, když vyhodím celej oběd do koše, protože mě nas...a holandská omáčka, dokonce mě ani vteřinu před tím, než to udělám, nenapadne, že bych to mohla udělat, rozhodně to neplánuju. To se prostě stane s pak už je pozdě. A razantně řešit u dítěte... Jak si to řešení představuješ? MP Meri
rasaNori hele, ale tohle se mi zdá dost normální. V tomhle věku něco takového dělaly snad všechny děti co znám. A postoj rodičů v tom nehrál moc roli.
MP Meri podle me je hrozne tezky odhadnout, kdy je toho to dite schopny. Vzdyt dospely maj problemy se sebekontrolou, takze chtit to po dvouletym diteti mi prijde nerealny. Ale souhlasim, ze je urcite dobry ty deti postupne smerovat k tomu, aby dokazaly pracovat se svyma emocema. Jen teda si nemyslim, ze by to mely delat jejich potlacovanim pod nejakejma vyhruzkama.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY