Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8672 příspěvků moje polička 08. června 2021 19:46

dzizisketa ve dvou letech jasne, ale zas abyste se v tom neplacali jeste v predskolnim veku jako my. Ale jak se toho vyvarovat, neporadim. Alfa a omega je podle me ta duslednost, coz je u nekterych hodne pruraznych a umanutych deti strasne tezke. Jakoze clovek radsi ustoupi, nez aby byl cely den rev. Myslim, ze to plati i na nektere nezadouci projevy vzteku, ze v urcitem veku se zkratka vecmi neflaka nebo sproste nejeci kvuli kazde drobnosti. 

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 08. června 2021 19:48

Gatita To jsem přesně já, já radši ustoupim aby byl klid a tím si naházu klacky pod nohy:-D

Online Gatita
8672 příspěvků moje polička 08. června 2021 19:49

711990 to je jeste dobry! Sousedky muz takhle prisne nastoupil na jejich kluka, ze ma na tyden zakaz tabletu, nacez odjel na tyden pryc a sousedka potila krev na home officu sama s ukrivdenym ditetem bez elektronickych usnadnovacu

Online dzizisketa
9020 příspěvků moje polička 08. června 2021 19:55

Gatita

Já asi často ustupuji, na hodně věcích mi nezáleží natolik, abych si kvůli tomu ztěžovala den, naopak pro dítě to může být daleko důležitější věc než pro mě a jak je malý, moc těch věcí, které může ovládat není, tak ať je jeho názor aspoň někdy platný. Nedovolím akorát ubližování lidem a zvířatům, akce, co by vedly ke zničení cizích nebo veřejných věcí a to házení jídlem a určitými věcmi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. června 2021 19:55

dzizisketa Jít příkladem určitě, to už jsem tu taky psala, ze se snažím. Syn teda když je něco hodně zle, tak se proste rozbreci, což mi přijde v pohodě. Na to jsem ho naučila, ze mu nabidnu objetí, což se osvědčilo, to povazuju za jeden z malá svých výchovných úspěchu. Takže teď už kolikrát jen par vteřin řve a sám si ke mne přijde pro obejmuti, chvilicku třeba ještě fnuka a pak prohlásí "už neplaču" a většinou je schopnej tu danou věc v klidu probrat. Kam se to bude vyvíjet samozřejmě netuším, ale je mi jasný, ze mám určitý limity.

Kdyz je něco přes čáru (většinou věci typu ze se nejde oblékat, když spechame apod.), tak zvysuju hlas. Houknout umím, zatím to funguje, ale až přestane, tak budu muset vymyslet něco jiného

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2021 19:55

Gatita jojo, to mi říkala švagrová: "Zakázala jsem televizi před snídaní, přišlo mi, že kvůli tomu vstávají brzo. Takže teď vstávám před šestou a do snídaně hraju člověče."

Online Gatita
8672 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:01

Evaeva trefne

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:07

Gatita jezis no to bych toho manzela utloukla

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:16

ja bych jen podotkla,ze opravdu ne kazde dite z toho vyroste.....

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:51

MP Meri ono to asi zní hůř než ve skutečnosti je. Rovnám plastový misky a třikrát mi ve skříňce spadnou, tak je tam vztekle hodím a nechám to bejt, až se uklidním. Skládám prádlo, dítě mi do toho skočí nebo hodí míč, tak mrknu ručníkem o zem, potichu si něco nepeknyho zabrblam a zas ten ručník seberu a slozim. Přijde mi lepsi takhle upustit páru než pak vybuchnout kvůli kravine. Abych se nad všechny takový situace povznesla, na to jsem málo v zenu. 

Online continuity
43528 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:55

No a já jsem doteď myslela, že nám může cholerika. Sem tam praští do stolu, když se mu nedaří v on line hře. Občas zavře, deti to už spolehlivě odpruži.

Tímto zdravím MP Meri - když nebudeš zvyšovat hlas často a nepřiměřeně, může to fungovat docela dlouho. Já občas zařvu, teď už možná 1x měsíčně,někdy ani to ne, ale v tu chvíli opice začnou fungovat. používám to fakt v nouzi nejvyšší, jinak stačí jim to říct důrazně, nebo na tom jenom trvat. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:57

Takze radu nemate. Tak nic no, uvidim kdy je zavrazdim:D Mamka mi po jedne zvlast vyzivne scene dneska rekla, ze by me kazdy soud osvobodil:) 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. června 2021 20:59

V sobotu jedem za Marcelinem,uz papa banan,sam si drzi flasku s mlikem,vydava zvuky a pak se tomu smeje.Jezis ja se na nej tak tesim.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:01
Reakce na Zarinya:

ja bych jen podotkla,ze opravdu ne kazde dite z toho vyroste.....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:02

dynda no.

a je to hrozny.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:07

Zarinya 

Víš jak, mantra všech matek - z toho vyroste. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:07

Zarinya vzdyt se nedavno narodil!!!! To to leti

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:08

dynda aneb z "toho vyroste a jestli ne, tak to uz nebude muj problem":D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:10

711990 

To u nás, starých rodičů, platí dvojnásob. Jaký si to, moje milé děťátko, uděláš, takový to budeš mít. 

Online Karja
44886 příspěvků moje polička 08. června 2021 21:11

rasaNori

Nestraš, já doufala, že toto období u starší již konci, že třeba bude nějaký skolkovy zásek,ale to bude tak všechno již:-D. Že jen zaznu zuby s maloumalou:-D.

No s tou školkou to bude hustý, velkamala neni vůbec zvykla na nikoho jinýho než mě a samba. V únoru byla naposledy sama u babičky a už tam teď nepojede, dokud nebude moct ségra. Od té doby byla jen hodinu s mojí mamkou u nás doma:-D. Když jednou vzala babicka menší do kočárku, tak z toho měla půlhodinový hysterak, kde je ségra:-D. Bude to těžké asi.