Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 10. června 2021 10:37

Garfie ty blaho.. no ja bych nevahala a volala, jestli nekoho dostanu do nepohody by mi bylo naprosto volny

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. června 2021 10:40

Garfie nechci byt za kravu, ale obavam se, ze bych volila reseni dle viktorka_od splavu , u klistete muze prodleni zpusobit problem a zdravi decka je prednejsi.. 

Online Garfie
28612 příspěvků moje polička 10. června 2021 10:42

viktorka_od splavu Pavlena No jako jsem naprdnutá, navíc mám tu zkušenost s dcerou a její boreliózou! :-/ Ale zařídila jsem si to a jsem na cestě do školy. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. června 2021 10:46

Garfie No ja bych to asi taky chtela resit rychle.  Chapu, ze skola rodicum vola, ale pri jasnem souhlasu mi to prijde opravdu na hlavu! 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 10. června 2021 10:52

Jos to je strašné, dítě zůstane chromé, jen když budou správně lejstra. Vždy si vzpomenu na Bártu a jeho příznaky kolapsu civilizace 

To není nic proti lékařům, do tohoto stavu nás dostali právníci a ústavní činitelé. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. června 2021 10:59

"U nás na vesnici" se klíšťata v sezóně odstranujou jak na běžícím páse, nenávidím je, ale za léto jich mám já i syn desítky. Přijde mi absurdní, ze taková vyhláška existuje. Odřeniny mu snad taky ošetři, ne ?

Jinak dva extrémy - můj táta si v práci (zemědělství) klíště proste vytrhne, možná večer si vzpomene na desinfekci. Naopak sambo minule, když měl syn klíště a objevili jsme ho těsně před spaním, tak zcela vážně navrhl, že no co, vyndame ho až ráno

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. června 2021 10:59

continuity Pokud je ohrozen nervove cevni svazek, tak je to akutni a resit se souhlas nemusi. Ale i bezna zlomenina zaprve to dite boli, a za druhe jde o rychlou fixaci a rychle zhojeni. Ten kolega ma navic manzelku pravnicku. 

Online notna
9515 příspěvků moje polička 10. června 2021 11:08
Reakce na Garfie:

notna Jo, na táboře to takto dělají, ale tam je školený zdravotník, který tyhle věci má na starosti, podává i léky a tak. Čekala bych právě, že stejnou funkci má i zdravotník ve škole, ale není to tak. :-(

​To by mě teda životě nenapadlo, že zdravotník na škole v přírodě muze tahat klíště, ve škole ne.

Offline Pinot Noir
30013 příspěvků moje polička 10. června 2021 11:48

Blbě se zeptám: ta desinfekce má nějaký efekt proti nakažení od klíštěte? My jsme si zamlada vyndávali klíšťata za pochodu přímo v lese, desinfekci jsme doma nejspíš vůbec neměli. A přiznám se, že i na děti jsem po vytažení klíštěte desinfekci nepoužila, vůbec mě to nenapadlo. Tak jenom jestli se mám polepšit.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. června 2021 12:08

Pinot Noir ani ja nie. Vytiahem pinzetou a hotovo

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 10. června 2021 12:22

Pinot Noir Nevím,všichni to dělaj, tak to dělám taky:-D. 

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 10. června 2021 12:22

Já jsem vždycky po odstranění klíštěte používala na sebe i děti nejakou vodu po holení. Až posledních pár let mám doma Jodisol. Ale jestli to k něčemu je, nevím.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. června 2021 12:23

Pinot Noir dala si mi nadej do buducna

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 10. června 2021 12:35

Pinot Noir tak normalne, aby se rána nezanitila. Sobě snad ani ne, ale pejskum jsem na to dávala jodisol

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. června 2021 12:52

Pinot Noir Ja to taky nedelam. Ani ne proto, ze bych nechtela, ale vetsinou najdu kliste na psovi/sobe nekde venku a vzpomenu si jen na pinzetu. Potrefenáhusa Teda, u psa to vubec nedelam a nikdy se nezanitilo. Spis meli psi uz bolak od toho klistete. Ale od dob tablet je to uplny raj. Akorat se musi dat vcas, takze par klistat uz letos taky bylo. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 10. června 2021 13:45

Garfie Teda, já jsem za všech okolností při jednání s lidma klidná a snažím se být milá. Ale tady by mi to bylo jedno a šla bych klidně cestou viktorka_od splavu a Pavlena a bylo by mi jedno, na kolik lidí budu nepříjemná.

Chtěla jsem napsat otřepanou frázi, že se svět v pr*** obrací, ale continuity už to napsala slušneji.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 10. června 2021 14:16

Pinot Noir nema

Online Garfie
28612 příspěvků moje polička 10. června 2021 14:22

Len Je to tak, naprosto prdlá vyhláška, prý je proto, že by tam mohl kousek zůstat a zanítit se....no tvl., to už je jak v Americe, kde musí varovat, abys nestrkala mokrého psa do sušičky!

MP Meri U nás právě taky, máme je i na zahradě, takže mě ten zákaz naprosto zaskočil. Jinak teda takhle jednou přijela dcera s klíštětem od babičky ze Slovenska "babička říkala, že mi ho vytáhnete až doma...", bylo už pěkně nacuclé, celé bílé. Ty samé prázdniny dostala neuroboreliozu. Jako klíšťat měla víc, doma i na táboře, ale myslím, že babičce z toho úplně dobře nebylo...

Offline Pinot Noir
30013 příspěvků moje polička 10. června 2021 15:24

Díky, tak to su klidná, na desinfekci kašlu i nadále.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 10. června 2021 15:49

Garfie Hlavně že úřední šiml je nakrmen.Čert vem možný následky, hlavně aby s tím instituce neměla nic společnýho. Ježiš to jsem se zase nasrala.