Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:20

viktorka_od splavu len kde je tá miera, že ustúpiť/neustúpit? Fakt to neviem odhadnúť. Včera som sa s učiteľkou v škôlke chvíľu rozprávala. Múdry je, šikovný, ale niekedy veľmi zaťatý a nevie sa zapojiť do hry s deťmi a niekedy im ubližuje. Takže sa o Tom rozprávame trochu, aby som zas netlačila na pílu.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:23

letfenixa těžký těžký... ale uplně nejlepší je do těch konfliktů vůbec nevstupovat, abys žádné takové rozhodování nemusela řešit. zkrátka těch požadavků by mělo být minimum a nejlépe aby vůbec nebyly slovní, spíš třeba jít příkladem, jako - jdu si čistit zuby, jdeš taky? místo vyčisti si zuby

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:24

letfenixa Mně s dcerou někdy pomůže změna komunikace, že to chci řeknu jinak:-D. Třeba ne povel, ale začnu mluvit o tom cíli, kterého chceme dosáhnout.. Ale ona je malá oproti tvému a povahově asi i dost jiná. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:33

viktorka_od splavu takto robím všetko, či WC, zuby, jedlo, obliekanie, ... Aj za ruku ho vezmem.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:34

Jinak, když jsme u té výchovy....no byla tady tchýně. Tak jsem na děti, teda na starší dceru (mensi prej má nárok bejt furt takový mimino ujeceny) málo přísná....No jakoby mně když dcera začne brečet, tak buď řeším problém (bolistka, strach a další objektivní) nebo ji nechám, ať se z toho teda vybreci a dostane sama (když je to nějaká blokace kvůli kravíně a vidím, jak to ze sebe tahá ten brek). Nicméně dcera neměla kvůli návštěvě polední klid, takže mi usnula v půl 5 na klíně, za hodinku jsem ji vzbudila a ona ,,překvapivě,, hodně brečela, no tak jsem ji konejsila, pochovala, z toho se zas ta menší může zjancit, takže to nejde dělat dlouho a to ona by potřebovala třeba patnact minut pochovat,pomazlit aby se z toho dostala. Nicméně na to ruce volné nebyly, tak brečela a brečela. A tchýně řekla, že ji by tohle dítě teda nedělalo a přišla s pohrůžkou nějaké metalicky pana souseda nebo co, což zabralo....Tak já nevím, proč to vlastně píšu, když je mi to jasný:-D:-D. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:34

Karja ty máš Amazonku, ja citlivého rozumbradu.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:39

Karja no jasné, že našim rodičom sme nič také nerobili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 23:41

Karja já jsem četla dobrou radu, že nikdo (ani dítě, ani dospělí) nechce, aby mu někdo rozkazoval. Naopak rád najde řešení sám. To je podle mě přesně to, o čem píšeš. Mě se to taky občas daří. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:43

Evaeva výborná myšlienka!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:44

letfenixa No dělali, ale ona měla asi ty represivní metody. Chudák sambo, ten si ani nepobrecel. Já si teda z dětství nepamatuji, že by na mě někdo třeba kricel nebo mě něčím staršil. A to si pár špatných zážitků pamatuji, třeba čerty nebo že jsem dostala pohlavek od učitele ve škole (omylem). Takže bych si to určitě pamatovala. A to naši jsou jakoby stará škola, ale tohle se u nás asi nepěstovali, až na ségru, která hodně zlobila v tom predpubertalnim věku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 23:46

letfenixa je to skoro geniální, ale je to někdy těžký používat. Ale fakt jsem si všimla, že je rozdíl, když řeknu "Je tu někdo, kdo ví, kde máme sběr?" nebo "Můžeš to vyhodit, prosím?" Ale v těch vypjatých chvílích vždycky sklouznu k rozkazům, holt to člověk má naučené.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. června 2021 23:47

Evaeva Jj, nebo to něčím podmiňovat. Jakože se nemůže jít ven bez vyčištěných zubů a tak. To říkám furt já:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2021 23:53

Karja jo, to taky. U nás je pár takových pravidel, co se musí dodržovat.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 30. června 2021 04:15

Karja přestaň brečet, nebo dostaneš na zadek (abys měl důvod) mi teda vzdycky přišlo úplně

49429 příspěvků moje polička 30. června 2021 05:31
Reakce na Evaeva:

Karja já jsem četla dobrou radu, že nikdo (ani dítě, ani dospělí) nechce, aby mu někdo rozkazoval. Naopak rád najde řešení sám. To je podle mě přesně to, o čem píšeš. Mě se to taky občas daří. 

​no presne! ja to jen neumim napsat dost srozumitelne

49429 příspěvků moje polička 30. června 2021 05:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja přestaň brečet, nebo dostaneš na zadek (abys měl důvod) mi teda vzdycky přišlo úplně

​to jsem slychala jako dite v jednom kuse. asi nejaky oblibeny vychovny styl

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 30. června 2021 06:58

Zase boty.

Máte někdo Keen Chandler CNX? Jak je to s velikostmi? Ríša má nohu přesně 17 cm, podle různých tabulek by měl mít tedy velikost 29, která má 18 cm. Odpovídají ty jejich údaje?

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. června 2021 07:48

Mám dotaz, dáváte dětem v létě UV oblečení? Při jaké příležitosti ho používáte? A nepaří se v tom? Díky za zkušenosti!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 08:14

Pinot Noir my máme ty sandály cnx a já ústní máme o číslo větší než svojí běžnou velikost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 08:15

Potrefenáhusa tohle je děs! Občas to slýchám i dnes.