Karja ja ti presne řeknu, proč to tady rasaNori vždy schytá, ona ty děti vychovává dost mimo mantinely zdejší sociální bubliny. Já mám pro ni velké pochopení, protože děti jsme taky pořád někam vláčeli, coz se tady už taky řešilo.
Vše o těhotenství a dětech
JanieB jeeej, gratulujem k drobcekovi a tiez ku krasnemu zzitiu sa :)))
DrowRanger já jsem synovi asi měsíc před porodem narovinu řekla, že potřebuju, aby se naučil usínat sám kvůli miminu. Že s ním vždycky chvíli počkám, zazpívám, přečtu pohádku, jak je zvyklý a půjdu. Zabralo to, pár dní si mě hlídal a pak řekl "Máma pryč" a bylo to. Bylo to asi týden po tom, co začal spát ve svém pokoji a samotnou mě to překvapilo.
A priznanie: aj po tom, čo som si teraz prečítala, ako to bude s dvoma náročné, sa už neviem dočkať, kedy to moje druhé budem držať naživo v náručí
Celu dobu myslim na to iste ako to tu citam :) toto druhe tehotenstvo je pre mna po psychickej stranke ovela, ovela lepsie ako prve a fakt sa na to male neskutocne tesim.
Karja ty holky jsou nějaké vynalézavější:D Já bych vydržela tři dny s řevem a bylo by. U nás se čtvrt hodiny před obědem jí maximálně malá křupka.
betsey Z toho popisu jsi zenova hodne
. Ja mam jedinou kliku, ze jak to tak vypada, tak syn sni banan, obed a jeste bude loudit pridavek....Ale ja jsem i po tricitce jako to dite. Taky si dam radsi nejaky junk food pred obedem a pak ten obed nechci. Takze v tomhle mam pro ne pochopeni. Jinak ja si s hodnocenim sve vychovy dam ted odstup cca 30let a pak se mozna vyjadrim, jak jsem byla uspesna.
Akorat uplne bokem, ale moje nej kamoska me posledni dobou dost stve naroky na sve deti (1,5 a necele 4). Porad je srovnava s jinymi a pak je frustrovana, co vsechno neumi a mohly by. Ze vetsi blbe pocita do deseti, nemumi anglicka slovicka...A ja si rikam proboha proc?! Ze to je cesta do pekel resit, ze nemaji ty a ty vlohy. A pak se desim, ze to zacnu casem treba delat taky a pritom hrozne nechci.
rasaNori ja myslim, ze potrebujes oraz. Skoro vsechny tady potrebujeme oraz!! Ja uz to doma moc nedavam, uz jsem si i rikala, jestli nemame nejaky problem, ze to neni mozny, aby to dite tak straslive zlobilo a ja se tak vytacela. Jenze ted jsme byli na dovolene a vidali se tam s jednou spratelenou rodinou. A ten jejich kluk vysiral uplne stejne jako ten nas a jeho mama na nej jecela uplne stejne jako ja. Tak jsem si rekla, ze kluci proste zlobej, ze to je asi normalni a my bychom mely zustat taky plus minus normalni, ale je to strasne tezke, kdyz si neodpocines ani na dovolene. Ja spoustu veci stran vychovy pustila a jen jdu prikladem, uz ani nevysvetluju, protoze on uz to davno vi a nedela to jen proto, aby me nastval. Zni to desne egoisticky ale je to tak.
U nas se ted strasne provokuje, uz to trva mesice a vyletela jsem teprve dneska. Uprimne, vubec z toho nemam spatny pocit, aspon dite videlo, ze jsem taky jenom clovek. Nedoslo na zadne velke nasili, aby bylo jasno, ale vybehla jsem proti nemu se straslivym revem, asi jsem vypadala, ze jsem vseho schopna (v tu chvili jsem fakt byla, myslela jsem na vsechny varecky rakosky a remeny sveta - hrozne zlobil a malem prisel k velke uhone jeho mladsi bratr ). On utekl a z toho soku v pokojicku v devet rano usnul. Kdyz se vratil, byl jako vymeneny a meli jsme celkem pekny den. Ale mne se z toho rozjela migrena.
Jos s tím jídlem se nenech zmást
kluci už zvládli vše od sním i matku a otce po žiju ze vzduchu
S tím úplně nesouhlasím, že by děti řasu vysíraly kvůli tomu, že je někam vláčí. Nebo že by to schytávala právě kvůli tomu. Proč by to tak mělo být? Já mám taky pro jejich (váš) styl života pochopení, žijeme úplně stejně. Spíš souhlasím s tím předchozím názorem, že je to stylem jejího vyjadřování.
Gatita odpočatá matka je podle mě základ
Ovšem na každé dítě potřebuješ jinou míru odpočinku.
Gatita Mluvíš mi z duše.
Jos s tím jídlem se nenech zmást
kluci už zvládli vše od sním i matku a otce po žiju ze vzduchu
![]()
Mohučanka bude to i stylem projevu, ale už se tady totiž řešilo, že kdyby víc seděli doma, jsou všichni ve větším klidu.
Rasa si dneskem uvedomila, ze rozhodnuti tu radsi nic nepsat ma svuj racionalni duvod a timto se v tomto vlakne radsi louci. Taky umim byt zenova, ne ze ne.
rasaNori je mi to líto, ale rozumím ti. ![]()
betsey Ale teď si vem, že tyhlety banánový akce vymyslí dcera obden a máš dvě děti a je v tvém zájmu, aby se třeba i to menší najedlo a pak šlo spát. Když ji povolím banán, neobedva pak ani ta menší. Když ji ho nepovolim, ve většině případů začne řvát jak blázen a z oběda stejne nic není.
bože tohle je tak přesný. Jen bych ještě doplnila variantu, dovolím banán starší, dám něco jiného mladší, když nechce oběd a já nechci aby šla spát hladová a následujících několik dnů to budou zkoušet před každým jídlem ![]()
Prostě s 2 a víc malýma dětma má každá situace dvě řešení. To špatné a to ještě horší. Blbý je že dost často dopredu nepoznám které je které.
continuity hele at nekdo vlaci nebo nevlaci, je to fuk, ale rasaNori se casto o holkach vyjadruje docela osklive, s tim ze obtezujou, jsou harpyje a spratci(nebo jaky vyraz se to resil posledne) a neustale zlobej. Akorat se pak ukaze, ze vysiraj stejne jako jiny deti, jejichz rodice ale asi nemaj tak vysoky naroky na dvou-trilety dite. Ja uz jsem tu dneska psala, ze to naprosto chapu, moje dite je presne ten "nevychovanej spratek", co dela veci naschval a nonstop se snazi zabit. Jou dny, kdy uz u snidane mam sto chuti skocit z okna, ale beru to jako svuj problem, kterej ma pricinu mimo jine v dlouhodoby spankovy deprivaci a v tom, ze jsem se od ditete uz 2 roky nehla na vic nez par hodin(ne dobrovolne, jen ho nikdo nechce hlidat).
Tahle moje holcicka je pro me velka vyzva. Prvni rok a pul na me temer neustale visela, pak cca do 3 let mela celkem pohodove obdobi. Poslednich par mesicu se zacina dost razantne prosazovat. Sceny typu "banan" jsou na dennim poradku. Komanduje i starsiho bratra. Nedavno ji napr. rozcililo, kdyz ji na stul nachystal pribor. Sla si ho vratit do supliku. Pak na to zapomnela a kdyz si sedla ke stolu, tak se divila, kde je vidlicka. Je to vtipny nekdy. Taky se driv dost ostychala cizich lidi, ale uz se to meni, dneska na hristi odstrcila o dost starsi kluky od "sve" atrakce. Jako nemam to s ni jednoduchy...
Pinot Noir má to tu výhodu, že mladší celkem kopíruje vývoj mladšího v oblasti množství snědeného jídla, že vím, co čekat
Ale staršího teď paní učitelka chválila, jak krásně sám jí.
rasaNori Buď zenová a neber si to osobně! My jsme tady všechny chytrý, ale tvůj život nežijeme. Jestli jsem se tě nějak dotkla přímo já, tak se omlouvám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY