Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 16:57

mnum kdyz jsem cekala prvni dite, ani ty kurzy nejak moc nebyly nebo mi moje doktorka nerekla, ze bych se mohla nekam jit poucit. Vyzbrojena strucnou brozurkou jsem jela do porodnice zhruba s vedomim, ze to bude asi dost bolet, vic nic.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:01

mnum no to teda byly!! Já jsem o tom krvácení po císaři doteď ještě nikdy neslyšela (ale je fakt, že já jsem fakt velký ignorant v oboru zdravovědy obecně)...

A taky jsem vůbec nevěděla, že po přirozeném porodu bude takový problém dojít si na velkou To mě osobně překvapilo asi úplně nejvíc.

Myrtila

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. července 2021 17:03

DrowRanger Ja te taky trochu uklidnim, ze i kdyby byla sekce, tak muze byt docela fajn. Me bricho docela bolelo, ale v porodnici s leky skoro vubec (jen kdyz jsem delala hrdinku ze je nechci). Ale nic hrozneho. Jinak se mi poporodni neprijemnosti temer uplne vyhnuly, vcetne nalad. Drzim palce

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:04

711990 přitom to kojení by se taky hodilo jak sůl 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:07

Kokoska já jsem měla pocit, že v dnešní době se jaksi předpokládá, že rodičky mají nastudováno předem. A mnohé jistě mají. Kamaráda například četla celou knihu o porodu placenty. Ale pak se objeví exot jako já, který se na poslední prohlídce před porodem zeptá, jestli je v pohodě rodit v kontaktních čočkách. Paní doktorka málem měla infarkt, když jsem jí prozradila počet dioptrií, a vyjednala mi okamžitě kontrolu na očním, ale většina kamarádek mi vyčetla, že "to přece každý ví, že při porodu se může poškodit zrak"!! No, já to teda nevěděla.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:09

Mohučanka no, ja jsem se dovedela, ze pri tlaceni se maj zavrit oci, az kdyz mi po porodu pri vizite doktor skoro vynadal, ze mam popraskany zilky a cerveny oci.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:09

Kokoska tak tehdy se dite po porodu odnesloa pak za nekolik hodin umyte a v perince prineslo matce ukazat a v dalsich dnech jen na par minut na kojeni, ne? Prebalovaly vubec matky v porodnici deti, nebo az doma? Na koupani se ani neptam :) proste matka mela odpocivat a doma ji to mela vsechno naucit jeji matka nebo nejaka jina detna osoba. Hlavne rezim, po sestinedeli ovocne stavicky a zahadne temer vsechny prisly po par tydnech o mleko  treba ale moje teta si to pochvalovala a rozhorcovala se ze svagrova 2 dny po sekci uz ma dcerku u sebe na pokoji...

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:09

DrowRanger Starší spal s náma v jedné posteli, zůstalo to tak i když se narodil mladší. Ten spal v postýlce přiražené k posteli. Pláč staršího vůbec nebudil. Uspávala jsem tak, že jsem mladšího kojila a staršího držela za ruku. Kupodivu to fungovalo.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:13

Potrefenáhusa Jj, ono si spousta zen nastuduje vsechno o porodu do nejmensiho detailu a na zivot po uz nejak zapomenou. Proste veri ze prilozi a bude, vzdyt instinkty  a pak jsou hrozne prekvapene a i sklamane

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:13

mnum jo, prvni dite jsem cely nahaty videla az doma. Po porodu na sale mi ho ukazali tak, ze ho drzeli nekde mne za hlavou, videla jsem z nej jen fialovy paty. O 4 roky pozdejc jsem dceru mela uz hned po porodu na brise a pak za par hodin u sebe v pokoji.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:16

Kokoska jaj, tak mas srovnani  treba moje mamka zazila jen ten prvni zpusob se vsemi 3 detmi, tak byla dost prekvapena kdyz jsem ji vypravela jak se to dela (melo by delat) nyni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 17:38

mnum tohle vyprávěla moje babička, že v porodnici byly 14 dní, ale mamku bez zavinovačky viděla poprvé až domamamka už mě měla normálně na pokoji, ale je fakt, že Krč byla v tomhle pokroková.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 17:40

711990 mě teda péče o dítě na předporodním kurzu spíš otravovalaklidně by mohla být poloviční. Asi jak mám tu malou ségru, tak mi to přišlo jednoduché. 

Jinak mě třeba vůbec nenapadlo, že by se po císaři nekrvácelo, ale mamka tvrdí, že po císaři krvácela mnohem míň.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:42

Evaeva tak ja mela taky uz peci o dite za sebou predtim, stejne tak vsechny tady zmineny veci, vcetne detailu porodu. Taky proto jsem na zadnej predporodni kurz nesla:) ale presto to s tim kojenim a sestinedelim nebylo uplne ruzovy:D 

Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:45

Můžu mít takový pitomý dotaz, doporučila byste mi některá nějakou knihu o miminu, jeho vývoji atd.? Jestli existuje dnes nějaká aktuální "populární bible" i pro takové ignoranty jako jsem ja?

25. týden v běhu a tím jak je (ťuk ťuk) moje těhotenství zatím zcela bezproblémový, břicho nikde a jsem zatím stále ve svém módu "turbo myš", nemám vlastně vůbec čas (a upřímně ani moc chuť) se tím nijak zabývat, nejsem ani ten typ co by cokoli nakupoval, zařizoval a celkově to mám zatím tak na háku, až mě to děsí, že si říkám, že bych si třeba mohla aspoň něco přečíst....já ani u toho doktora nikdy nevím, na co se vlastně pořádně ptat a co by mě mělo zajímat, kamarádky mají všechny už dávno odrostlé děti, vztahy s matkou moc nefungují a čtenářkou emimin atd nejsem, takže vlastně jen s chutí čtu tady vaše zkušenosti a celý ten svet mimin je pro mě zatím úplně nepředstavitelný :) jsem blázen nebo jste to některá měla taky tak? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 17:52

711990 já to nemyslela špatně. Ty věci okolo porodu mě zajímaly i šestinedělí, ale u té péče o dítě jsem si říkala, že nechápu, co řešíTo, že to nakonec skutečně bylo jednoduché (v rámci možností), byla otázka štěstí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 17:56

Muslik jsem zvědavá, co ti ostatní doporučí. Mě přijde, že si klidně můžeš vybrat jakoukoliv knihu v knihkupectví, ten základ je všude stejný. Pak stejně ty věci budeš řešit za pochodu a hledat si informace v nějakém souznění s tím, co ti přijde správné. Případně si můžeš najít nějaký kurz, jsou buď dlouhodobé, každý týden třeba hodina nebo "nalévárna" na jedno dopoledne.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. července 2021 17:58

Muslik

Já ti s literaturou neporadím, ale měla jsem to stejně

(Jestli máš víc než 3 dioptrie, přiveď na to při příští kontrole řeč)

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. července 2021 18:00

Muslik Ja to mela taky tak. Jsem zdravotnik, tak jsem mela poneti o ruznych komplikacich a proste jak co chodi v nemocnici. Ale uplne mimino jsem nikdy ani nedrzela, natoz abych nejake prebalila . Cetla jsem si neco az kdyz to realne nastalo. Takze treba o kojeni jsem si googlila v porodnici (tam bych teda radila jak pisou holky vyse se lehce pripravit). Co poridit na dite jsem cerpala od kamaradek, z diskuzi na netu a hlavne odsud. Ja na tu literaturu o vyvoji deti proste nejsem a asi uz nebudu. 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 15. července 2021 18:00

DrowRanger Víš co,ja myslím, že to budete mít víc v pohodě, protože malej už ,,chápe,,. Dcera to bylo ještě takový trdlo, v noci se třeba vzbudila a já kojila malou a ona to vůbec nechápala, co se děje, prostě ji ještě nešlo nic vysvětlit. Triletak už asi práci s miminem a nějaký čekání na maminku pochopí;-).