Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 26. července 2021 21:50

Gatita Já kvůli té televizi taky mivam docela výčitky, ale tento týden mě trochu uklidnil sambo, když říkal, že velkamala na tom bude dobře s angličtinou, jak furt kouká na pohádky. Ale je fakt, že ji to zajímá hodně, protože jen obcas se stane, že když je pustena televize, že by si najednou začala hrát s něčím jiným, v 80procentech případů je televize priorita, když ji má puštěnou.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2021 21:52

Sairon u nás není problém vzájemná nevraživost, ale některé dny za mnou chodí jak ocásky, stojí 30 cm ode mě nebo mají tisíc požadavků, případně dělají to, co nemají. Tak si říkám, jestli by to nepomohlo, věnovat se víc výhradně jim. Ale nejspíš by to bylo stejné, jak píšeš.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:00

Evaeva když tak o tom přemýšlím tak vlastně něco v tomto duchu mi funguje už od dob před krtkem a funguje to celkem i když jsou oba a říkám tomu pracovně doplnění baterek.  Že když chci dělat něco u čeho chci mít od aspoň trochu klid tak se jim klidně oběma zaráz předtím 15-20 min věnují a pak si můžu jít třeba uvařit a bude to v relativním klidu, bez nutnosti je pořád korigovat. Jak kdyby dokázali nějakou dobu "vyžít " z té pozornosti co jsem jim předtím dala. Když to udělám naopak, že chci napřed honem uvařit a pak že budeme něco dělat, tak je to mnohem horší a musím jim do aktivit neustále zasahovat.  Ale je to pro mě dost těžké, přirozené by bylo pro mě napřed řešit domácnost a pak až se věnovat jim,tak se musím hlídat abych u toho hraní si nebyla nervni a nerudna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2021 22:03

Sairon to je super, že ti to funguje. Já právě ty věci dělám tak nějak za běhu, zapnu pračku, jdu stavět dům, pak mi dojde, že musím uvařit těstoviny,... 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 26. července 2021 22:17
Reakce na Kan:

​Potvrzuju. Synek má dvacet a krom peněz a čistého prádla ničeho nevyžaduje. Tak jako miminko byl nespavec, tak teď spí úplně předpisově, klidně i dvanáct hodin denně a nevzbudí jej nic, ani když mu volám a mobil má na stolku u hlavy. Taky se na nás už nevěší, teda občas při braní krve omdlí a táhnu jej na hrbu do auta, ale to je tak jednou do roka. Naše pozornost jej teda dost obtěžuje a vyptávání úplně nesnáší. Ani jídlo už po sobě nepatlá, třeba banán ten byl vždycky všude. Vydržte, je to fakt jen období!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. července 2021 23:00

Sairon taky mam tu zkusenost, kdyz se starsi dceri nejakou chvili opravdu ntenzivne venuji, tak je s ni vetsinou pak uplne super spoluprace, necha me delat si nejakou praci a ona si treba sama cte nebo neco sklada. Ale na malou dcerku to zatim neplati, tu zabavim jedine kdyz ji pohodim nejake jidlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2021 23:20

mnum starší je takový nevypočitatelný. Většinou si hraje hezky, dokonce u nás padají věty jako Já to dodělám sám! nebo Teď si můžeš jít dělat svoji práci , často to přiláká i mladšího. Ale někdy to je samé Proč si se mnou nehraješ?! a takové různé mrčení. Teď jsme na chalupě a pro mě naprosto nepochopitelně nechce být sám na zahradě, takže jakmile se vydám dovnitř třeba jen zkontrolovat brambory, hned je za mnou a za ním samozřejmě mladší

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 26. července 2021 23:25

Prosím vás, jak a v čem mate ulozenej kinderbordel? Náš první trofast je už naslapanej, včera dite dostalo od příbuzných velkou krabici playmobilu a mne začalo bejt z těch hromad nějak ouzko... priznam se, ze se mi nějak nechce nekonečně při úklidu třídit vsechno zvlášť, ale u sesypani na jednu hromadu se bojim, ze už si s tím nikdy nikdo hrát nebude?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2021 23:31

Potrefenáhusa Třídění se asi nevyhneš, ale musím říct, že to nezabere víc jak 15 minut denně (lego, vláčkodráha a ještě půl pokojíčku dohromady)my máme různě velké ty klasické plastové krabice samla z ikei, dáváme je do regálu nebo i vedle, jdou dobře stohovat a je vidět, co je uvnitř.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 26. července 2021 23:37

Potrefenáhusa já miluju z ikea krabice trofast i když nemáme ten rám. Máme kallax a střední velikost se vejde s rezervou, navrch jde ještě přidat nízká 10 cm.

Ale já teda moc ráda třídím, máme roztrideny kde co. Duplo ve 4 různých krabicích, vlaky ve 3, lego v 10 malých, schleich podle prostředí

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 26. července 2021 23:59

Evaeva žluťásek my na to nemáme vůbec nábytek, ani moc prostor. Rada bych toho predhodila jen trochu a střídala to, ale místa máme nějak porad málo (min a min :-)

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 27. července 2021 00:04

Apropos, nechcete někdo věnovat použitý nezničený Léto? Dostali jsme ho s dalšími knížkami po dětech příbuzných a už ho máme, k předání tento tyden na Praze 8 nebo 9

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2021 00:07

Potrefenáhusa já naopak nic neschovávám, v zavřených skříních toho mají minimum, aby si mohli vzít, co chtějí. Do roka mu teda stačila jedna knihovna šířky 90cm, pak už to začalo přibývat, pokojíček jsme zařizovali okolo roku a půl a začali ho využívat jako hernu. Teď mají kromě té knihovny, dva regály dohromady 120 cm a něco ještě pod postelí a ve skříňce. Teď je dcera ještě malá, ale syn pak ty věci využíval různě kreativně jako že spojí lego a dřevěné kostky a ještě auta.

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 27. července 2021 00:15

Evaeva máme malej dvoupatrovej dům, takže je mi jasný, ze bude všechno nahrnuty dole v obejvaku 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. července 2021 00:43

Potrefenáhusa trofast, hodne trofastu a potom take tie koše na hračky. Inak to triedenie zaberie minimum času narozdiel od hľadania jednej miniatúrnej veci v hromade hračiek (mamiiii, kde mám kľúčik od pokladne!)

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 27. července 2021 02:06
Reakce na continuity:

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 27. července 2021 02:41

Kan

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. července 2021 05:32

Nase mala uz je vzhuru  velka usnula v pul 11 a mala vstala v 5:10 a nenecha se presvedcit ze jeste spime. A ti jsme jeste v noci kolem druhe meli bdelou trictvrtehodinku. Ach jo, uz at je podzim a mene svetla, tohleto jejich nespani uz prestavam davat

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. července 2021 05:54

Potrefenáhusa 2 Trofasty na sobe. Dolu jsou hracky pro malou a spolecne, nahore hracky pro starsi. Male zatim vyndavam krabice ja, ale za chvili to uz zvladne sama a bude si sama brat to s cim si chce hrat. Meli jsme i Kallax a v nem ty velke krabice, ale tam byl jejich obsah uz hodne neprehledny, jak se toho do tech krabic vejde hodne. Tridim a davam veci co k sobe patri neustale hlavne kvuli sobe, jednak me to bavi, a taky se mi nechce akutne hledat nejakou dulezitou komponentu, takto vim ze jednotlivé sady jsou kompletni 

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 27. července 2021 07:05

mnum nebyl nejakej úplněk? Naše se porad budila a k tomu prudila neustále kocka, ze chce k nám (což nejde, protože je v noci hlucna a kontaktní)