Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:45

žluťásek natahovací rozbitá housenka, která se nesmí vyhodit (Nikdy, maminko, nikdy!! Vždyť je přece ze ZOO!!

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:47

Potrefenáhusa tatínek má velkou kliku, že náš chlapeček i ve 4,5 letech pořád miluje své miminkovské hrací hračky na baterky. Vyclenila jsem na ně jednu polici ve skříňce, aby nebyly moc na očích. Ale občas si je vynda všechny a dělá koncert, tzv. Pustí je najednou všechny a do toho hraje na bubínek ještě

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:57

continuity ono to moc nejde, tchyně má totiž pocit, ze hračky musí byt hlavně hodně barevné, jinak je dite nevidí. Takže ona i koupi něco podle "zadání", ale protože se ji to nelíbí, koupí k tomu ještě něco podle svyho gusta. Já jsem některý ty věci ještě ani nevybalila, teď jsme třeba dostali velkej balik takový stavebnice z pepca, je to takovej mekkej plast a nejde z toho nic postavit, rozpadá se to. Tak až budem mít, nasypu to do piskoviste, ale vůbec to nemuselo existovat 

Online dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 27. července 2021 10:22

LOL, telefonicky jsem se objednala k doktorce a protože jsem dostala termín v poledne, ptala jsem se, jestli s sebou můžu vzít dítě. Můžu. Ale Rosťa na mě začal volat "dítě ne, dítě ne!"

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 27. července 2021 10:28

Potrefenáhusa jesli se léta ještě nikdo neujal, poskytneme mu rády domov ???? A s ukládáním taky pořád tápu a to mám teprve mimino. Je mi jasnyl, že množství krámů bude narůstat. 

Od kdy jste měli děti v sedačce na kole?Jde tam na krátké výlety strčit půlroční sedící dítě, nebo je to blbost? A dělá někdo cyklohelmy kolem 40cm?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 27. července 2021 10:32

MPLee no, do těch sedaček a krosen, kde se sedí by mělo dítě s jistotou chodit. Ideálni je počkat až tak do dvou let - jsou tam otřesy, ta poloha není úplně ergonomická a pak by tam taky nemělo trávit hodiny nebo nedej bože spát.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. července 2021 10:45

MPLee polročné je na to ešte malé, my sme v tom veku požičiavali cyklovozik s novorodeneckou vložkou (ale prvý bol malý, v pol roku mal asi 6 kíl, tak bola nutná)

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. července 2021 10:50

continuity Nevim jak sedacka na kolo, ale krosna na dite je vhodna pokud dite stabilne sedi. Samozrejme zadne dlouhe tury. My vyzkouseli v 10m a dobre. Mam krosnu po detech kamarada a ti ve veku 2-3r uz do krosny vubec nechteli. Zatim pouzivame spis kocar, ale do dvou let teda cekat nebudu no. 

MPLee Co spis vozik za kolo? Ale bacha, treba ten klasicky thule chariot ma hodne vzprimena zada, polohovat nejde. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:03

MPLee bezva, napisu SZ

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:04

Jos do toho chariotu se dava myslím ještě nějaká vložka pro malinky děti? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:06

Jos já si teda myslím, že v 10 měsících jsou jiné vhodnější nosítka. V době, kdy jsem měla deti malé ja, tak se to doporucovalo jak pisu - samostatná chuze. Nosili jsme opravdu spis vetsi děti, které už něco usly sami, ale ještě ne dost na to, aby zvládly s náma třeba půldenní túru. 

Na 15 minut jsem ji tam dala i driv, ale to myslím nebyl dotaz. 

Ale nikomu nejdu nic vnucovat, jsou to konec konců vaše děti. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:10

continuity no ta moje není zadnej pohybovej rychlik, sedí asi 2 mesice a ani teď ve 13m bych se ji vůbec do sedačky na kolo neodvazila dat, já teda plánuju tu na přední riditka, ale až příští leto

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:12

continuity jo a kamoska teď nosi stejně staryho chlapečka v krosne po Alpách a prej dobrý, ale naši bych taky ještě strcila do latkovyho nosítka, kde nesedi 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:18

Potrefenáhusa tak to poškození páteře nepoznáš většinou hned, i když četla jsem o dítěti, kterému rodičové celodenním výletem zablokovali krční páteř.

Já jsem měla děti docela napřed, ale ani krosny, ani sedačky na kolo mi nijak zvlášť ergonomické nepřišly. Je to úleva pro rodiče, ne pro dítě a tak je to potřeba brát. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 27. července 2021 11:23

Díky, já teda nijak netoužím jí tam nacpat nutně hned, do příštího roku klidně počkám. Muž je teda vášnivý cyklista a už se mu rozsvítili oči, že na dovolenou půjčíme sedačku a dáme společné večerní projížďky na zmrzlinu  Chystáme se někam k moři, chariota už do auta nenarveme ani omylem... Ale já asi budu i radši, že se nám to letos ještě vyhne

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. července 2021 11:29

Potrefenáhusa Uplne nevim, ja ten chariot mam zdedeny a nevyuzivam zatim. Kolo ja nerada, tak to neni vubec aktualni.  Ono je tech voziku myslim i vic typu. 
continuity V 99% pripadu je syn v kocarku, ale na kratsi vychazku po okoli terenem mi to prijde ok. Byl dvakrat abychom vyzkouseli, jestli krosnu vubec chceme, nova stoji asi 8tis, takze to je docela palka. Ostatni nositka jsem uspesne odignorovala, nebylo jich potreba. Zas si nepredstavuj prechody hor, blazen nejsem. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. července 2021 12:41

MPLee ja mam tu sedacku vpredu na riditkach a dite se musi aktivne drzet madla, to podle me chce trosku starsi dite. Al

Potrefenáhusa hele ale je snad jen do 15kg ta predni sedacka:D tak aby se Housatko pristi rok vlezlo!

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 12:53

711990 tssss!!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2021 13:20

My měli loni půjčený vozík za kolo, syn ještě neseděl, takže včetně vložky pro miminka, do některých typů jde namontovat i vajíčko do auta. Takhle malé helmy se sice dělají, ale do sedačky bych dávala minimálně dobře stojící dítě. Ono taky někam dojedeš a co s ním potom, když neujde ani pár metrůKrosna je podle mého taky spíš pro chodící dítě. Náš syn by se v ní klidně nosil i ve skoro čtyřech ale ty kola je letos bavily jen chvíli, což možná bylo dáno i charakterem lokality a výletů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2021 13:24

Gatita mladší dostal k Vánocům takový dřevěný motorický bazmek. Nikdy si s ním nehrál, i když jsem mu ho kolikrát podstrkávala (vybrala jsem ho já)

Teď jsme předělávali pokojíčky, tak jsem ho chtěla uklidit. Od té doby si s ním hrál kolikrát