Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 27. července 2021 07:05

Syn bol dnes v noci niekoľko hodín hore a ráno vstal skôr ako obvykle

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 07:09

mnum dva trofasty na sobě by asi sly...my jsme teď ve fazi, kdy chodí kolem, něco si povídá a vyhazuje všechno, co ji přijde pod ruku. Pak ji většinou ujede noha na hromadě vyhrabanych knih nebo tak něco 

Online Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 27. července 2021 07:24

Potrefenáhusa my jsme obětovali v obýváku knihovnu, knížky jsou v ložnici v knihovně a obýváková je jejich. Do pokoje si chodí hrát s dřevěnou vláčkodráhou, ta se neuklízí, jen neustále přestavuje. Větší auta mají v krabicích na kolečkách, ty jsou super, poslouží zároveň i jako hračka, na různé neskladné věci máme v obýváku ještě ten pytel s dinosaury, podle fotky to není poznat, ale je veliký. A pak mají ještě látkovou truhlu, ta je zatím docela poloprázdná, tam se toho ještě vejde . Všechno IKEA.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 07:32

Pinot Noir díky, my prave v obejvaku ani knihovnu nemáme, je to tam fakt malý a dost velkou část zabiraj kamna.ale je mi jasný, ze většina věcí bude teď spoustu let tam. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. července 2021 08:16

Potrefenáhusa syn ma v izbe kallax 4x4 "okienka" dole ma 4 vytahovacie boxy na skladacky (lego, vlaciky s drahou, penove puzzle) a zvysok hraciek a kniziek ma v policiach/okienkach a v 4 kallax zasuvkach mini bordel a male skladacky

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. července 2021 08:30

Potrefenáhusa my to mivali/mame v boxech ikea samla, kdyz byli mali, tak jsme je nechavali otevrene, hrabali si v nich, a ted zavirame a davame na sebe. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2021 08:50

Potrefenáhusa jestli si schopná udělat takovou fotku, nevíš, co je to všechno vyhazovat

Pokud má budoucí pokojíček/hernu v patře, bude většina hraček v obýváku dlouho.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. července 2021 08:51

Potrefenáhusa my to mame takto, a to jsou jen hracky a hry ( i ti ne vsechny, neco je v obyvaku), na knizky maji samostatnou knihovnicku v obyvaku, na tvorive veci ten pojizdny vozicek. Nejak se nam mnozstvi hracek vymyka z rukou a to opravdu furt neco tridim a vyrazuji... uz opravdu zadam rodinu aby dalsi hracky nekupovali ( minule tchyne prinesla 4ks! plysaku) nebo aby se spojili a koupili 1 darek spolecny, treba mala ted k roku dostane nejake duplo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2021 08:57

mnum vyřazování u nás probíhá takto: vyřadím hračky, které nepoužívají, že je umeju a uklidím. V tu chvíli si jich všimnou a začnou si s nimi hrát a hrají si s nimi hodně a každý denPořád máme ještě krabici chrastítek, malému budou brzy dva

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:03

Díky, já prave koupila kvůli tomu ten trofast, protože kallax se nevejde, asi teda štosovat do vrchu 

Evaeva to bylo prave tesne po tom, co k tomu prisla, jinak to ani nestiham zandavat zpátky :-)

prave, pokoj bude mít v patre, takže počítám s tím, ze to budem mít dole dlouho. My máme ten dům fakt malej, dole obejvak a kuchyň, nahoře dva pokoje a koupelna se zachodem, nejsou tam ani žádný zvláštní úložný prostory, takže počítám, ze to bude dost na krev 

mnum duplo taky dostala, to jsou dobrý dárky. A knih taky nelituju, ji to zatím hrozne baví. No a pak dostává plastovej šrot a s tím nějak nevim, jak naložit, asi vyfotit a vyhodit 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:09

Evaeva to je jako u nas. Jedine, co uz slo z domu, jsou chrastitka. Vse ostatni porad mame, prijde mi predcasne to davat pryc, i kdyz bych moc rada.

Detsky pokoj je v patre, knihovna zarovnana knihami a deskovkami, narvany trofast nekategorizovatelnym šuntem (rozumej hopiky, hracky z happy mealu, ruzne cetky z obchodu) a nekolik beden lega, dupla, kostek, vlackodrahy. A jak je ten pokoj v patre, tak vetsina je roztahana i s bednami dole v obyvaku. Cas od casu vyhazim ten šunt a do trofastu nasypu roztridene kostky, ale casem se to vzdycky vrati do rovnovahy

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:09

Evaeva to je klasika. Já tuhle neprozretelne před synem říkám muži: a ta veliká farma už brzo pojede...

- Farma brzo pojede? Kam pojede, maminko?

- Půjčíme ji Husičce, aby si s ní mohla taky pohrát.

- Půjčíme? Domů? A kdy nám ji vrátí? ????

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:12

žluťásek tatinka trefí, až tu farmu uvidí, jen si ji ještě nechte....tuhle rikam: a kam dame kuchynku? Prej Jakou kuchynku?!!!!!

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:17

Pro mě jsou nejhorší hračky, které k ničemu nepatří. Takže klidně budu mít kallax v obýváku zastaveny krabicemi s duplem a dřevěné koleje a kostky a klidně je každý večer uklidim.

Ale ten převážně plastový kinder bordel ala hračka z mekáče, natahovací housenka, hrací míček apod nesmysly se snažím udržovat jen v jedné krabici a jak to začne pretekat, opatrně je lifrovat pryč. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:21

Jinak kamaradka hodne jede montessori, tak jsem se inspirovala a vyrovnala par knih celem ven. Objev stoleti. Deti to fakt vic laka a casto po nejake knize sahnou.  Ostatni jsem nemilosrdne vystehovala z nasi knihovny do jejich pokoje.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:24

žluťásek presne. Ja jsem hrozny tridic, mam rada veci jednoho druhu hezky u sebe. Takze velke bedny s kostkami mi nevadi, ale pretekajici mala krabicka me fyzicky boli

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:32

Potrefenáhusa my máme vselijaky nábytok, ale syn má sériu Becks (vikisnabytok), vyrába sa to na Slovensku, má posteľ, skriňu, komody, stolík plus stoličky a teraz premýšľam, že prikupim knižnicu (dole sufliky, hore police), keď pôjde do školy, lebo má rastúci stôl s jedným malým šuflíkom.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:39

žluťásek já teda kinder bordel třídila dost nemilosrdně. Když to začlo vyhrezavat z krabice na to určené, musely holky něco vycházet. S podivem to dost často šlo, jsou to fakt krámy. 

Potrefenáhusa s tím plastovým šrotem je potíž, navíc se to často rozpadne, rozbije. Si pamatuji historku, kterak dítě dostalo od jedné příbuzné moji ségry, se kterou jsme trávili Vánoce, nějakou levnou taštičku s blbě všitým zipem, který se okamžitě rozpadl. A komentář byl: to už si to rozbila?

U nás k tomu naštěstí nikdo nemá sklony - naše máma kupuje kvalitní hračky a tchýně byla po právu přesvědčena, že toho mají až moc, takže jim toho moc nekupovala. Asi bych naprela úsilí usměrnit rodinu ke kvalitním hračkám, když už mají potřebu něco kupovat. Protože zrušit to úplně nepůjde. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:41
Reakce na Potrefenáhusa:

žluťásek tatinka trefí, až tu farmu uvidí, jen si ji ještě nechte....tuhle rikam: a kam dame kuchynku? Prej Jakou kuchynku?!!!!!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. července 2021 09:44

Hledala jsem, jak jsme skladovali hracky. Takze vlastne nijak.