Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2021 15:32

Gatita taková byla malá ségra, hrozné tintítko, ale ušla výlet delší než vrstevníci, v necelých čtyřech letech klidně strávila celý den na lyžích,... Pohybovala se vždycky okolo pátého percentilu. V prvních měsících chodila každý týden na převážení, pak už jen sledovali, jestli drží tu křivku. Jako batoleti jí dělali rozbory krve, zjišťovali jestli nemá třeba celiakii. Jinak nic, teď je jí dvanáct a je pořád hubená, ale už je asi na 15. percentilu, teď jí i zženštila postava, tak už tak hrozně nevypadá

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 29. července 2021 15:38

Pinot Noir také uklidňuji! Nevím, kolik je přesně Ríšovi, dcera v pěti letech 106,5 cm a 15,5 kg . Mám dvě holky, obě hubeňourky, do všech kalhot /i pyžamových/ navlékám stále gumy . Aby něco snědly, nedejbože maso, to je výkon! Já byla stejná a tak ve 14ti se to zlomilo, teď bych snědla skoro všechno 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 29. července 2021 15:40

No teda, tak jsem si otevřela ty růstové grafy a zjistila, že dcera, do tří let příkladný 75. percentil a ejhle, ve 12,5 roku je s bídou na 25. Roste průběžně, tak nějak furt stejně, takže to dotáhne max na 160cm, to je o 10 míň než já.. Beru výšku, hmotnost nemá smysl řešit, průhledná žížala. A tak aspoň je to holka no.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 29. července 2021 15:42

Evaeva mne prave jako svihle uzkostne matce casto harasilo v hlave, jestli nema nejakou straslivou nemoc, ale on je prave dikybohu dost zdatnej, ma silu, vydrz a tak. Testy jsme take absolvovali vsechny mozne. Ale tak jablko nepada daleko od stromu, muz je taky strasne hubeny. Beru to spis jako spolecenskou nevyhodu, kolegyne ma take malickeho kluka, a do toho se dost navazeli ve skole, smali se mu a tak

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 29. července 2021 15:47

Pavlena ja byla na prvnim stupni jedna z nejvyssich holek ve tride. V telaku jsme se radily podle velikosti a pamatuju si, jak jsem se behem pate tridy postupne posunovala na chvost. To samy s prsama. Na zacatku pate tridy desne halo, ze je mam, nejvetsi a nejtrapnejsi. S tim byl taky rychle smytec. Mam asi 163 cm a nijak mala si neprijdu, 160 bych rekla, ze je uplne v pohode. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 15:54

Pavlena děti nerostou rovnoměrně. Pokud se propadla v těch grafech najednou, zmínila bych se doktorce i mimo termín prohlidky a nechala pro klid zkontrolovat  ( mladší teď vyšly nějak blbě hormony stihne zlazy, bere jód, tak uvidíme). ale nemusí to taky nic znamenat, teta mi říkala, že děti se často před tím pubertální vysvihem trochu propadnou, ale nevím jestli až takto moc. 

Jak je teď vysoká? Ta moje cca stejně stará má s velkou slávou už téměř 140cm a to oslavujeme. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. července 2021 16:00

Gatita postavou to být nemusí, manžel byl až do 13 hubenej a drobnej, úplně pidi, na fotkách vypadá fakt směšně, ale v druhé třídě dostal dvojku z chování za šikanování spolužáka jako součást party tedy. 

Ted má 184 a už je jenom hubenej.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2021 16:39

Gatita Já to chápu, u těch kluků je to takové ošemetné. Můžeš si stokrát říkat, že nevadí, že je malý, ale on se kvůli tomu trápit může. S výškou nic nenaděláš, no, hlavně, že je v pořádku. Navíc nikde není psáno, že se nakonec nevytáhne.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 29. července 2021 20:44

continuity ted ma 152 asi. Ale ja nejsem mala, rodiny obe tak lehce nadprumerne vysoky, takze 160 mi prijde malo no.. A ja ji prave vubec nesledovala, detska doktorka chvali setrvaly trend rustu, takze propad nastal buhvi kdy.. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. července 2021 20:50

Pinot Noir 106 a 15,5, buď v klidu.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 20:51

Pavlena co bych za to dala ta naše, bude vyšší než 160 určitě, dej si to do těch tabulek. Já taky nejsem úplně malinká, no někdy to nedopadne. Ale zas, co je malé to je hezké. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2021 20:58

Mě přijde že co si pamatuji kluky co byli ještě v 9. třídě nebo v prváku maličký,  rozhodně minimálně o 10cm menší než já (mám průměrnou výšku) tak mě během roku dvou pak přerostli skoro o hlavu. Nejmenší v dospělosti nakonec zůstali takoví ti co byli celou dobu normálně vysocí, ani malí ani velcí. 

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 29. července 2021 21:10

Gatita ten rust se da ovlivnit pomoci leku na zastaveni puberty. Pro syna nam to nabidli pote co se nekvslifikoval na rustovy hormon. Bohuzel jsme peisli moc pozde a uz v te puberte byl. Tak je dobry rustovou krivku sledovat a poradit se vcas. Kluk ma 163 cm a urcite ho to trapilo mnoho let. Beru to jako svoje selhsni, ze jsem ho na ednokrinologii nedovedka vcas.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 21:15

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2021 21:24

continuity jezis to je tak trefne  

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 29. července 2021 21:52

Tak jsem schválně zvážila našeho skoro pětiletého tatara a má 16 kg, míru tedy nevím přesně, ale přes metr má. Je hubený, ale že  bych to nějak řešila, to ne. Uvidíme jak na pětileté prohlídce cca za měsíc. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. července 2021 22:59

Začátkem prosince se mi narodí druhé vnouče, tentokrát to bude kluk. Dnes mě vzala snacha s sebou na UZ, tak jsem ho uz i viděla. Byl to krásný moment, kdy jsem měla vnučkou na klíně a koukaly jsme na obrazovku na jejího bráchu. Snacha teda bude mít trochu záhul, protože děti budou od sebe asi 20 měsíců. Už teď pravidelně vnučku hlídám jeden den v týdnu celý den a pak jak je potřeba, většinou ještě jedno odpoledne. Ale je to náročný s těma malejma dětma. Ještě si to pamatuju - mně teda tchýně nehlídala nikdy, přestože už byla v důchodu. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 23:04

crazydaisy

To je hezké!

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 29. července 2021 23:48

Ginger dekuju moc, ze ses podelila o zkusenost, mam dojem, ze jsme si na to tema uz psaly. Ja bych taky nerada neco prosvihla, ale nejdou mi ty hormony moc pod nos (=mam z toho strach, nejde o zdravi, ale "jen" spolecenske uplatneni), tak nespechame a jen chodime na kontroly. Doktor rikal, ze je jeste maly a neni vyloucene, ze vyroste sam. Budu to ale hlidat, aby nam neutekla ta puberta. 

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 30. července 2021 00:14

Gatita ano, uz jsem tu o teto problematice psala. Spolecenske uplatneni beru stejne vazne jako zdravi. Nakonec ten potencialni mindrak muze ovlivnit cely zivot. Je super, ze to lekar kontroluje.