Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 08:32

letfenixa tiez po niecom takom patram, starsia dcerka chodi do lesnej skolky a dost casu travia vonku, a tiez merino neznesie priamo na telo, iba vo forme svetru ked ma medzi tym tricko s dlhym rukavom. Kupila som nejaku umelinu, neviem ci to hrialo viac nez obycajna bavlna, bolo to tenucke, ale hlavne po asi 2 vypraniach uplne ozmolkovane 

711990 ja mam na malu bodycko merino + hedvabi od iobio a je tenucke, nosi i ve vedrech. Ty merino veci ji rada davam treba na dlouhe cesty autem kdy se v sedacce spoti.

Obecne na potive dite bych nedavala bambus, natahne sice vic vody do sebe, ale taky dele schne nez bavlna a jak je nacucany, je ta latka takova tlustsi

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 08:35

Myrtila Taky bych nechala spat naheho. A jak pise Potrefenáhusa je i letni merino (treba Crawler). Je o dost tenci, ale prijde mi ze tedy i min vydrzi. Ale maly tohle body nosi v nejhorsich vedrech a fakt dobre. Mozna jeste bambus, ale ten mame jen ve smesi, tak uplne nevim. Ja jsem taky tym merino, mam vzdy max dve rostouci body a overal, v zime jeste kalhoty a musim rict, ze to uplne staci. Kazdy kousek kouse jinak, ty detske jsou jemnejsi mi prijde. Ja mam treba rolak asi icebreaker a ten teda kouse fest. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 08:36

711990 no to je blby, ze se to dá asi malokde všechno osahat, ty merino věci jsou strašně různý 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 08:39

Myrtila ten outlast má dvě verze teplou - tu se smykem na rubu a pak tenkou a ta je tloušťkou jak bavlna a na léto je uplně OK

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:20

Potrefenáhusa no presne, ja si predstavovala neco tenkyho a pritom to byl docela tlustoch. 

mnum to ozmolkovany muze bejt ten outlast. Asi to funguje, ale pres to, jak ten kousek vypada po par vypranich, jsem se prenest nedokazala:D 

Jinak na sebe se mi osvedcily tenky smesi s lyocelem a nylonem od Icebreakeru, ale tezko rict, jestli se to dela i na detsky. Je to porad pres 50% vlny, ale uplne pruhledny a prijemny.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:25

Myrtila náš dost potící se chlapeček spí v bavlněném body bez rukávů, když je vedro. Nahatý (v plínce) se potí ještě víc a je pak mokrý a studený. Merino, ani to slabě moc nemůže, dělá se mu pod ním vyrážka :( leda jako další vrstvu, na tělo ne.  

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:28

Vykoukly na me slevy detskeho obleceni u Sinsay. Nakupuje tam nekdo? Jaka je kvalita? Do kamenneho obchodu se ted nedostanu. Predem dik!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:31

711990 mevim co to bylo, bylo to z nejakeho sportovniho obchodu, dcerka si to vybrala protoze to bylo fialove a uz se na nic jineho nechtela ani podivat

Jinak jen k tematu merinoobleceni- strasne rada mam rostouci obleceni od Manymonths, je to tlusta zebrovana merino pletenina a na rozdil od tech jemnych vydrzi opravdu hodne. Jeden svetrik nosila starsi od pul roku do 3 let, nyni ho podedila mala a taky ocekavam ze ty 2 roky vydrzi 

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:32

Potrefenáhusa To je prave ono, tohle funkcni obleceni se neda nikde osahat.
Dneska jsem mu zkusila dat jedno bambusovy body od Joha, a klepu na drevo, zatim nejlepsi pokus. Je tenoucky a evidentne rychle schne. Pak mame jeste jedno jiny z bambusu, suchy sice chladi, ale mokry schne dyl nez bavlna. 
Jos Nechat ho naheho si netroufnu, pres noc se to tu snazime vyvetrat, tak je tu pulku noci vedro, ale zaroven tu profukuje, a on ma uz ted trochu rymu. Navic se odkopava, takze bez body by byl uplne nahatej. 
711990 Tak zrovna kombinaci merino-hedvabi jsem objednala, tak uvidime  Vzala jsem trochu vetsi velikost, ze ho kdyztak budem pouzivat pri chladnejsich dnech jako podvlekaci vrstvu, takze uplne k nicemu kdyztak nebude. Zatim ma v tehle kombinaci tenkou cepici, a to byl nakup roku, tu jsem pouzivala porad, kdyz bylo chladneji nez na letni klobouk. 
Sairon Jj, ten tenky outlast prave mame (oba), ale na syna jsem sehnala jen s dlouhym rukavem, a to je na to nase domaci vedro moc teple. Chtela bych body s kratkym, ale potrebuju velikost 92-98, a to je uz dlouho prakticky vyprodane (nebo tam zbyly kousky, co se mi vubec nelibi).

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:34

ziginka Asi jako Reserved, tzn. horší HM, lepší Pepco:-D

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:35

mnum ale treba ta kamaradka ma ty bambusove veci uplne tenoucke a rychle schnou, tak asi zalezi na materialu.ale podrobnosti nevim, my jedeme v merinu.

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:36

INCOM1 Prave bavlnene obleceni mu posledni noci prevlekam tak 3x za noc, je pod tim vzdycky uplne studeny. 
Jinak teda musim priznat, ze me dopredu nenapadlo, ze uz takhle male mimino se bude tak potit. Poti se mu i nozicky, myslim, ze na zimu nas ceka i nakup nejakych funkcnich ponozek, snad bude tolerovat to merino. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:40

Myrtila to moje bylo od Engelu, tak snad budes mit stesti!:) jinak ja mu to davala v lete, indo sedacky, ale proste tenounky to nebylo:) 

mnum no tak fialovy, to je jasny:D 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:42

Myrtila U nás se v největším horku osvědčily staré kosilky pro miminka z bavlněného popelínu a přes nožičky přikrýt bavlněnou plinou. Oblékala jsem tak dceru i do kočárku, když byla vedra. 

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:45

711990 Ja objednala body od Joha, jako mame uz tu cepici, tak snad to bude podobne tenke. Hlavne doufam, ze ho to nebude skrabat, prece jenom kuzi na hlave ma uz trochu krytou vlasama. 

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:47

notna Tyjo, ty byly v porodnici, bylo docela vtipny do toho to dite nejak zamotat  ale doma je uz nemame. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:48

Lamicka Samozrejme, ze kdyz ma s tim dobre zkusenosti, tak at se toho drzi. Ja jsem prave zatim u vsech bambus veci co mame doma, vypozorovala to, ze mnohem dele schnou, proto jsem to napsala. Mozna zalezi na gramazi materialu, anebo kamaradka pouziva nejakou bambusovou smes s necim, nevim

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:48

Myrtila tak to je jiný kalibr :( já myslím, že to merino je obvykle v pohodě, mě to mrzí, že to nemůže mít. Já jsem atopik a na holé kůži bych to taky nemohla mít. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 09:54

Myrtila Myslím, že jsem jediný exot, který do toho dítě oblékal v dnešní době, teda bylo to před 12 lety . Funkční materiály už byly normálně, měla jsem různá body pro dceru. Ale ty košilky prostě byly nej. I já sama mám v létě nejraději na spaní pyžama z popelínu.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 10:16

notna no ale ono už to není úplně malý miminko? Naše už taky nesnese bejt prikryta, ani plenou, to už musí hodně tvrde spát 

edit: já už vymejslim, jak to udělám na podzim, jestli spacak nebo merino na spaní, máme dost zimu, na jaře spacak nechtěla