Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 10:41

Potrefenáhusa presne, syn nesnese perinu ani pri usinani. Spi zasadne na ni, klidne zadkem vys nez hlava a obracene. Se mnou pod perinou je asi minutu, vubec nedava ten muj tepelny komfort. Ted v lete to moc neresim, sice ma nozicky treba chladnejsi, ale kdyz tvrde spi, tak snad nevadi. Zkousela jsem ten spaci pytel a to se mohl zjancit. Obecne jsem si vsimla, ze tam kde ostatni deti maji mikinu a teplaky je moje dite jen v body a je teploucky. A davam ty pyzama lindex a v chladnejsim obdobi merino pyzamo/overal. To je jedine schudne, to nesunda...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 10:50

ziginka zatial som u nich kupila len pyzama a tie drzia tvar farbu aj po prani a nezmolkuju sa. len treba davat pozor na zlozenie lebo nemaju vsetko cistu bavlnu. ine oblecenie som tam zatial nekupila ale casom vyskusam dalsich kusov napr tricka ako sa to bude chovat pri vacsej dennej zatazi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 10:51

Potrefenáhusa spací pytel je super, ale obávám se, že roční dítě na něj už nenaučíš. Já u syna naopak měla problém se ho zbavit, už jsem nechtěla kupovat větší

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 11:10

Potrefenáhusa Já dávám body a pak pyžamo. Taky spí odkrytá. A tak různě reguluju hřejivost toho materiálu podle toho jaká je zima. Což u nás, kde topime kotlem na uhlí takže v deset je u nás v horním patře tak 32C a ve čtyři ráno tak 19, není úplně jednoduchy. A ještě spíme pod oknem, ze kterýho táhne:-D. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 11:53

Karja  u nás je to podobny :-) asi ji budu muset dat i ponožky? Nesnasim spaní v ponozkách

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:06

Potrefenáhusa syn letos vyžadoval teplé ponožky na spaní ještě začátkem červencesám s tím začal někdy v zimě a nechtěl se jich vzdát, přitom jsem nezažila, že by měl někdy studené nohy, v jakékoliv teplotě.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:09

Evaeva moje máma dává dětem, velkým, ponožky i v létě. Úplně z toho rostu. 

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:10

Potrefenáhusa Já ji dávám ty overaly s ponožkou. Ale ona není nějak náhlá na zimu nebo tak, já ji nemusím dvakrát řešit, jen občas když je fakt vítr, tak fakt hodně táhne, tak to je mi občas až blbý jí tam nechat na pospas osudu, ale spi no:-D

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:11

continuity tak u nas zas frci kosilka.. Klidne pod triko s kratkym ve 25 stupnich, ale ledviny musi byt v teple...! (Rika mama)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:12

Pavlena no každý máme svoje úchylky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:23

Potrefenáhusa

Moje děti obě spí odkopaný, takže když je chladněji, dávám jim overaly, dají se sehnat i do celkem velkých velikostí. Takový ty s ťapkama, aby byly i nohy zakrytý. Jinak teda dětí tepelný komfort je úplně jinde než ten můj, jako tu už zaznělo. Já zahrabaná pod dekou, děti na ní a v pohodě teploučký, případně zpocený. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:31

notna

Tým exot v popelínu.

Nektere kousky byly snad sto let staré, měly i výšivku nebo kraječku. Snad mi to děti odpusti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:43

continuity Tohle je jeho libovůle, on je dost horkokrevný po muži a v paneláku je teplo. Loni zase trval na tom, že bude spát po krk přikrytý, přešlo ho to v srpnu, kdy naopak vyžadoval ležení na dece. To vydrželo do prosince Jinak teda holá záda nesnesu já, takže jim dávám nátělníky/bodýčka, ale jen v zimě, já sama taky nosím košilku. Pavlena 

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:43

notna Je pravda, ze jsem to nespecifikovala, ze syn uz neni male miminko, ale osmimesicni porizek  

Jinak jeho tepelny komfort je taky uplne jinde nez muj, docela me bavi rady dat diteti o vrstvu vic nez dospelemu, to kdyz by sel se mnou, mel by v chladnem pocasi zimni bundu s koziskem, a kdyz s manzelem, tak ten by mu akorat ke kratasum natahl ponozky  a on bude spis chladnomilnejsi po manzelovi, tak se mi to spatne odhaduje, jak ho oblect. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:44

Karja dynda já ty overaly s tapkou nemám rada, jako miminu ji to bylo všechno malý, ohybalo ji to prsty, teď ještě nevim, nepřijde mi, ze by měla velký nozicky (má o číslo menší než stejně starej spratelenej chlapeček), tak nevim, jestli po nich mám koukat, já tomu ty tapky musela ustříhat. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:44
Reakce na ziginka:

Vykoukly na me slevy detskeho obleceni u Sinsay. Nakupuje tam nekdo? Jaka je kvalita? Do kamenneho obchodu se ted nedostanu. Predem dik!

​ja odtamtud mela balik bodycek. Docela pekna bavlna, ale hrozne se to vysrazelo. Po jednom vyprani o cislo mensi. Jedno ale vyslo snad ani ne na dvacku, takze za me v pohode.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:46

Potrefenáhusa 

Uvidíš. Dělaj se i bez ťapek. Mně se na tom líbí, že je to bez gumy a nic z toho neleze (záda, nebo právě ty nohy).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:49

Myrtila ta poučka platit na úplně mini miminka, ne? Ty už máš pořádného klacka

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:55

Evaeva No, prave i nad malym miminkem jsme tu stali, ja ho balila do perinky a jeste pres nej davala deku, zato manzel ho nechal rozvalenyho na perince, bez ponozek a pohoda  A syn teda nikdy nenastydnul, az ted trosku, asi jak se cele dny uz vali na podlaze, hraci podlozka je mu uz mala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:58

Myrtila já jsem tým bez ponožekjá nechávala kluky i nahaté nějakou chvíli. Ale na spaní vždycky do pytle nebo zavinovačky, asi schizofrenie