Mala je od ctrnacti mesicu bez dudliku, bez meho pricineni, spis mozna proti me vuli
ja chtela nejdriv odstavit a az pak resit dudlik, ale v tech ctrnacti mesicich ji konecne zacaly rust zuby a z dudliku se stal nepritel. V noci rev, kdyz nebyla na prsu a dudlik mi vztekle hazela obloukem pryc. A kdyz vecer pred spanim zacala preventivne vyhazovat vsechny dudliky z postele, abych se ji je nahodou v noci nesnazila strcit do pusy, proste jsem je uklidila a dudliky nejsou.
Co se tyce odstaveni, mam dojem, ze by to ted nemelo zadny smysl, krome stresu a revu. Pockam, az se s ni domluvim... Neco jako "kdyz jdes vecer na diskoteku, co kdyby si pak uz usnula sama a nebudila me kvuli mliku" 
Na nocnik neposazuju, je stale strasne nevyzpytatelna, zadna pravidelnost neni. Mamin pokus mi ukazat, jak bude mala kakat do nocniku, ktery skoncil bobkem rozmazanym v koberci, protoze dite se na nocnik proste neposadi, mi zatim stacil
akorat se naucila curat vestoje, ve chvili kdy ji sundam plenu. Ve vane nebo venku na travu. Musim si hodne hlidat, kde ji tu plenu sundavam, byla by schopna to vypustit i do kocaru 
Jsem proste lina matka. Tak kdyz zitra premuzeme lenost, zastavime se ve stromovce za vami 
A moje predstavy, jak nebudu dite navlikat do ruzovych saticek, kdyz to je holka, uz utrzily rany. Ze deleni na divci a chlapecke je jen marketing. Mala miluje ruzovou, saticky a sukynky. Jako miminko byla hodne v neutralnich barvach, ale ted, kdyz ji necham neco vybrat, jde zcela neomylne po ruzove. Vcera si mela vybrat hrnicek, na vyber byl modry s hasickym autem, zeleny s pejskem a ruzovy s princeznou. Po tom poslednim okamzite sahla a ty druhe ignorovala. I dudliky zasadne brala ty ruzove, bile jen v pripade nouze. Jako prvni kus ruzoveho obleceni mela softshell kombinezu na jaro, bazarovou, jina barva nebyla akutne k mani a ona ji zboznovala. I se s ni chodila mazlit
ted se mazli se satickama, beha doma v sukynkach, nosi k tomu moji kabelku a snazi se obouvat moje boty, v obchode se natahuje po raminkach s ruzovymi vecmi a naposled v globusu byla tak nadsena z ruzove holograficke aktovky s jednorozcem, ze jsme ji museli rvouci odnest pryc. Jak si zacne obleceni vybirat sama, mam s neutralnimi barvami utrum