Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:25

žluťásek ja cim jsem starsi tak zacinam chapat, ze tem babickam apod proste na tech detech zalezi (i kdyz hnusny ryti tim nikterak neobhajuju)

taky driv rodiny zily vic pohromade a ta vychova byla proste spolecna, i to mezigeneracni predavani zkusenosti fungovalo asi lip

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:26

ja to reseni plen taky nechapu,vsak jestli o par mesicu driv ci dyl je uplne fuk.Jednou k tomu proste dojde.

Ja si nepamatuju kdy byl syn bez plen jen vim,ze do me nikdo nehucel.:-)

A to same mam v planu u Marcela.At si to snacha rozhodne sama,zna ho stejne nejlip.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:29

viktorka_od splavu ono se to taky za posledních dvacet třicet let dost změnilo, si myslím. To, co platilo, když jsem byla malá, o dvacet let později, když se narodila malá ségra, už bylo dávno jinak. Syn je o 8 let mladší a spousta věcí je zase jinak.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:57

Zítra dorazíme doufám do čtyř. Šedočerný kočárek Valco, dva kluci, jeden s brýlemi, druhý s odřenou hlavou:) Těším se!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:59

No presne, furt nechápem čo mama rieši. Do životopisu mať syn zápis nebude, dokedy nosil plienku. Ale vlastne viem, odkiaľ vietor fúka. Tetky. Furt sa porovnávajú ktorá má šikovnejšie dieťa/vnúča.  

Som si spomenula na Fera :))

https://www.instagram.com/reel/CP6E7PfASdI/?utm_medium=copy_link

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 12:27

žluťásek ja cim jsem starsi tak zacinam chapat, ze tem babickam apod proste na tech detech zalezi (i kdyz hnusny ryti tim nikterak neobhajuju)

​Když slyším naší babičku (synova je to už prababička), tak v těch jejích komentářích dost slyším obavu, co z něj proboha vyroste? Aneb "On spí s vámi? A jak se naučí spát sám? Ty ho nedáváš přes den do postýlky? A jak se naučí sedět a stát, když se nemůže přitáhnout o šprušle? To necháš sníst tak málo příkrmu? To se bude kojit ještě ve školce? Ty ho nevysazuješ na nočník? Kdybys na něj byla přísnější, za chvíli by byl bez plen." Všechno reálné a bavíme se o 8 měsíčním miminu.

Zatímco za těmi komentáři mé mámy vidím starost o mě, její dítě. Jenomže já zase různé nepohodlí podstupuju ze starosti o své dítě. Takže je jasný, že se v lecčems neshodnem. Ta má zase různé nápady, jak to udělat, abych se vyspala celou noc a pořádně si odpočinula, ale v podstatě jede jako kolovrátek "míň ho koj, dej mu čaj, dej mu kaši, dej ho do svý postýlky, nech ho taky chvíli brečet, ať si nezvyká, že hned přiběhneš", a mě teda mnohem víc unavuje pořád to dokola řešit, než to dítě v noci nakojit.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 12:53

Myrtila ja už som tu písala ako mi moja babka každý deň volavala, aby som už malú prestala kojiť, že toľko ju kojiť nemôžem plus rady ako ju prestať kojiť. Napríklad, že si mám dať do podprsenky kefu, dieťa sa popicha a už prso nebude chcieť a podobne. Bolo to únavné a o chvíľu ma to čaká odznova

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:00

Mala je od ctrnacti mesicu bez dudliku, bez meho pricineni, spis mozna proti me vuli ja chtela nejdriv odstavit a az pak resit dudlik, ale v tech ctrnacti mesicich ji konecne zacaly rust zuby a z dudliku se stal nepritel. V noci rev, kdyz nebyla na prsu a dudlik mi vztekle hazela obloukem pryc. A kdyz vecer pred spanim zacala preventivne vyhazovat vsechny dudliky z postele, abych se ji je nahodou v noci nesnazila strcit do pusy, proste jsem je uklidila a dudliky nejsou.

Co se tyce odstaveni, mam dojem, ze by to ted nemelo zadny smysl, krome stresu a revu. Pockam, az se s ni domluvim... Neco jako "kdyz jdes vecer na diskoteku, co kdyby si pak uz usnula sama a nebudila me kvuli mliku"

Na nocnik neposazuju, je stale strasne nevyzpytatelna, zadna pravidelnost neni. Mamin pokus mi ukazat, jak bude mala kakat do nocniku, ktery skoncil bobkem rozmazanym v koberci, protoze dite se na nocnik proste neposadi, mi zatim stacil akorat se naucila curat vestoje, ve chvili kdy ji sundam plenu. Ve vane nebo venku na travu. Musim si hodne hlidat, kde ji tu plenu sundavam, byla by schopna to vypustit i do kocaru

Jsem proste lina matka. Tak kdyz zitra premuzeme lenost, zastavime se ve stromovce za vami

A moje predstavy, jak nebudu dite navlikat do ruzovych saticek, kdyz to je holka, uz utrzily rany. Ze deleni na divci a chlapecke je jen marketing. Mala miluje ruzovou, saticky a sukynky. Jako miminko byla hodne v neutralnich barvach, ale ted, kdyz ji necham neco vybrat, jde zcela neomylne po ruzove. Vcera si mela vybrat hrnicek, na vyber byl modry s hasickym autem, zeleny s pejskem a ruzovy s princeznou. Po tom poslednim okamzite sahla a ty druhe ignorovala. I dudliky zasadne brala ty ruzove, bile jen v pripade nouze. Jako prvni kus ruzoveho obleceni mela softshell kombinezu na jaro, bazarovou, jina barva nebyla akutne k mani a ona ji zboznovala. I se s ni chodila mazlit ted se mazli se satickama, beha doma v sukynkach, nosi k tomu moji kabelku a snazi se obouvat moje boty, v obchode se natahuje po raminkach s ruzovymi vecmi a naposled v globusu byla tak nadsena z ruzove holograficke aktovky s jednorozcem, ze jsme ji museli rvouci odnest pryc. Jak si zacne obleceni vybirat sama, mam s neutralnimi barvami utrum

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:08

My zejtra nepřijdeme, dcera má rýmu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:09

betsey kefu

Online Potrefenáhusa
39006 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:11

Zuzuli Jesteze jsem ten zelenej hrnek s pejskem koupila driv, než z toho dostala rozum 

Online Potrefenáhusa
39006 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:12

betsey Prooooooč

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:22

Mrakoplas . Já si zase vzpomněla na Malou mámu:

U nás zatím skóre nic moc (věk 2 roky a 2 měsíce) - nočník kompletně bojkotuje a odstavila jsem ji zhruba před tejdnem. Vlastně jen ten dudlík je ok, ten nikdy neměla. Ale zase jsem se kvůli němu cítila rodičovsky nekompetentní na začátku, protože jsem se fakt snažila jí ho nacpat .

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:28

Anema to si asi vytlačim a najlepim niekam, kde to bude mama vidieť

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:29

A k tomu srazu jeden můj oblíbený (je tam bufet ne?):

Já bych se taky ráda potkala osobně (pokud byste braly i virtuálně málo známé), ale dcera má rýmu už víc než tejden a už ztrácím naději, že to přejde...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:40

Zuzuli jsem četla, že růžová je nejoblíbenější barva holčiček i kluků, dokud jim někdo neřekne, že je pro holky.

Jinak odstavení u nás proběhlo pokaždé úplně bez stresu. Poprvé jsem otěhotněla a syn už pak moje mlíko nechtěl. Bylo mi to docela i líto. Podruhé večer uspával manžel (střídali jsme se) a já prostě zapomněla mladšího před tím nakojit, nicméně mu to vůbec nevadilo, tak jsem neplánovaně odstavila. Oboje bylo asi v 15m.

S tím dudlíkem to je super, když je taková příležitost.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:42

Mohučanka neeee

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:43

Mrakoplas po dlouhé době dočítám, jen ještě k tomu dudlíku - moje dcera byla ještě ve 2,5 letech velká dudlíková závislačka - zoubky se jí křivily, už prostě bylo potřeba se ho zbait, všechny úplatky marný. Pak mi kamarádka poradila - postupně nechat zmizet všechny dudlíky, zůstane jeden a ten malinko nastřihnout - tím pádem už nemá to velké kouzlo dumlání, prostě se rozbil. A to zafungovalo skvěle, sice s ním asi ještě týden spala (a ta díra se tak nějak "sama" zvětšovala), ale naprosto bezbolestně jsme se ho zbavili

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:47

Mohučanka Anema škoda, tak se uvidíme na příštím srazu! Ty rýmy teď řádí, i jiné nemoci, my jsme teď snad po měsíci konečně zdraví.

Online continuity
43562 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:48

Mohučanka asi ti se zácpou moc nepomůžu. U nás to teda nebylo přímo kvůli nočníku, spíš to je blbý věk. ji tvrdá stolice bolela, nebo se bala, že ve školce ucpe trubky, tak tam nešla. a to dítě je takový zacpoidni pořád - teď třeba na dovolené nebyla asi pět dní, až jsme ji tam museli vyhnat.

Pomohla úprava diety a lactulosa, ale v lzickach tak cca 2x taková dávka, než jak píšou na krabičce - doporucuji odměřovat přesně stříkačkou.