Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 22:57

Mrakoplas my máme tu encyklopedii Můj svět, co teď nově vyšla k té Albi tužce, ve vydání po nás. Tam jsou podobné obraty pořád (maminka má hodně práce - v práci a večer s námi, v noci pracují doktoři a maminka žehlí,...), to je teda moc i na mě. Ale syn jí má rád, chci se právě podívat po tom novém vydání.

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 01. října 2021 22:58

Pinot Noir u nas: Chces si zkusit uvazat uzel? Ne. Chces si zkusit brusle? Ne. Jee podivej, atlas vlajek....Neee zadny vlajky se ucit nebudu!. O skole prohlasoval, ze tam chodit nebude, a to jsem mu tehdy o skole ani nic nerikala. Nejaka pismenka, ze bych mu ukazala, to vubec. Ale tak zaostaly zatim neni, co potreboval, naucil se fakt sam. Kdysi jsem ho pristihla, jak tajne trenuje kotoul (v sokole total bojkot), nebo si sam v pokoji za zavrenymi dvermi cvicil"r" a "ř", ale se mnou tu logopedickou proceduru neudelal ani jednou. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:01

DrowRangerTak já taky při druhém čekala děs a hrůzu a vlastní fyzické zhroucení... a pak jsem vyfasovala dítě, při kterém šlo pracovat už v šestinedělí (ovšem musí být starší dítě ve školce, jinak neudělám lautr nic). A má to teda tu nevýhodu, že když starší dítě přitáhne ze školky rýmičku, tak se s ním sveze i to mladší. To jsem s dcerou neznala, ta první dva roky nebyla snad vůbec nemocná.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 23:01

Anema Mladší má teď dva a na motorce jezdí tak rychle, že musím skoro sprintovat. Ale jede pouze kam chce (ideální z kopce) a za deset minut mi to odevzdá. Když se naučí na odrážedle, je to super. Staršímu bylo taky dva a čtvrt a dodnes si pamatuji na náš velký výlet do Lidlu (asi 800m jedna cesta)Byli jsme tam asi po čtvrt roce, protože kočár už okupovalo mimino a táhnout ho tam na skejtu jsem nechtěla. Rychle se pak zdokonaloval, hodně to vylepšilo kvalitu venčení.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:05

Pinot Noir

Ale zase Shaun rozvíjí pochopení vtipu a humor, ty gagy a zápletky už jsou inteligentní. 

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:08

Gatita u nás dnes: "Hele, Alfa Romeo. Už jsme dlouho neviděli Alfu Romeo." "AlfU Romeo?!" "No, Alfu. Jsou to dvě slova. Alfa a Romeo, proto..." "Neříkeeeej mi toooo, nechci to slyšet, nechci to vědět, nechci, abys mi to říkalaaaa!"

A to je několikrát denně.

Uzel, brusle, atlas čehokoliv, stejně jako u vás

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:24

dzizisketa no ale podle mě pro starší děti. Aspoň Ríša se většinou směje u Shaun úplně jiným věcem, než měli autoři v úmyslu. Což asi není nic proti ničemu, ale já jsem zkrátka radši, když se mluví. I když dialogy v takové Tlapkové patrole nebo Plamínkovi a čtyřkolácích jsou strašlivé, to ať radši kouká na němý film.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:40

Mě z těch detskych zahraničních seriálu baví Pošťák Pat, to je docela sranda a jsou tam na sebe hodní. A syn má rád Doktorku Plyšákovou, což je sice blbina, ale přijde mi to milý. 

Ale nejlepší je stejně Topsy a Tim a Karsten a Petra. Líbí se ty seriály i vašim dětem? Syn je má moc rád. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 23:54

žluťásek karsten a petra se mi taky docela líbí, ale kreslené seriály mají u nás větší úspěch. Pošťák je taky oblíbený, mě teda moc nebere. Největší úspěch u nás teď má Kosmix, to je asi pětiminutový český seriál o robůtkovi, co objevuje vesmír.

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 23:57

žluťásek u nás jedou jen kreslené zatím. Momentálně je favorit Barbapapa a jeho rodina, proti tomu nic nenamítám a doufám, že ho bude ještě chvíli bavit. Jsem ráda, že Tlapková patrola je zapomenuta

Online letfenixa
10948 příspěvků moje polička 02. října 2021 02:38

Tak u nás, ako som už spomínala, frčí Pat a Mat, a všetci vieme, ako tam prebiehajú dialógy. Ale zas mi syn dookola prerozprávava dej, tak sa snáď aj to počíta ako rozvoj ducha. 

A začal vo veľkom písať. V škôlke sa od nich vyžaduje, aby si podpisovali výkresy menom. Doposiaľ sa podpisoval iniciálami. Tak som mu napísala celé meno aj s priezviskom na papierik, ktorý som mu nechala pri jeho mieste na kuchynskom stole. A po pár dňoch začal vyžadovať diktovanie písania. Dokonca si vyrába riadky. Takže sa naučil pár písmen nových. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. října 2021 07:58

U nás teraz vo veľkom frčí Plaminek a ctyrkolaci a pripadne ešte Poziarnik Sam. Ale Plaminek vedie. Sem tam ju ešte ukecam na Cocomelon

Zlaté Prasiatko Peppa, to bavilo aj mňa

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:04

betsey ten Plamínek, to je katastrofa, co? U nás je taky oblíbený, větší nesmysl aby pohledal! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:05

Pinot Noir strašné to je! 

Online letfenixa
10948 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:28

Vyrobím synovi toast (zapekaný) so syrom a salámou, tak si prosí bez syra a salámy.

Tak má suchý krajec a ja ten toast.

Online Karja
44922 příspěvků moje polička 02. října 2021 08:58

Mám děti na vikend hlídání a starší mi zas přijde, že se jí něco rozbíhá, tak uvidíme. Zase byla taková nacnuta s rýmou. Tak jsem zvědavá, raději zůstanu střízlivá a v pohotovosti. Tři dny ve školce no!

A už od ctvrt na 8 uklízím a jako:-D. Jsem tak ve čtvrtině. To je děsný toto, s těma deckama a zvlášť jak byly chorý to šlo za ten měsíc úplně do kopru:-D

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:16

žluťásek Doktorku plysakovou měla ráda dcera. Mě se líbila, jsou na sebe hodní a učí se pěkně chovat ke zvířátkům i věcem. 

A určitě by se líbila @dzidisketa -bori genderové stereotypy. Kromě toho že jsou černí tak kariéru dělá maminka doktorka a táta dělá svačinyAle já jsem prostě konzerva, mě to přišlo divny

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:49

letfenixa Pat a Mat frčí i u nás A taky o tom dost mluví, muž se bojí, že to začne i napodobovat...

Jinak jsem si včera večer ze zvědavosti pustila jeden díl Prasátka Peppy v obou verzích a ta angličtina se mi docela líbí, naopak ten českej dabing by mě zabil... Akorát teda nevím, jestli není blbost pouštět to anglicky dvouletému dítěti, které už dvě různé jazykové verze pohádek sleduje, protože má jinej jazyk od matky a jinej od otce? Co myslíte?

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:54

rysamona tyjo, toho jsem si vůbec nevšimla. Jako vím že maminka je doktorka a tatínek si hraje s dětma, ale nijak jsem se nad tím nepozastavila.

A s tou barvou pleti. Vzpomínám, že jednou po mně chtěla nějaká maminka v knihovně dětskou knížku s touhle tématikou, doktoři lidský i zvířecí, nemoci. Tak jsem mimo jiné vytáhla i doktorku Plyšákovou, že je to docela milý. A ona prej, ne že bych byla rasistka, ale že bych musela dětem číst o černý holce, tak to zas ne.

Já jsem zůstala stát úplně šokovaná, vůbec jsem nevěděla, co na to říct. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. října 2021 09:57

Pinot Noir par mesiacov dozadu u nas bezal jursky park - kemp krieda ci ako sa to volalo a to sme sa s muzom tesili aj na tretiu seriu, ale uz o to nejavi zaujem. Skusam mu pustat aj ine veci, ale protestuje, tiez by som radsej nejake slova...