Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:13

Jaký dárek koupit klukovi k 9. narozeninám? Zajímá se hlavně o přírodu a zvířata. Vůbec nic mě nenapadá. Jde o synova kamaráda, tak spíš něco menšího do 300Kč. Máte prosím někdo zajímavý tip? 

Moc díky! 

Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:13

Jaký dárek koupit klukovi k 9. narozeninám? Zajímá se hlavně o přírodu a zvířata. Vůbec nic mě nenapadá. Jde o synova kamaráda, tak spíš něco menšího do 300Kč. Máte prosím někdo zajímavý tip? 

Moc díky! 

Offline continuity
43615 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:30

vanilka vanilková klidně dobrou lupu. Nebo knížku. 

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:38

vanilka vanilková tak ja si dovolim znovu propagovat knizku Slysis, jak mluvi stromy od Wohllebena. Nam prisla super a je o prirode.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:38

Evaeva on tak isto, nakoniec vonku bol, len teda dostal pez cukriky do takeho toho dávkovača , vydržal tam s mužom vyše hodiny a keď prišiel, bol vysmiaty ako lečo, že bolo super. continuity pri č. 2 rátam s tým, že nebude spať, nonstop bude revať a určite bude mať záchvaty zlosti a hádzania sa o zem už od roka . žluťásek to beriem, rozjazd má naozaj pomalý, ale on sa už doma neskutočne nudí a ja bohužiaľ nemám vlohy na to, aby som ho dokázala kreatívne zabaviť každý deň. V pondelok už do škôlky určite pôjde, vidím na ňom, že je už zdravý, už nemá sople, kašel už takmer odoznel ale pre neho je dlhá neprítomnosť v škôlke veľmi zlá, akoby sme začínali stále od znova. Po vianočných prázdninách v jasliach mi ráno revával 2,5 mesiaca, hoci predtým sa tam už tešil a ráno odchádzal úplne v pohode. Ale myslím, že to bude celkom ok, už na ňom vidím, že sa začína odo mňa po troškách odliepať a uprednostňuje zas pri niektorých činnostiach muža, to je známka toho, že mu je už ozaj dobre. Mrakoplas súrodenec s tým podľa mňa nič nemá, pretože pre neho žiadna zmena zatiaľ nenastala - hrám sa s ním rovnako, nič som nemenila, má rovnaké množstvo pozornosti. Môže byť, že mu chýba prísnejší režim, ako bol chorý a len ležal, tak celý deň pozeral telku a na režim sme kašľali. A teda ešte to môže byť príliš veľké množstvo cukru, dostáva teraz odmeny za veľkú potrebu do nočníka, je možné, že je taký protivný aj z toho.Karja no som zvedavá čo to bude s dvoma kusmi, muž má na môj vkus až príliš pozitívny pohľad na vec, škaredo narazí .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 20:50

DrowRanger já bych úplně nezatracovala tu možnost, že to může souviset s očekávaným sourozencem. Sice se navenek nic nezměnilo, ale on určitě cítí, že se něco děje. Mluvíte s ním o tom, možná se ho někdo ptá, jestli se těší, vidí na tobě nějaké změny,... Nemyslím, že to musí být zrovna žárlivost, ale může cítit (třeba podvědomě) nějaké obavy, očekávání. Ono to bude samozřejmě jedno s druhým.

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. října 2021 20:51

vanilka vanilková

Zvířátko?

Strasilku? 

Offline continuity
43615 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:56

Gatita já to nechci rozporovat, našla jsem si ukazku a pro devítiletého kluka už mi to přijdou dost samozřejmosti, hlavně pokud se o přírodu zajímá. Většinu toho se už učili ve škole. 

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:56

tv mne by to taky hnulo zluci. Rekla bych, ze to proste delat nebudu. Zvazila bych to jenom tehdy, kdyby o to syn sam hodne stal. Jinak te chapu, ja taky chci, aby syn mel nejaky pohyb a neco si osahal, ale za a) nechci pretezovat ani jeho, ani sebe, a za b) razim staromodni nazor, ze volnocasove aktivity maji byt prvotne pro radost. A jo, taky je mi lito, ze syn nebude nic umet, protoze na zadne kurzy moc nechodime (on nechce) a dost je toho formou oddilu, kde uz je to dril, treninky, zapasy, takze nic pro nas. Uprimne, kopat a chytat mohou kluky ucit jejich tatove... Jinak teda ja syna zrovna na fotbal ted dala, ale jen proto, ze znam trenerku a mame to pod nosem. Jako cviceni mi to prijde super, slibuju si od toho, ze se kluk nauci kopnout do mice a nebude uplne levej, kdyz si v druzine bude chtit zakopat se spoluzaky. Tim moje ambice konci a pokud nebude chtit, pristi rok ho tam uz nutit nebudu. Ono to prostredi je takove...no proste tam ti chlapi huci a i treneri mluvi sproste, mi to neprijde jako kdo vi co. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 20:58
Reakce na DrowRanger:

.Karja no som zvedavá čo to bude s dvoma kusmi, muž má na môj vkus až príliš pozitívny pohľad na vec, škaredo narazí .

​No to mel sambo taky, a pak když se chodil luftovat na ryby, tak se cestou div nerozbrecel a ještě to přiznal:-D. Ale tak vy budete mit ,,klasický věkový rozdíl,, to by mohlo být dobrý. Jako náš vztah dostal hodně zabrat holkama a kovidakem, vlastně se to srovnalo až se započetím stavby, že vypadl z domu a taky mě těší asi to, že je taky v jednom fofru a nevi kde mu hlava/ruce stoji! Tak to jen kdybyste si s tím nevěděli rady:-D

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:04

continuity to si uplne nemyslim, ale tak beru to z hlediska dospeleho, ktery uz vsechno ze skoly zapomnel. Byly tam dal i veci, co jsem ani nevedela. Synovi se prave moc libila,  ale je fakt, ze mu je 6 . No na netu jsou ukazky, tak netreba kupovat zajice v pytli. 

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:08

MPLee že se k tomu ještě vracím - dcera přešla na jeden spánek přesně úderem 9. měsíce, takže i takové děti existují....

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:11

A chtěla jsem se tu svěřit se svou mikroradostí - dokáže už jet na odrážedle tak rychle, že se u toho dá pomalilinku běžet. Na to jsem se tak těšila!

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:17

Gatita díky za tip na knížku, asi jsem ho dřív přehlédla. Teď se mi bude hodit.

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:29

Pinot Noir tak ted doufam, ze z toho nebudu mit kolektivni ostudu jako nedouk. Ale my ten prirodak meli chabej, na zš tak vyjmenovat typy kvetenstvi a na gymplu pak zas naopak kazdou blbost tak dopodrobna, ze to uplne ztratilo kouzlo. Tady je to takovy hezky uceleny, zrovna tak akorat pro nase potreby.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. října 2021 21:47

Gatita ta knižka vyzerá dobre, ukladám si do záložky Vianoce :)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. října 2021 22:02

vanilka vanilková řasokouli?

Offline letfenixa
10948 příspěvků moje polička 01. října 2021 22:03

Anema a koľko má? Lebo naša rýchlosť sa zvýšila na bežnú chôdzu s kolobezkou, tj v 5 rokoch. Na rýchly pohyb to stále nie je

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. října 2021 22:10

Karja nevím jak ostatní, ale mám to dost podobně, s těma dvěma neudělám nic, stačí minuta nepozornosti a už je problém. Aby mi nebylo líto, že už není tolik řevu kvůli hračkám,tak malej začal lozit na židle, stůl a podobně. Ale máš pravdu, že je to strašně náročný, ale už to není tak neuvěřitelně ubíjející (ehm povíme si v zimě až bude hnusně,tma a vše zavřené)

Jinak si moc užívám jak je příšerka ve školce, že mám čas na malého a konečně v jeho 15 měsísích mám prostor ho pozorovat jak je vlastně úžasný A moc mě mrzí, že nemám takto aspoň jeden den pro příšerku, myslím že bych si to s ní dokázala hodně užít.

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 22:11

Gatita né, má skvělé hodnocení i v recenzích . Asi bych o stromech a přírodě dost věcí zodpovědět uměla, ale Ríša strašně nerad pocit, že ho někdo poučuje (už teď hlásá, že do školy nepůjde, protože nechce, aby ho někdo učil, on se totiž všechno naučí sám) a i když se sám zeptá, tak pokud moje odpověď není stručná a rychlá, chytí ho amok, že nechce, abych mu něco vysvětlovala.

(Tchýně je učitelka, takže jde na všechno rozvláčně a mentorsky, takže na tu permanentně ječí, že nechce nic slyšet.)

Tak bych tu knížku chtěla jako pomůcku k tomu, aby se něco dozvěděl a třeba si nevšiml, že je to "poučování". 

Teď to zní asi divně teda. Je to zlatý a chytrý kluk, ale dost svůj, no.