Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 01. října 2021 17:56
Reakce na DrowRanger:

betsey ja mám momentálne pred očami scenáre, v ktorom z môjho milého, poslušného dieťaťa vyrastá riadny spratek, tiež som si dnes vravela, že ho niekomu darujema  budem sa sústrediť na č. 2

​U nás číslo dva z hľadiska emocionálnej stability vyšlo ešte horšie ako číslo jedna.

A to bola fakt náročná, keď bola malinká, dnes je to totálne vyrovnaný človiečik. Zato ta mladšia, to je prakticky uzlíček nervov, tu rozhodí aj diktát v škole. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:09

DrowRanger s tím vztekáním a že nechce ven, třeba mu ještě není úplně dobře. Náš syn je o dost starší, byl teď nemocný dlouho a prostě jsme zas ze sklepa vytáhli kočár. Mně ta regenerace taky trvá dýl, syn byl i po malé chvilce venku hrozně unavený, plakal že chce domů, pak mi i odpoledne v kočáru usnul, což byla absolutní výjimka už tak od jeho jednoho roku

Já bych mu dopřála pomalejší rozjezd a i jestli máte možnost odložit ještě chvilku školku, než se dá do pohody? Aby si to nepohodlí nespojil se školkou a neplakal tam další čtvrtrok.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:41

DrowRanger mne príde, že žiarli resp si asi začal uvedomovať príchod súrodenca. Aspoň takto to u našeho staršieho vyzerá každý deň po príchode zo škôlky. Robí scény, všetko je nie, stále jaci - vtedy ak s ním nie som sama. Musím mu veľmi dávať najavo lásku a venovať mu čas aby začal byť ok. Čož ja už tak navečer moc nezvládam a som naopak pri tých scénach už skôr protivna :/ Tak sa ho každý deň snažím zobrať aspoň do obchodu, na plaváreň, niekam kde nie je jeho brat ani nikto iný, komu by som mohla venovať pozornosť.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:42

DrowRanger betsey Ale je to dobrej nápad! U nás to je aktuálně tak, že je to beze srandy fakt 14hodinova směna v kuse, no asi 15hodinova,a fakt nechápu jak to dělají ostatní, protože já se stejně celý týden upínám k nějakému dní, kdy budu pár hodin bez holek a dodělám si resty:-D, protože za běžnej den to prostě všechno nestíhám udržet. Nicméně je to teda ta celodenní makačka, ale už to není tak nervy drásající jako ten předchozí rok a půl. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:45

Já si tady ještě odlozim ohledně kroužku. Tatínek děti už me druhý rok presvedcuje, ať dám staršího do fotbalu. FC klub tady máme, zadny "zájmový". Trénink dvakrát týdně, plus jeden v posilovně, plus zápasy nebo turnaje o víkendech, ne o všech víkendech teda. Stadion mám vzdálený 3,5 km od bydliště, MHD tady nejezdí, auto nemám.

Odbyvam ho tím, že je to časově náročné, pro mě by to bylo takřka neproveditelné, navíc ještě s vyzvedáváním mladšího ze školky a musela bych ho tahat sebou. Odpovědi je hm...říkám, jak hm? To se ti to mluví, když takové věci nemusíš řešit. A tatínek, že kdyby měl kluky u sebe, tak by to vždycky nějak udělal. No na to fakt nemám slov, dokud jsme spolu žili, byl nejdříve v šest večer doma, plus aspoň dva víkendy v měsíci na závodech. Mě to prostě vždycky na*ere. 

Děti jsem dala do atletiky, přírodovědného kroužku, to mám v dosahu a i tak mám dost, všechny vyzvednout, mezitím nakoupit atd. Ten starší ještě bude chodit do kuchtíka, teď mají ve škole plavání, pojede na týden na lyžák. Mladší bude mít v rámci školky plavání, bruslení, lyžák. Myslím, že aktivní jsou dost?

No a nedávno mě naštval sambo, který s tím taky začal, že nedělají žádný sport, v podstatě ztraceni pro život jsou, protože ty vole na Islandu!!! si musíš vybrat do osmi let sport a musíš!!! ho dělat. No, tomu jsem řekla, ať už mě taky ne*ere, pardon. Všechno ohledně děti je na mě, vodění do/ze školky, doktoři, logopedka, kroužky. Že je to na mě, mi nevadí, ale ty kecy, proč teda nedělají nějaký profi sport...

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:48

tv Řekla bych mu, ať pro začátek začne tím, že ti koupí auto. Zlobíš se oprávněně. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. října 2021 18:57
Reakce na Karja:

tv Řekla bych mu, ať pro začátek začne tím, že ti koupí auto. Zlobíš se oprávněně. 

​Jenže já bych to nedělala ani s autem. Třikrát týdně jezdit na trénink, plus zabité soboty/neděle..jako měla jsem snahu zkusit něco, co je bliz, kam si dojdeme/dojedeme na kole-  florbal. Trénink třikrát týdně, plus zápasy o víkendech. Dítě druhá třída. Neřeknu, pokud by to byl talent na sporty, ale on je to spíš badatel/kuchtík.

Offline letfenixa
10948 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:18

Vsetcitv tí chlapi majú vždy po ruke "to SA nejako spraví". U nás, ak náhodou príde na pretras nejaký šport, tak mimo mňa. Presne, celá logistika okolo dieťaťa je na mne, syn je presne typ bádateľ/ kuchtik, nie som ochotná tráviť život na tréningoch. Ale to nehrozí, teraz čo stihol byť dva dni v škôlke, tak už cvičili v "uboroch" a ako som predpokladala, bol posledný prezlečený

Všetci už nastúpení a on si ešte ponožky menil.

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:18

tv ja ti rozumím. Je to vyčerpávající i když oba rodiče fungují a dítě chce.

Máme několik takových kamarádů, pro společenský život jsou úplně ztraceni. Jednu kámošku jsem neviděla několik let, buď je s dcerou na závodech nebo slouzi. To se na to můžu víš co....

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:19

tv hm, no asi by som mu s kľudom ale neoblomne vysvetlila, že robíš všetko čo zvládaš a viac už pri zachovaní svojho duševného zdravia na plecia nezoberies. Ak on tak veľmi chce, nech si to nejako zariadi a trikrát do týždňa a cez víkendy ten futbal s nim obieha.

Myslím, že tvoje deti nijak nestrádaju a keď sám syn na futbale netrvá, pustila by som to z hlavy 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:21

Karja ja viem, že je to dobrý nápad! Proste dnes deň blbec, keď som si predstavila, ako málo ma delilo od pohodoveho dňa bez dieťaťa, bolo to proste frustrujúce

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:22

tv jinak z pohledu těch aktivit: naučila jsem děti slušně lyžovat, muž na kole a bruslit, zařídila jsem jim pět let soukromé hodiny  plavání jednou týdně a myslím, že dál je to už na nich.

Žádný vrcholový sport řešit neminim, teď byly holky na úvodní hodině lezení ( jim to fakt jde) a hned jestli by nechtěli lézt závodně. No ani omylem, tréningy 4x týdne po půlce Prahy.

Naštěstí jsme v tom oba zajedno. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:25

tv Ne, to auto bych brala na ty ,,běžné pochůzky,, škola, školka, nákupy, jiné kroužky už tak je toho pro nemotorizované ho dost. No ten fotball je fakt přehnanej, takovej už hodně tlacenej na vykon. Synovci mají dvakrát týdně trénink asi hodina a půl, a zápasy v neděli dopolednen na podzim a na jare, a nejezdej všichni rodiče, domlouvají se, kdo na tu neděli koho veze. To mi přijde takové akorát ale samozrejme sportovci z nich budou za TJ Horní Dolní. Prostě mu řekni, ať se přestěhuje a vodí si tam kluka sám, nebo prostě ve zkratce ať si nasere, myslím, že kluci toho mají akorát a navíc vy jste ještě dost přirozeně outdoorový, věčně někde v luftu. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:43

Díky za reakce. Mne tady chybí nějaký sport jen pro sport, ať se naučí techniku, zahrajou si mezi sebou, prostě pro radost. Všechno je tady výkonnostní, jak se nezúčastnis zápasu o víkendu, máš průser, rodiče těch osmiletých děti při turnajích na sebe hulakaj.

Já se nechci prsit moc, ale skončila jsem sama s jednoletým a čtyřletým a všechno jsem to dala a dělám, co muzu. Jo, teď mám samba, ale je to prostě jiné, není to jejich otec. A dětem ten program o víkendech dělám, výlety atd, na prdeli nesedí.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:48

tv Je, já s tebou se vším naprosto souhlasím. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:49

tv presne pre (nielen) túto logistiku by som nerada dala syna na futbal. Sestrin sambo má dve deti z predchádzajúceho manželstva, mladšieho roky takto rozvazal, zápasy aj 100 km ďaleko..Ale on je typ, ktorému to nevadí a nakoniec sa striedali s viacerými rodičmi. Ale ten zabitý víkend by mi teda vadil hodne. 

Syn teraz chodí na súkromné hodiny plávania a za tie štyri razy čo tam bol, sa tak neuveriteľne zlepšil a dokáže to, čo by som ho ja rok učila. A začalo ho to aj veľmi baviť. Zatiaľ najlepšie investované peniaze. No a najlepší bonus je, že ja tam môžem celú hodinu plávať v prázdnom bazéne, pretože v tomto našom antivax meste nie je skoro nikto ochotny sa zaočkovať alebo otestovať, tak majú prístup zakázany :) 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:55
Reakce na betsey:

tv hm, no asi by som mu s kľudom ale neoblomne vysvetlila, že robíš všetko čo zvládaš a viac už pri zachovaní svojho duševného zdravia na plecia nezoberies. Ak on tak veľmi chce, nech si to nejako zariadi a trikrát do týždňa a cez víkendy ten futbal s nim obieha.

Myslím, že tvoje deti nijak nestrádaju a keď sám syn na futbale netrvá, pustila by som to z hlavy 

​No on bydlí 2,5 hodiny od nás. Občas mám pocit, že je jak z jiné planety. A neuvědomuje si všechny ty "drobnosti", jako co 14 dnů logoped, každý den cvičit, odvody z/do školky, čekat na dítě, co přijde že školy, kroužky, děcko nemocné, kdo půjde na 60 procent asi. Já si jako myslím něco o prdeli, ale stejně mě to vždycky dojme. A navíc mám úvazek 0,75 a jsem vděčná, protože jinak nevím, jak bych to všechno dělala.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 01. října 2021 19:58

tv

Však chodí na atletiku, to je snad přece pořád sport, ne? U nás to vypadá přesně opačně, já jako intelektuální typ jsem vyfasovala jak to vypadá spíše pohybově zaměřeného potomka. Ten půjde na nějakou tu atletickou přípravku hned ve čtyřech, kdy je berou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 20:02

tv Vyjmenovala si celkem dost kroužků, a atletika je super sport (ehm to si trošku přihřívám polívčičku), je zároveň individuální a zároveň týmový a poskytne jim základy pro skoro všechny ostatní sporty. Mě vychovala, dobře bych řekla:) Přijde mi jako blbost vláčet dítě komplikovaně někam, kam vlastně ani moc nechce. Ti tatínkové mají občas fakt zkreslené představy, jedno jestli s dětmi žijí nebo ne. Já jsem doma, s dětmi obíhám kroužky akorát v docházkové vzdálenosti, mladší je má dopoledne a i tak mi přijde, že nedělám nic jiného:) Jestli tolik chce, tak ať si to vezme na starost, tréninky i závody.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 20:04

dzizisketa starší začal letos. Ale v tomhle věku je celkem jedno, jak se ten kroužek jmenuje, všude dělají to samé.