Mně dopoledne nasral jeden otec, který místo aby si usměrnil svého o několik let staršího kluka, ať Rosťovi opakovaně nebere hračky, se kterými si zrovna hraje, nekope do něj a neřve na něj, že mu je nedá, tak sjel mě, že ty hračky na písku nemám nechávat, že on to těm dětem vysvětlit neumí, že si s nimi nesmí hrát, ale že já mám dvouletému vysvětlit, že nemá jiné děti praštit, poté co ho opakovaně takhle frustrují. Debil.
Vše o těhotenství a dětech
Tak me to mrzelo, protoze to je drahe znackove kolo, ktere ted vypada jako od popelnic, a taky mi bylo lito, ze jsme v te debilni kolone stravili odpoledne. Ale uprimne, ani na moment me nenapadlo, ze bych za to jakkoli mohla
. Jasne, kdybych cetla zpravy a vedela, ze to tam je neprujezdne, tak nas tam nezenu. Ale proste jsme nutne potrebovali dovybavit deti a prislo mi to jako supr napad, vzit to takhle po ceste, nez se s nekde tahat se dvema detma s kocarem, nejela jsem si tam vybirat šminky. Syn si navic ty pitome teplaky musi vyzkouset, vsak uz jsem tu popisovala, jak resi obleceni. No a muz se proste umi ovladat, to se mi na nem vzdycky libilo. Ja to treba povazuju stejne jako Pinot Noir za samozrejmost, ale v okoli vidim, ze i takova kravina (vsak nebyly skody na zivotech, jen proste to kolo uz nepujde dobre prodat az z nej syn vyroste, no) by kolikrat udelala pekne dusno.
Jen doplním, že má předchozí obdivná reakce neznamenala, že by měl muž být naštvaný na ženu, která měla ten nápad do oc jet, ale že mi přišlo hezké, že zůstal klidný a dítě vzal na limču. Já široko daleko neznám klidného muže, naprostá většina by za takové situace nadávala jako špaček. A to je něco, co já nedávám, a pak je z toho akorát protivné dusno, takže klidná reakce a řešení je pro mne na ![]()
Když si představím většinu mužů v mém okolí, vytočených z takoveho poskakování na parkovišti, tak běžná reakce by byla spousta nadávání zahrnujícího výčitky, že ON do toho obchoďáku nechtěl a kvůli blbým teplakum je teď zničený kolo za x tisíc a jestli to jako nešlo vyřešit nějak jinak ![]()
Gatita Máš fajn muže :-).
dzizisketa to byl teda debil!
dzizisketa Hňup. Já už se po pěti letech pískovištních zkušeností někdy dost obořím přímo na ty škodící děti. Oni se obvykle cizích docela zaleknou. Dřív jsem byla proti, ale čekat, až je umravní rodič, to bych se často fakt nedočkala.
Pinot Noir já taky někdy umravňuju i cizí děti. Nejsem nijak příkrá, ale když vidím, že pořád nějak "obtěžují" moje děti a rodiče nic, tak jim řeknu, ať to nedělají.
Matky starších dětí, máte na tabletech/mobilech svých dětí nastavenou rodičovskou kontrolu?
Já do 15 let věku ano a dostalo se mi opovržlive otázky, jestli nejsem posedlá kontrolou. (jsem zatím myslela, že nee
)
Gatita Já si taky myslím, že je tvůj muž fajn. Můj by totiž nikdy zastávku pro tepláky neudělal. Jako fakt ne. To by řekl, že je radši druhý den pohlídá, fakt cokoliv, ale zajížďku do OC s ním a dětmi, to je jak ze sci-fi. Kdyby se nejakou náhodou stalo, že by tam přece jel a uviznul by v té koloně a na závěr ještě srazil to kolo, jako to si nechci těch následujících 5 minut představit:-D:-D.
A já si dneska odrela auto, rána a hluk velikej, říkám si ty vado, já se na to snad nechci ani podivat, no jako hodně, ale jen plošne lak, žádná promáčklina, a na to mi řekl a ani se nepodival ,,prosím te, ty to furt někde odiras, máš to že všech stran jak popelnici,,. A to je pravda. Já se začínám za to auto trochu stydět, on už ho mírně odřené koupil (po mamince tři děti ze Smíchova), takže technicky top, malé oderky dost a já tomu furt přidávám:-D. Jako myslela jsem si, že časem ho nahlodám vyměnit naše auta, ale s takovouhle si myslím, že s tímhle autem budu jezdit navždy:-D. A zaslouženě:-D. Já nevím co dělám, ale to je snad po xty, já si jako myslím, že se všude vejdu a všude je dost místa, já mám asi nějakou vzdálenostní dezorientaci:-D
Evaeva Tak hlavně starší děti tam často mají rodiče někde dál. Ono je to fakt lepší to řešit s nima a normálně je požádat nebo jim to vysvetlit, často se mi stane, že si to prostě neuvědomí nebo tak.
Karja já teda spíš musím zasáhnout u těch menších, nestává se to teda často. Když o půl roku starší dítě třískne mladšího lopatkou, tak to beru. Ale když to udělá třikrát a rodiče nic...
Gatita Já si taky myslím, že je tvůj muž fajn. Můj by totiž nikdy zastávku pro tepláky neudělal. Jako fakt ne. To by řekl, že je radši druhý den pohlídá, fakt cokoliv, ale zajížďku do OC s ním a dětmi, to je jak ze sci-fi. Kdyby se nejakou náhodou stalo, že by tam přece jel a uviznul by v té koloně a na závěr ještě srazil to kolo, jako to si nechci těch následujících 5 minut představit:-D:-D.
To je přesně ten můj
. Ale on to fakt neznasi, chodí tam minimálně i kvůli sobě. Ale já to už ani nenavrhuji, pokud nejsme nekde 1000 km daleko a jinak bych se tam nedostala. To ho posadim s dětma do restaurace a on je tam dvě tři hodiny klidně baví. Ale že by se mnou do toho nakupaku vešel, no to ani omylem. Když už potřebuji, aby něco vyzkoušeli, tak ho s deckama dovedu přesně k tomu stendru.
Jediná výjimka jsou nějaké sportovní speciálky, to se na desetinut podívá a pak usoudí, že není sezóna, všechno stejně má a je to drahý som teď n jde utrácet...
continuity Jo no přesně, pokud něco můj muž nesnáší tak jsou to obchody a kolony v autě či jakýkoliv hustejsi provoz, on se tam fakt mění úplně v nějakýho člověka s tikama:-D, takže ještě kdybych tenhle ten napad iniciovala já, no to by bylo.Takže jako z mého pohledu je skutečně Gatita muž hoden obdivu;-).
Karja moje auto je taky priserne odrbany, ale skoro vsechny sramy byly zpusobeny nekym cizim. Ja to vlastne odrela jen jednou, zato vcetne sousedniho auta
.
Jinak ja muze jako stafaz do OC nevzala snad nikdy, to mam soudnost
. Tohle byl uplne spontanni napad, mel jen pockat v aute se spicim ditetem, my byli zpatky fakt ani ne za 15 minut. Ale nedopadlo to, no.
continuity muz chodi akorat do obi a do bauhausu, neco na sebe si koupil tak v roce 2001. Ted mam na ceste balik ze zalanda, jen panske bundy jsou tam aspon ctyri, tak doufam, ze si z toho neco vybere doma, chci mu to trochu zjednodusit. Prijde mi to usmevne, on takova jednicka v minimalizmu a udrzitelnosti, a ja ted budu posilat hadry po evrope sem a tam![]()
Gatita moje matka to tak delala, ale fyzicky: obešla město, v krámě zamluvila dva- tri obleky a dotáhla tam otce více méně na vodítku. ten si je zkusil a všichni doufali, že mu budou všechny a bude zas na půl roku klid.
Já teda už přesně vím, které kalhoty mu v Bushmanovi sedí ( kosile, trika a spodní pradlo je jednoduché, to kupuji od oka), takže udělám objednávku a jen ho vyšlu do zásilkovny, aby si to zaplatil a vyzvedl.
Zato značkové a kvalitni montérky to si sežene i sám, to jo.
Gatita moje matka to tak delala, ale fyzicky: obešla město, v krámě zamluvila dva- tri obleky a dotáhla tam otce více méně na vodítku. ten si je zkusil a všichni doufali, že mu budou všechny a bude zas na půl roku klid.
Já teda už přesně vím, které kalhoty mu v Bushmanovi sedí ( kosile, trika a spodní pradlo je jednoduché, to kupuji od oka), takže udělám objednávku a jen ho vyšlu do zásilkovny, aby si to zaplatil a vyzvedl.
Zato značkové a kvalitni montérky to si sežene i sám, to jo.
continuity mne to prijde super. Ani mne by nevadilo, kdyby mi ted nekdo rekl:"hele, tamhle maj saty, co by ti slusely, a vetrovku, co potrebujes, tvoje velikost tam na tebe ceka." Proste uspora casu a energie. J
Mha ja si naopak myslim, ze kdo deti v teto oblasti nekontroluje, tak zanedbava vychovu. tim nemyslim zadne slideni po osobnich vecech, ale povedomi o tom co, kdy a kde deti delaji.
Mha já jsem měla, teď úplně ne, ale hlavně kvůli tomu, že kromě telefonu mají od karantény i notebooky s Windowsy a tam to není tak pohodlné, navíc to starsi potřebuje k učení. Takže kdybych omezila telefony, přestěhovaly by se k PC.
Ale přijde mi to v pořádku. Mnohé matky na to výslovně pečou, ale vidím ty kluky pak, co u toho sedí jak přikováni.
Pinot Noir mě treba strašně vadí, když kdokoliv kolem mne nadává, i když to není na mne. Výslovně mi to nedělá dobře fyzicky.
v tom autě je to strasny a není před tím úniku, já to taky nesnasim, vystoupit se nedá, to není jak špaček, ale jak dlaždič, aspoň před tím nebohym ditetem by bylo fajn to trochu krotit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY