Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 05. října 2021 18:19

eless moc držím palce, nejen ať je diagnóza co nejmírnější, ale hlavně ať narazíte na dobré odborníky.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. října 2021 18:40

Evaeva já jsem nedávno vysvětlovala dceři, co jsou to zákony, a že existuje i zákon, který nařizuje, že děti musejí chodit do školy. A že s miminkama jsou maminky nebo tatínkové doma, ale když miminka povyrostou a naučí se chodit, musejí se rodiče vrátit do práce a děti začnou chodit do školky a pak do školy. 

Offline Karja
44924 příspěvků moje polička 05. října 2021 19:27

Pinot Noir Já si to taky říkám, to tě tak napadne asi, ať jseš stará nebo mlada. Ale pak si říkám, že až budou holky větší, že si spíš budu půjčovat nějaké dítě na víkendy. Někomu kdo to potřebuje, já myslím, že na to mám, pokud mi nelupne jeste v bedně teda:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2021 19:30

Mohučanka to on ví, ale já jsem doma a brácha jako mimino už nevypadá. On ani ode mě nic moc nechce, abych třeba řekla, že potřebuju udělat nějakou práci. Já hlavně mám pocit, že problém není školka, ale to předání.

Offline Karja
44924 příspěvků moje polička 05. října 2021 19:36

Navzdory nemoci celkem marieuden! Nervalo se moc, jedlo se docela pěkně, máme perníčky a ještě takovyho panáčka s řeřichou místo vlasů, pak spoustu obrázků, relativně uklizeno, složený pradlo, teď dodělat na zítra vývar, nasackovat demiglace a doufat, že holky nebude budit rýma ani kašel a že mě to do zítra nesejme taky! No takhle by to s děvčaty šlo! A to vše bez našeho hlavního guru, kterej furt něco po odpoledních dělá! Já už se na to brzky stmívání a dlouhý večery těším, to mu to ponocovani v monterkach skončí a bude tady pěkně doma, bez světla:-D:-D. Škoda že nemam letos ten mysliveckej kalendář, tam bych mu to stmívání pěkně odpočítávala! Elektrikáře máme takovýho vyhulence, mýho kamaráda, tam se jentak svítit nebude:-D:-D. Hahahahahaha! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. října 2021 19:40

KarjaJen si to pěkně naplánuj.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. října 2021 19:44

Evaeva

Já nevím jak moc to fungovalo na příšerku, ale fungovalo to na mě že jsem se zbavila toho pocitu že ji někam odkládam už ve 2 letech jen kvůli své pohodlnosti když jsem vlastně doma.  Ze jsem si tak nějak uvědomila že kdyby neměla mladšího bráchu, tak taky chodí na pár dní, protože já bych šla na nějaký částečný úvazek do práce.  A já se tak úplně vyvarovala těch nic moc argumentů, že potřebuji něco udělat,že ona potřebuje děti atd 

Ale myslím že ji to asi trochu pomohlo, ne v tom že by se tam víc těšila, ale přišlo mi že to tak  nějak pochopila, že jsme si o tom hodně povidaly,  že i já chodila před tím než se narodili do práce, pak.jsem.mela úkol se starat o ní, teď o bráchu a až on vyroste tak taky bude mít úkol chodit do školky a já zase do prace.  Ze to pak už nezpochybňovala že tam nepůjde, ale spíš mi sdělovala že nechce.  U ní byl  trochu problém jen při předání, do 10min po mém odchodu už byla úplně OK.  

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 05. října 2021 20:05

Zima za rohem, nechcete někdo zimní bundu a kombinézu?

Bunda next, krásně teplá, nošená ale v hezkým stavu pořád. Tmavě modrá, podšívka fleece. 

Kombinéza je divná, tenká a není nepromokavá. Spíš tak na chladnej podzim a suchou zimu bez mrazu, do kočáru, jako rezervní... 

Nic za to nechci, stačí když si je odvezete :) (u nás na Praze 6 nebo až se uzdravíme, ráda se i někde potkám nebo pošlu přes zásilkovnu) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2021 20:33

Sairon já výčitky nemám, spíš bych mu chtěla nějak pomoct. I jsem si myslela, že se to zlepší, když bude chodit pravidelně každý den, ale zatím je to spíš naopak. U něj je to fakt jen co se za mužem zaklapnou dveře, když jsem ho v létě předávala učitelce (jiné a jinde) rovnou do náruče, tak to bylo jak lusknutí prstů, jednu vteřinu srdceryvná scéna, druhou vysmáté dítě. Dneska měli odpolední akci i s rodiči, bylo vidět, že se tam úplně necítí, nechtěl se ode mně hnout, přestože třeba na hřišti klidně odejde bůhví kam. Ale i některé další maminky říkali, že jejich děti taky ještě nejsou úplně v pohodě. Doufám, že vydrží teď chvíli zdravý, aby odchodil víc dnů v kuse a zlepší se to.

Offline Karja
44924 příspěvků moje polička 05. října 2021 20:34

Nedávno tu marieu vzpomínala nějaký prášek, co dává dceri na zachvatovy kašel, aby vůbec mohla usnout. Zítra zkusím zavolat doktorce, ale tak abych se vůbec chytla. No to je situace zase toto, snad teda i přes to usne a snad ji to nevzbudí, chuderka malá! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2021 20:35

Děkuji všem za tipy ohledně té školky, zkusím to se synem probrat ze všech stran.

Offline Gatita
8698 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:14

eless budu hrozne moc drzet palce

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:18

Karja stoptussin?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:23

DrowRanger tak ti naši dvaja si už môžu úplne podať ruky. Práve sme strávili večer na pohotovosti s rozbitým čelom

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:31

Evaeva ja len tak na okraj, syn chodí od 2 rokov do jaslí, plynule prešiel do škôlky a teda ráno sú scény takmer vždy. Začne to už doma a buď sa to vystupňuje tak, že odovzdáva muž revúce dieťa alebo teda plače za mnou ale ukľudní sa cestou. O
bčas je to prestriedané dňami, kedy ide bez plaču, ale je taký smutnejší. Pritom po obede keď ho chodím vyzdvihnúť, tak mi učiteľky povedia, že sa rýchlo ukľudnil, zapájal sa do aktivít, jedol/pil a aj spal. Občas z neho dokonca vypadne, že sa tam teší, vždy poobede mi vraví, že tam bolo dobre, ukazuje mi, na akom bicyklíku/autíčku boli vonku, že sa hrali v piesku a tak, ale aj tak každé ráno a vlastne aj večer spomína, že do škôlky nechce ísť a že chce byť so mnou doma. Keď sa pýtam prečo tam nechce ísť, tak vraj mu je za mnou smutno. Trochu pomohlo, keď som mu vysvetlila, že on chodí do škôlky a ja do práce a teda by s ním nemal kto byť doma. Ale poslednú dobu hovorí, že strážiť ho môže pes, že on sa sám doma nebojí . A tiež veľmi pomohlo, keď som mu povedala kedy po neho prídem - že sa naobeduje, vyspinká, chvíľku pohrá a ja prídem po neho a musím chodiť medzi prvými, inak mám na tanieri, že trebaárs 3 deti už odišli. A raz sa stalo, že som neprišla včas a oni už šli poobede von (rozdiel fak 10 minút) a teda to bol ukážkový hysák, som normálne nevedela, či ho tam niekto udrel alebo čo mu bolo, kým vedľa sediace dievčatko neodpovedalo na moju otázku prečo plače, že mu bolo smutno za maminkou .

Myslím, že ak sa to do mesiaca neupraví, bude tvoj syn taký prípad ako mlj a na ranné plače a odmietanie škôlky si budete musieť zvyknúť...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:32

betsey ježiš, to ma mrzí! aj štichy sa konali? Tiež na seba niečo zhodila či to bol nešťastný pád? (myslím, že tí naši dvaja by v budúcnosti tvorili výbornú údernú jednotku rýchleho nasadenia ).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2021 21:35

DrowRanger nestraš On toho kvůli lockdownu loni do miniškolky moc nenachodil, ale i v září i v prosinci byl v pohodě, pak celý březen a duben hučel, že tam chce, v květnu začal s nadšením chodit a tohle přišlo až za 14 dní. A už neskončilo, bohužel. No uvidíme, jak to bude postupovat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. října 2021 21:41

DrowRanger hrala sa v obývačke na zemi, tak som jej išla pozbierať nejaké hracky do detskej. A to dieťa napadlo ísť skákať po gauči, nevydal skok a narazila do rohu stola.

Ešteže ste tu rozoberali nedávno, koľko krvi tečie z rany na hlave. Bola som s nou sama doma a keď som ju zbadala, bol to masaker

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. října 2021 22:18

Evaeva syn takto necelé 2 mesiace po nástupe do jaslí reval (september a časť októbra), potom sa tam začal tešiť a trvalo to až do vianočných prázdnin. Odvtedy plakáva skoro každé ráno, niekedy viac a inokedy menej, ale mám pocit, že je to skôr pre to, aby dal najavo čo si myslí o tom, že ho tam dávame. Teraz mal dosť dlhú pauzu kvôli všetkým tým zdravotným veciam čo sa nám zosypali, tak som zvedavá, čo to bude. Inak jemu dosť pomáha, keď sa mu potom po návrate hodne venujem, keď si nasýti tú potrebu maminky, tak sa presmeruje aj na muža.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. října 2021 22:19

betsey ako keby som videla môjho .

Stôl v obývačke sme zrušili pred 2,5 rokom a teda plánujem ho tam vrátiť až o ďalšie 2-3 roky ak krpatá bude rovnaký živel...