Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 09:17

rasaNori to nás čeká zítra! U nás teda s vypravováním není problém, ale brečet budou zřejmě oba. Já mám zítra očkování, tak by se mi hodilo umístit i mladšího.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 09:22

Potrefenáhusa ty vykramařený věci podle mě vůbec nemá cenu uklízet, dokud děti nespí. Starší měl období, kdy vůbec nesnesl cokoliv v policích, na stolcích,... Vůbec si s tím nehrál, jen to sházelmě teda bordel naštěstí nervy netrhá, mám silně vyvinutou selektivní slepotu

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 06. října 2021 09:34
Reakce na Sairon:

rasaNori si pamatuji, že jsi tu o tom psala, že to máte stejně. A to se to věkem nelepší?

​Jo, zlepší. Zvykneš si

Online Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 06. října 2021 09:39

Evaeva když mne se nechce mejt koupelnu, když spi

my tu dole nic moc ke kramareni nemáme, krom jejich věci, Akorat když to všechno vyhrabe, tak si nemá kde hrát, ale to proste zandavam nějak průběžně, horsi jsou ty jiný moje činnosti, když potrebuju jít do patra/do sklepa a tak.

no ale tak zas za ty chvíle času to občas stojí, jen je to fakt nekonečný 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 06. října 2021 09:42

Potrefenáhusa

Rosťa před chvílí rozsypal celý pytlík černého pepře, na židli, na zem, do psího pelechu... Ale už umí přinést z komory Lux a aspoň kus toho po sobě uklidit

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 09:43

Mrakoplas Přežiju, to je docela hodne dítě a možná budu moct hlídat u nich, coz je vítána změna. No uvidim ještě, začíná mi být nějak blivno. 

Gatita Nejde, má to i měsíc sambo a ten bere různé medikamenty a hodně spí, vitamíny a žádnej posun. Holky taky kašlaly i ve svém ,,zdravém období,,. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. října 2021 09:58

Potrefenáhusa haha. Presne. Ja to uklizim az vecer. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 09:59

Potrefenáhusa no to je jasný, taky neuklízím, když spíspíš se smířit s těmi vytahanými krámy. U nás asi půl roku den začínal vyházením všech hraček z poličky a příborů a gumiček že šuplíku. Půl dne jsem to překračovala, když spal uklidila a mohli jsme začít nanovo

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. října 2021 10:03

dzizisketa to je bozi! Tonda ted objevil kouzlo vysavani velkym vysavacem, ale bohuzel kvuli tomu dela naschval bordel

Online Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 06. října 2021 10:03

Jos no...zatím teda neprišla na to, ze se dá otevřít linka...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. října 2021 10:37

Gatita to som robila keď nastúpil do jaslí, dva mesiace chodil len na pol dňa. On sa tam potom už normálne hrá, zapája, je a aj spí, len ráno robí strašné scény a skúša, či nepovolíme a nenecháme ho doma. Dnes teda skúšal to, že chce ešte spať (ha, ha, cez víkendy vstáva pred šiestou...), že má kašeľ, že ho bolí hlava...

betsey u nás je jedno, či vstane hodinu pred odchodom alebo dve, scéna je furt. Dnes teda aspoň raňajkoval...

Evaeva jaaaj, kiežby to zas bolo aj u nás, už som zmierená s tým, že nemám dieťa čo do škôlky bude bežať s radosťou, ale nech prestanú tie scény a plače, ja jeho plač zvládam hrozne zle...

Gatita inak ten kašeľ by aj mňa zaujímal, malý začal kašľat pred skoro 2 týždňami, vybral skoro celú fľašu solmucolu, pekne 3x denne a aj tak ešte pár ráz za deň začne drhnúť. A to nemá ani teplotu a ani sople, tie ustúpili pár dní dozadu...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. října 2021 10:42

Potrefenáhusa myslela som, že s vyšším vekom sa to upratovanie zlepší, ale je to horšie, trebárs upratovanie kúpeľne a WC robím zo zásady po večeroch alebo keď je preč, pretože už všade dosiahne a samozrejme by skúšal chytať čistiace prostriedky. A teda s vysávaním prehrávam na plnej čiare, vysajem, on príde domov, vysype na zem krabicu lega alebo koľajníc odkiaľ vypadne tak kilo bordelu a smetí - nerozumiem ako je to možné, keď to vysýpa denne a doma sa snažíme vysávať obdeň.... A teda prichádza na nové, kretívne nápady ako sa zmrzačiť alebo mi chce strašne pomáhať, takže výsledok je ten, že tu je bordel nonstop a mne to už je jedno .

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:24

DrowRanger no ona keď chce ísť do škôlky, tak sa sama oblečie, obuje a o desať minút odchádzame s úsmevom z domu. Keď nechce ísť do škôlky, tak je všetko oblečenie problém, jedny gate sú hrubé, druhé malé, tretie veľké... A takto donekonečna až nám zavrú škôlku. Proste ja ju ani neobleciem, nie ešte aby sa mi podarilo ju dostať aspoň s revom von k vytahu

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:26

Sairon hele jak co. U nas rana podstatne zlepsil budicek na 6:30, protoze kdyz starsi vstavala az v tech obvyklych 7:30 az 8, tak uz byla hladova a tudiz na zabiti. A mladsi vlastne taky. Ted je spis problem s malou, je o dost vice tvrdohlava nez starsi, tam jsou slusne zaseky casto taky. Ted na dovolene jsme se shodli s muzem ze koncime s posluhovanim starsi, je schopna hodinu sedet nad ponozkama a kvilet ze to nezvladne, zatimco mladsi je komplet za 10 minut prevlecena sama. Jenze tam jsme na to meli vsechen cas sveta, ted nam to trochu drhne, jak musime na cas z domu. Ale jinak jsou ted slonici bozi, taky se mi za posledni 2 mesice podarilo urvat dva vikendy totalne bez deti a jeden i bez muze, to taky pomohlo. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:29

A inak k tomu upratovaniu, ja už som bola z toho bordelu strašne nervózna, už mi fakt vadil, aj keď obvykle som voči tomu imunna, ale tie tri týždne co bola doma, sa fakt nedalo robiť nič, resp. nemalo to zmysel o akékoľvek upratovanie sa pokúšať. Ako bola v pondelok a utorok v škôlke, aspoň ako tak som po upratovala a zrazu mi bolo úplne ľahko na duši. A najlepšie bolo, že zo škôlky som ju vyzdvihla o tretej, domov sme prišli o piatej a to už nestihla urobiť žiadny bordel.

Dnes to tu zasa vyzerá katastrofálne, a to som si včera poobede hovorila, že keď sa mi ju podarí dostať do škôlky ešte na jeden deň, podarí sa mi doupratovať celý byt a budem spokojná

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:39

Potrefenáhusa Kdepak u nás se to s úklidem zlepšilo. S velkoumalou se dá už leccos udělat, jako rozhodně není radno se pouštět do vytírání nebo mytí záchoda, ale jinak zbytek s ní fakt lze a umí i uklidit. Prostě je to všechno jen na chvili;-). A umi už i obstojně pomáhat u vaření a baví ji to. Vždycky se ráno ptá, jestli budeme vařit. No tak vidíš, ty se ještě vrátíš k chlebík;-). 

betsey Jako ono se to nezdá. Já jsem ve srovnání s kamarádkami bordelar, ale nějakej relativní pořádek musí být, ono to jinak totálně leze na mozek být celý den v bordelu. Když je hezky a chodí se ven, tak se to dá, člověk leccos přehlédne za tu chvilku doma, ale takhle na plnej čas doma....No já jsem uklidila o tom volném víkendu, poslala truhláři kuchyň a teď zas tak půl roku nic neudělám:-D. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:40

betsey ja som sa tešila, že nám včera namontujú nábytok. Tak stolári nestíhali a neprišli, prišli dnes, zatiaľ ešte nemajú hotovú ani skriňu v spálni a zrejme o 15:30 ich budem musieť poslať preč, lebo dieťa sa mi tu inak zrúti ak budú vŕtať . V celom byte mám bordel, natrúsené a všade sú rozťahané časti skríň, takže neviem, ako idem fungovať so synom aby sa nezabil...

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:43

DrowRanger my uz mame skoro hotovy vedlejsi vejminek, a v unoru se bude bourat stodola co mame hned vedle domu a dalsi 2 roky tu pojede regulerni stavba... Jeste ze me dusevni zdravi je zjevne neotresitelne

Online Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:43

Karja já už peču! 
a dite to ocení! 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:47

rasaNori A co vlastně budete dělat místo té stodoly? Nebo vy si nejak budete komplet přebudovávat ten dům a budete teda ty dva roky ve vejminku? Teď mi říkal kamarád, že hodně lidí přesouvá stavby na ,,levnější období,,. No my ne. Myslím, že třeba nějaké položky teď vystřelené do astronomických částek sice zase spadnou, ale souběžně s tím poroste cena úplně všeho, takže je to fakt jedno.