Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 18:05

Zuzuli no pak už to s odsávačkou bylo veselé, bylo období, kdy už jsme to vzdali, smrkat neuměli. Starší se naučil smrkat až ve třech a půl, mladší v necelých dvou. A vítej do klubu

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:37

betsey u nás jedno dítě nosili rodiče do školky jednu dobu v pyžamu a bez bot. Proste ji ráno nepremluvili. Jestli bys na to měla nervy to zkusit...

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:38

Evaeva včera jsem v nějakém prechytralem článku na netu četla, ze je třeba dítě začít učit smrkat nejpozději v 10 měsících, ze se to naučí, no hahahahaha, úplně to vidím  

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:39

Mrakoplas sprej asi netreba, ona ma uplne tekutou rymu, slysim, jak to v ni bubla. Ta odsavacka odsala hodne, ale hlucne a jeste se revem, a drzenim ditete, at se ani nehne... Ze by si ji prilozila sama k nosu, je zatim asi utopie, i kdyz jsem to zkusila. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:47

Zuzuli no na tú to pomáha tiež. 

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:50
Reakce na Evaeva:

letfenixa já se těch rán, až budeme muset oba do práce a třeba jedno dítě do školy docela děsím. Když mám někam vypravit sebe a dítě, tak na devátou už to chce trochu chvátat. Natož na 7:45.

​já to teď tak mám, musím teda chystat obě děti sama a syn začal chodit se sousedem čtvrťákem, protože školka otvírá v 7:30, do školy se jde pěšky 20 minut a má tam být v 7:45. Takže napřed jsem syna ráno vezla na kole, abysme stíhali. Ranní time management se mi zlepšil nastavením druhého budiku, který znamená, že si syn musí okamžitě jít čistit zuby, obléct a jít. My vycházíme hned po něm. Musím chystat svačinu pro oba, u nás ve školce se servíruje jen oběd. Oblékám oba ještě v posteli, müsli jim cpu do pusy, když jdu kolem. Jinak by vypravování trvalo neomezeně dlouho. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:53

Tabea aj by som mala, keby som nebola tehotná. Minulý rok som ju tak nosila k svokre, keď som chodila do prace a ona sa nechcela prezliecť. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 06. října 2021 18:55

Zuzuli na noc jsem strikala sprej na uvolnění, právě aby se v klidu nakojil a mohl spát. V nouzi tu mechanickou co odsavas ústy, nevycucne to ty hustý nudle, ale od tekoucí trochu vyčistí nos.

My jsme tu na vysavač měli, používali, ale vyzkoušej na sobě ten správný grif, jak přiložit. Když vznikne moc velký podtlak, hrozně z toho bolí hlava. Spíš jen tak pod nos než tou tubičkou úplně ucpat nosní dírku. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. října 2021 19:34

Zuzuli Obě děti uměly smrkat kolem roku, tak jako začátečnicky,ale odsávačku jsme nikdy neovládli. Spreje do nosu nebo kapky dávám a doufám, že mají nějaký léčivý účinek.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. října 2021 19:36

žluťásek tyjo my mame asi spatnou tu odsavacku. Skoro nic neodsaje, prilozit pod nos je utopie, musim ji strcit pod spravnym uhlem uplne do nosni dirky. Zkousela jsem to i na sobe a rozhodne nevznikne podtlak. Bylo mi to divny od zacatku, ale jak to popisujes, tak mame zjevne vadnej kus.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. října 2021 19:57

Zuzulimy sme synivi odsavali vysavacovou odsavackou nasilu. Vzdy nadili, nikdy nemal obdobie, ze by si nechal sople odsat dobrovolne. Ale smrkat sa naucil dost rychlo, mal cosi po roku ale netusim ako sa nam to podarilo ho naucit.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 19:58

711990 Přesně tak funguje i náš, jako ta vase. Všude se píše jemné pod nos, spíš tak kolmo a to na tu naši fakt neplatí. Ale já si tím minule vysavaka a neudělalo mi to úplně fajn, tak se snažím tim teď holky neprudit. 

Zuzuli Já jsem na tady místní a doktorky odsavala, jen když nemohla dýchat. Přes rev, v zaklenutí.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 20:02

dynda Evaeva No tak se snad zázračne uzdrabila nebo nevím.Neorijdr mi, že by chrcela a nebo měla ucpaný nos, občas slyším, jak to táhne zpátky ty nudle  ale jinak se jeví i docela zdravá a to včera měla úplne hustý zelený a ten hnusnej kašel. No uvidíme zítra, dávám jí pro jistotu ten Nasivin, Sinupretem ji trápit nebudu, když je to možná naplano. 

No a to dětské ACC prošlo úplně! Nechápu, že mě to nenapadlo to první nachlazení! Teď to bude chtít i když bude zdravá:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 20:23

Karja u nás se ten zdravotní stav taky mění z hodiny na hodinu, v jednu chvíli utírám nepřetržitě nudle, pak tři hodiny nic, pak zakašle. Staršímu dneska vytekla z nosu neprůhledná, jednou, jinak ani nesmrkne

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 20:26

711990 Karja ta naše odsávačka se taky musí strčit až do nosní dírky

My už jí teda nepoužíváme, už mi přijde, že to násilí by neodpovídalo výsledku. Období, kdy si nechali relativně v klidu odsávat taky proběhlo, ale bylo krátké.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 06. října 2021 20:29

Evaeva No hlavně, my jsme děti dali na víkend na to hlídání. Malamala byla v pohodě a je fakt, že velkamala trochu ráno soplila, ale jeli brzo ráno, těžko po čtvrt hodině po probuzení nějak předjímat, co z toho bude. A oni jsou tam chudáci teď všichni na hromadě. Tchán horečky, tchýně s virozou, bratranec s laringitidou. Ono těžko říct, jeste tam byl jeden skolkovej bratranec co měl prej rýmu, ale myslím, že jsme v podezření my ačkoliv jsme z dané skupiny ještě nejzdravejsi, tak se cejtim fakt blbě! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 20:29

Tabea no je mi jasné, že když jsou všichni včas tam, kde mají, máš za sebou splněný hodně velký úkol. Vaše školka teda začíná pozdě, u nás začíná už v 6.30, běží jedna třída, pak si ty děti učitelky převezmou tak, jak se otvírají další třídy. Stejným systémem se u nás i končí. Ale v 6.30 tam samozřejmě v životě nebudeme

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 06. října 2021 20:30
Reakce na Mrakoplas:

Zuzuli a nejaky sprej do nosa si jej neskúšala dať? Inak ja som asi jediná osoba na svete, čo nepoužíva odsávačku na vysávač, v noci v byte si to tiež neviem veľmi predstavit. 

​Ani jsem ji nepořizovala. Jednak si nedokážu představit pořád zakopávat o vysavač, pak taky ten hluk (děsí kočku, syna a sousedi by asi taky nebyli rádi). Používám tu na ústní odsávání a zatím mi stačila (a klepu, protože u nás je taky nemoc, naštěstí bez tý ošklivý rýmy).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2021 20:32

Karja ježiš! Kluci taky byli u tchýně, říkali jsme jí, že si je klidně odvezeme třeba ten den odpoledne, ale nechtěla. Ale oni byli v pohodě, nudle sem tam, starší chodí do školky od včera. Zatím nehlásila, že by jí něco bylo, doufám, že to vydrží. Myslíš, že by se to u nich mohlo projevit tak rychle?

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 06. října 2021 20:34

Tak já Rosťu naučila smrkat někdy kolem těch 10 měsíců, fakt. Jsem to četla v nějaké knize od Matějčka, kde tvrdil, že smrkání je užitečnější dovednost než chození na nočník NNe že by v tom věku uměl vysmrknout všechno, to až teď, ale něco jo. Teď už smrká pořádně. Odsavačku máme na vysavač a jednou, když byl opravdu hodně nemocný, jsme odsavali o v noci, zas takový hluk tak dlouho ten vysavač nedělá. A taky ji musíme strčit do dírky, zpod nosu nic nevytáhne, na sobě jsem ji samozřejmě zkoušela.