Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. října 2021 07:55

Evaevamozno nejaka viroza, mne sa takto v skole nakazil nejakym zvracacim virusom, vo stvrtok som ho tam dala a v piatok iz to islo. Drzim palce aby to nebolo nic vazne.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:01

DrowRanger no u nás to vyzerá, že Alica zasa tak skoro do škôlky nepôjde. Ona to svoje zašite čelo strašne rieši a bojí sa oň. Prezliekanie cez hlavu katastrofa, aj keď som jej vybrala trika s veľkým výstrihom a čela sa jej to ani nedotkne, aj tak to vždy oplače. Nechce si dokonca ani ústa umyť, aby jej náhodou neprsklo na čelo a o kúpaní už ani nehovorím. Včera som ju hodinu ukecavala, aby sme išli do zelovocu co mame 100 metrov, veľmi ťažko niesla, že ma ísť s takým celom von. Potom som chcela ešte ze pôjdeme do škôlky len obed zobrať, o tom ani počuť 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2021 08:04

continuity jo, mě se to taky úplně nezdá. Na té hlavě nic nemá, ukazuje spíš až na temeno, stěžuje si na to víc než na břicho. Teď se u televize zklidnil, ale pohotovost je ve hře. Naše doktorka je tam dnes až odpoledne.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:16

Evaeva no na temeni ta hlava od trávení opravdu bolet může. Resp, to bývá alespoň u mne bolest, která s hlavou samotnou příliš nesouvisí. 

Každopádně držím palce, ať to není nic vážného.  

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:20

continuity jo, tak to měl posledně syn, nejdřív bolest hlavy, tak jsme dali něco proti bolesti, a za chvíli to vyzvracel. Ale ulevilo se mu, takže účel to splnilo.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:30

Evaeva Zrovna minulý týden jsem volala p.doktorce, že dítě si stěžuje na bolest hlavy. Tak řekla, že pokud je to něco vážného obvykle se to velmi rychle horší až do nepohody, pláč a nespani included. To by se asi u televize "nezapomněl".  Ale samozřejmě lepší pohotovost než něco podcenit.

Dítěti byl tedy doporučen hořčík, normální dospělá dávka a.vypadaze.zabral

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2021 08:43

continuity rysamona Pinot Noir No nurofen nevyzvracel, už se úplně uklidnil i se směje, snědl misku piškotů. Tak snad to nebude nic vážného, pohotovost jsme zatím odložili. Díky všem za podporu.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:47

Pinot Noir to zvracení pomůže vždy, mně máma dávala pít palinu, to je celkem jistota. A ta úleva za to stojí. Mívala jsem takové období, když jsem na ten žaludek hodně trpěla. Ale je to bolest, že člověk leze po zdi ( jako doslova) a nepomáhá nic. 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 07. října 2021 08:48

Evaeva tak to bude dobrý. Ještě bych hlídala teplotu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2021 08:50

continuity jj, jasná věc

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:02

Tak jsme se poprvé z diskuze nakazili i u nás. Dala jsem spát v 9 večer zdravé dítě a v 11 přišla do ložnice k chrčícímu a kňourajícímu stvoření. Nakonec jí vylítla i horečka a ve 4 ráno jsme zapínali vysavač, aby se mohla aspoň trochu nadechnout  

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:03

DrowRanger tak u nás dneska první školka po 10 dnech, a dcera ráno byla smutná a vypadlo z ní, že jí kamarádka řekla, že už si s ní nechce hrát, tak na sebe "přivolala tu rýmu", aby nemusela chodit do školky a kamarádka na to zapomněla a zase si s ní hrála

Tak já ji řekla, že jsem si jistá, že kamarádka bude moc ráda, že jí po té dlouhé době zase vidí, a světě div se, bylo to tak

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:08

Mohučanka to je sladký

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:39

Karja Souhlas, u nás taky bývaly odchody nejjednodušší, když se ráno vstalo, nasnídalo, oblíklo a šlo. Hraní bývala komplikace.

Offline Zuzuli
3870 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:43

Vyhoda odsavacky na vysavac je prave ta, ze pres zvuk vysavace neni slyset ten rev vyzkouseno dnes v noci ve tri a v pul pate... A protoze se v noci nedala mala uspat kojenim, s ohledem na ten plny nos, tak jsem s ni hodinu pochodovala po byte v satku, uz skoro spala, kdyz se rozkaslala tak, ze nas obe dve komplet poblila. Musela jsem vzbudit muze, at mi pomuze tu katastrofu uklidit. Ale teda sprchovat ve ctyri v noci rvouci dite od zvratku je neco, co si na cas rada odpustim. A kdyz si vezmu, jak je pres stoupacky vsechno slyset a ten ranni rev kvuli sirupu, kapkam a pokusu utrit kapesnikem z obliceje sopliky, tak doufam, ze na nas sousedi nezavolaj socialku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2021 09:44

MPLee to je klasický vývoj, úplně to vidím. Snad se jí brzy uleví.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:48

rasaNori

pamatuju si dobře, že jsi tu psala něco o vodní malovací podložce z lidlu? Já teď potřebuju něco objednat z lidlu, tak přemýšlím, jestli to mám přihodit, pro mladšího na Vánoce

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:51

brrr Jj, jakoby mě do toho vždycky hází vidle sambo, když má volno nebo HO, že on sice ráno fakt brzo vstane, ale pak si jde zase třeba polezet na gauč s mobilem něco si vyřizuje a to je na ty děti úplnej lep jako!. Takže je tu různé nahanim a jsem akorát tak nervózní, nejlepší je to supsupsup, jak když se vypravuje dospelej. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:52

betsey ach, to ma mrzí. Artur tú hlavu neriešil už večer keď sme prišli z pohotovosti, dokonca vôbec nepotreboval ani lieky od bolesti, to sme obaja s mužom čumeli. Včera som mu to akurát čistila a preliepala a on tam teda nemá vôbec nič okrem tých dvoch štichov. ani len modrinu. Mal spekla šťastie, že ho to trafilo len tak, ako ho to trafilo a že ho to nebolí.

Zuzuli sprchovanie v noci je strašné, necelý mesiac dozadu ako syn zvracal z virózy som ho takto musela v noci plačúceho sprchovať 4x, pretože nezniesol ako od zvratkov smrdí. Ale teda ani to, že sa chcel ísť osprchovať mu nezabránilo aby plakal .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. října 2021 09:52

Evaeva DrowRanger 

Mně dneska vrátili syna ze školky asi 20 minut po tom, co jsem ho tam vyložila, s tím, že hrozně kašle. On měl minulý týden malinko rýmu, v podstatě se párkrát za den vysmrkal, nic víc. Pro jistotu jsem ho nechala tento týden 3 dny doma, jestli se z toho něco nevyklube, ale nic mu nebylo. Takže mám doma chlapečka, který je velice živý, hezky jí i pije, za dopoledne udělal dvakrát ehm ehm a to je vše. Já jsem normálně přesvědčená, že nepoznali, že to schválně tlačí, což on někdy dělá. Vytlačí strašný chrchlák a prohlásí, že má kašel, jakože hele jak kašlu! Když jsem si ho přebírala, ve třídě kašlalo jiné dítě...