Mohučanka muž mi volal, že ráno mu syn odmietol nastúpiť do auta a začal utekať, musel ho chytiť a nasilu posadiť do sedačky, vrešťal celú tú 3 minútovú cestu autom do škôlky tak, že si myslel, že sa povracia. Vraj sa už duševne pripravoval na vystupňovanie odporu a ako prekročili prah škôlky, dieťa sa ukľudnilo, začalo mužovi vykladať o Martinke (pani učiteľka, ktorú chodí cez deň objímať), začalo sa usmievať, do triedy vošlo bez protestov a muža si už nevšímalo...Musím myslieť na to, že keď s ním pôjdem ráno ja, mám si ho dať na vodítko
.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Já to mám, ale holkám se to moc nelíbí. Teď jsem tam koupila nějaké malování vodní obrázky, tvrdší karton, zase to pak zmizí, ale ještě jsem to nevytáhla.
Jo, já mám totiž tu podložku, kde se maluje ,,volně,,. Pro ty caoarty je možná lepší, když tam vykoukne nějaký konkrétní obrázek.
Jinak z Lidlu doporučuju tu magnetickou stevbnici a velký úspěch mají různé dřevěné, to tam mivaji za pár kaček.
dynda to by syna vrátili aj mne, už 2 týždeň má taký ten vlhký kašeľ, zakašle tak 4x za deň, ale ako tuberák...A to som ho mala doma 2 týždne. A v triede im kašlú skoro všetci, sopľavé deti sú tam tiež, čakám kedy to začne nanovo (a každý deň nalievam imunoglukanom, zvýšenou dávkou vitamínu C a Dčkom).
DrowRanger A ty ho tam budeš dávat i jak budete mít mimino, ze? Tak snad se to brzo vylepší. Nám hodně pomohlo, že tam má dcera kamarádku, co má přesně takhle mladší ségru doma jak my, takže vidí, že ta malá tam taky nechodí;-).
Karja áno, chcela by som ale myslím, že ako sa malá narodí, bude to ešte horšie, pretože on sa už teraz pýta, či aj Olívia bude chodiť do jasličiek
. Ako bonus teda budem rodiť buď tesne pred alebo počas toho ako budú vianočné prázdniny a to sú deti myslím od 23. 12. do 06. 01. doma, čiže budeme zas začínať nanovo. Ale fakt si netrúfam ostať sama doma v šestonedelí s dvoma deťmi aj psom.
u nás se odsávání změnilo k lepšímu teď - v roce a 3/4. Syn si nechá ochotně nastříkat sprej do nosu a jde si sám zapnout vysavač a strká si odsávačku do nosu sám. Ještě při poslední rýmě jsme vůbec odsávat nemohli, bylo kolem toho hodně hysterie a museli bychom na synovi klečet oba. Zlomilo se to úplně samo. Já teda na udělátka a nějaké velké čištění jakýchkoli tělesných dutin moc nejsem, ale odsávačka je opravdu zázrak, musím uznat, že ty děti se jinak prakticky dusí a různě jim to pak přechází do zánětů sopojivek a různých ušních katarů.
BTW máte někdo zkušenost s nějakou nevysavačovou odsávačkou - na cesty, nebo k posteli? Pusou teda nic tahat nechci.
Karja děkuju. Já už právě žádné krámy domů nechci, ale něco teď musíme objednat z lidlu a mám tam asi 300 Kč prostor, abychom dosáhli na poštovné zdarma
. No a pro mladšího nemám na Vánoce nic vymyšlené, on má všechno po starším, a něco dostat musí, že jo.
On právě vůbec nekašle a už vůbec jako tuberák. Ten jeho hrozný kašel je prostě kašel naschvál, není to takové to, jak to trhá průdušky. Mimochodem vydává teď při hraní různé zvuky jako auta a mašiny, houkání, majáky... to někdo, kdo má problém v krku, prostě nedá bez zakuckání. Ach jo, se mi z něj stane simulant.
INCOM1
šiš
Karja Přesně, ranní hry jsou problém. Názorný příklad z dnešního rána, dítě skolou povinné, obvykle to má na doraz-dnes nějak obdivuhodně stíhal, takže dostal povolení si deset minut číst (než bude čas obvyklého odchodu). Jak to dopadlo? Já zabraná do práce, dítě do čtení, vystřelil jak raketa přesně ve chvíli, kdy ve škole zvoní, naštěstí to má jen 5 minut. Doma nechal pouzdro, bundu a obávám se, že i spodní prádlo. Jo a vzpomněl si sám, být to na mě, je doma ještě teď!!! ![]()
dynda jsme na tom podobně. Syn není nemocný, ale úplně zdravý také ne - k tomu kašli ho něco dráždí, ale z nosu mu nic neteče, teplotu neměl ani na začátku, ale pochrchlává už asi 3 týdny. Je to takové bafání nebo jak to popsat. Upřímně, kdybych chodila do práce, do školky ho pošlu a budu tiše doufat, že mi ho nevrátí. Včera už měl jít, ale ráno se tu držel za krk, skřehotal a dělal, že se dáví.... Přišlo mi, že pěkně přehrával, ale úplně fit není, tak ho mám pořád doma a asi mi brzo praskne hlava.
Edit - když jseště syn do školky chodil, taky jsem tam vždycky slyšela, jak někdo kašle, ale jako fakt hodně! Ale já si moc netroufám ho tam dávat, on je taky schopný tam vykládat, jak je děsně nemocnej. Často třeba večer přiběhne celej nadšenej a hlásí mi:"Tak se mi zdá, že začínám zase trochu kašlat!"
Právě jsem vyrobila z kartonové krabice tunel pro auta a teď tu mám požadavek na benzínku, ach jo, ta část rodičovství, na kterou jsem se netesila, kdy budu muset být kreativní, už je tady.
Jo, jako kdybych měla říct, že synovi něco je, tak spíš má trošičku rýmu, ale určitě nemá hrozný kašel. Vysmrkat potřebuje tak 3x za den. To já, coby komplet zdravá, v tomhle počasí potřebuju taky.
Gatita nevím, jestli ji máme z Lidlu, to myslím ne, ale mluvíme o takové té látkové podložce a fixu, který se plní vodou? To máme a kluci na tom čmárají. Ale taková ta magnetická plastová tabulka je oblíbenější. Nicméně na cesty beremu tu vodní, je to lehoučké a skladné.
dzizisketa ty jo, to mě baví. Rozhodně víc než aktuální "hraní rolí", kdy navíc musím slovo od slova říkat repliky, které vymyslel on. ![]()
Fajn, přijeďte, suroviny a propriety máme, navíc máme i uvařeno a napečeno, několik druhů čaje a dobré překapávané kafe. Akorát víno ne. Já se klidně hraní rolí ujmu ![]()
dynda tak hlavne nerozumiem, prečo to učiteľky riešili tak, ako to riešili. Keď dieťa kašle nasilu, to by mali vedieť rozoznať, nie? Veď ho tam nemajú prvý deň...
Gatita https://etabletka.sk/obchod/nuk-odsavacka-hlienov/?gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiO41g78fTEOFaQK1pz5s_EnXLJVFQoJZkYctYf8MmFQKqv_cIwutsRoCsekQAvD_BwE
my sme používali túto, ale teda nemá taký efekt ako tá vysávačová.
Nevím, prý byli zrovna u stolečku, tak se mohl i zakuckat, že pili, fakt netuším. Jako myslela jsem si, že teda mu asi ten kašel začal, ale kde nic, tu nic.
Nás byste nechtěli, my jsme prolezlí chorobami!
Syn je u našich, a práve mi volala rozzúrená mama. Syn proste chce, aby som nechodila do roboty a bola stále s ním.
este tie predchádzajúce tri dni to akosi zvládli a dnes je vrchol. Je mi zle
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY