Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 17:56

Karja no mladší má opět rýmu, dneska měl mít očkování. Včera jsem ho do školky neposlala, i když byl celkem v pohodě, aby ve čtvrtek byl úplně ok. No tak to určitě. Zatím ty dvě hodiny byly nejdražší hlídání v Praze:)

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 12. října 2021 18:02

Rhaenys nadherny. ted uz to bude jenom lepsi. Budou super obdobi, i obdobi narocna, ale to sestinedeli je fakt kategorie sama pro sebe.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 12. října 2021 18:15

Malenge no tak starsi (6) si preje dalsi velke lego, tak na to se slozime s prarodici a eliminujeme tak unahlene nakupy zbytecnych serepeticek. A jeste si preje "volaci hodinky", ale to mi ted prijde zbytecne, jeste sam nikam nechodi, ale uvidime. Jinak dostane batoh a nejakou spolecenskou hru (asi parkoviste od mindoku), knihu letos asi ne, mame tu super knihovnu, kde maji uplne vsechno. My se na ty darky skladame s prarodici, dostane to jakoby od nas vsech, a pak uz nic. Doufam

Mladsimu jsem vyhlidla knizku a samolepky, ma uz vsechno po starsim.

No a urcite by obema udelal radost balicek strasovych kaminku z obchodu pro tvorilky, miluji, kdyz si muzou vytezit nejake poklady z piskoviste. Byl to hit letosni oslavy narozenin, kdy jsem jim zahrabala do pisku sklenenky. Tohle je jeste o level lepsi:)

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 18:56

Gatita A víš že téma volajícíma hodinkama může rodič dítě sledovat, co kde dela? Má to GPS, uděláš na dálku i fotku a dokonce ho můžeš odposlouchávat. Já na to cumela jak jantar. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:03

Karja no mne to je takovy nesympaticky. Ale umim si predstavit, ze pro dite, co od prvni tridy chodi samo domu nebo lita kolem domu s kamarady (coz by mohl byt nas pripad), by to mohlo byt fajn. Na takove to mami pojd me vyzvednout. Ale ted mi to prijde na nic a bojim se, ze do zari by to rozbili.

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:16

Gatita díky, ze ses podelila! Legem se nedá šlápnout vedle, to je podle mě rozumné, specialne když si to dítě přeje. Parkoviště je bezva, ale bavilo spis mě než syna, přišel mi na to ještě malý. Jak mu to přestalo jit, tak ho to přestalo bavit a to je blbaaaaa hra  jinak ty sklenenky jsou bozi nápad! U nás to tak většinou taky dopadne, naposled měla největší úspěch taková ta barevná pružina, co chodí dolu ze schodů, můj Tata tu moji našel na půdě a kluci z toho byli naprosto odvareni a vydrželo jim to hodně hodně dlouho. Myslím, ze až zase přijedeme k prarodicum, tak se na ni zase vrhnout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 19:18

Gatita pro školní dítě je to asi fajn alternativa k telefonu. 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:27

Syn zajtra začína tretí týždeň doma. Včera sme išli na očkovanie, tak nič z toho nebolo, poslala nás na ORL a tam nás objednali na budúci utorok. Zatiaľ to vyzerá, že bude mať problém s nosnými mandľami. Dnes som sa zastavila v škôlke sa porozprávať s učiteľkou, aj o synovi, aj aby vedela, že žije. Povedala, že dnes poslala domov dve deti. Ale išli sme na výtvarnú, kde sme boli sami, všetky ostatné deti sú choré, a učiteľka nám zadala prácu a išla na poradu. Vo štvrtok chcem ísť na to Žabiatko, tak dúfam, že pôjdeme, nech má to dieťa aj nejakú aktivitu, lebo on 'chce byť stále so mnou'.

V škole pribudla kolegyňa s komplikovanou zlomeninou nohy, dve na PN, možno majú covid, dvom triedam skončila karanténa, iným dvom začala.

Mám chuť na všeličo, čo nesmiem

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:38

Gatita Jj, máš pravdu, asi by to rozbil do té doby. Ale pokud si to přeje tak mu to třeba k nějakým příštím narozeninám dej, pak mu to totiž třeba budete stejně chtít dát sami, tak to dáš jako dárek a jsou to dvě mouchy jednou ranou. Jak píše Evaeva je to fajn alternativa k telefonu pro nejmenší, nezrtratej to a jako když třeba jde jen tak někam ven si hrát, tak neřešíš, že si nemá telefon kam dát nebo mu vypadne z kratasu. Ty ostatní funkce jsou mi taky nesympatický a asi to ten produkt i zbytečně prodrazuje

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:40

Malenge Jo ta pružina, to se holkám taky hrozně líbilo, teď to kámošky syn i někde koupil, ale kde....to nevím!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2021 19:44

Ja inak fakt neviem, čo mám robit s tým mojim dieťaťom. Ona je zo dňa na deň horšia a horšia. Z dieťaťa, ktoré malo sem tam občasný záchvat, keď bolo hladné alebo unavené, sa stalo dieťa, ktoré ma záchvaty prakticky od rána do večera kvôli každej hlúposti. Dnes sa to hádam ani nedalo zrátať, začalo to ako rozlepila ráno oči a pokračovalo celý deň. Napríklad hodinu revala kvôli polievke, o ktorej tvrdila, že je horúca, ale pritom ju ani len nevidela, potom hodinu kvôli ponožkam, ktoré su ze vraj moc hrubé atď atď. Len za poslednú hodinu stihla mat štyri rôzne záchvaty revu kvôli pyzamu, čaju, vianocke a krému na telo. Neviem, čo s ňou, môže to byť reakcia na očakávaného súrodenca alebo co? Ako mam pocit, že ak v blízkej dobe nepôjde do škôlky a ze si od nej chvíľu neoddychnem, fakt to nezvládnem 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:06

betsey

U nas je tohle dost bezne, jeden problem doprovazeny revem se preleva do druheho, kolikrat to trva cele odpoledne. Zlepsuje se to s vekem, ale nezbavime se toho asi nikdy:) Nejvetsi krize  byla, kdyz jsme byli dlouho zavreni doma a syn nemel dlouhodobe skolku. To mi prijde jako zivna puda pro to, aby se ty deti utapely v tech svych launach. U nas pomaha odvadet pozornost, jit treba vybalovat balik, co privezlo ppl, nebo jit delat testo na palacinky. Zvedavost nakonec zvitezi;)

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:07

betsey Hele tak tohle se stalo kamarádce, její hodne dítě je prakticky na zabití. My jsme to shrnuli tak, že prostě na něj to období vzdoru přišlo až ve třech letech. My jsme si to víceméně snad už odbyli s dcerou v těch jejich dvouch. Ono tím ty děti asi musej projit nebo většina. Já si myslím, že to ani nemusí mít důvod, že je to prostě nějakej spouštěč, a když by to nespustila školka, nebo sourozenec, tak by to spustilo něco jinýho, prostě to musí bejt. Ale zatim třeba ségry mi říkaly že nejlepší na tuhletu dětskou zachvatovost je prostě školka, že ta děti povětšinou z toho vyvede. Tak třeba to u vás nebude mít dlouhého trvání. Jako my těch zkazenejch odpolední měli hodně, já to většinou spojovala nebo omlouvala tím, že dcera nespi...no ten kámošky kluk spi. Oni si tím prostě projít musej a neuděláš nic. Pij hodně čaje s meduňkou a medem, to pro sebe můžeš udělat. Jinak si to pamatuju už mlhavé, kolikrát ani sambo s ní nešel ven, nebo ji úplně řvoucí přivedl, že tohle nedá, vyhrožoval vareckama vším možným, my jsme se i kvůli tomu hádali, já vždycky úplně čekala na den, kdy půjde dcera ke tchýni, fakt jsem to nedavala....No a je to pryc, jako občas se sprajcne, ale to se nedá vůbec srovnávat s tím co bylo. Ale teď se mi nejvíc osvědčilo (jako z pohledu psychologie by mě asi nepochválili), že ji posilam uklidnit se do pokoje, a fakt mi za dvě minuty přijde značně zklidněné dítě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:08

betsey skoro bych to viděla na toho sourozence, asi se budeš na první měsíce muset obrnit trpělivostí. Ty už máš skoro čas, ne? Takže přípravy už jsou asi doma dost poznat, tebe těhotenství asi taky už omezuje,... a ona to všechno vnímá. No nezávidím ti to. Na ty scény mi nejvíc pomohlo se od toho jakoby odstřihnout, prostě to brát tak, že to teď tak má a tak nějak je očekávat. Ale ten neustálý vztek je náročný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:17

Karja mě to posílání do pokoje nepřijde tak špatné, pokud to není jako trest. Ona má právo být naštvaná, ale ty máš právo nebýt v tom křiku. Starší nijak výrazné to období vzdoru neměl, spíš mu vadily změny, měl rituály... Ale bylo to později, podle mě až ve třech letech. Ale mladší asi bude jiný případ:(

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:19

Evaeva no, som v 38. týždni a aj ja som nervoznejsia kvôli boľavým krížom a jasne, prípravy prebiehajú, tak je možné že už to na ňu dolahlo, aj keď opakuje, že chce aby Korálka už prišla a vypytuje sa, kedy tu už konečne s nami bude, že sa na ňu moc teší. Alebo to bude ako tvrdí Karja proste posunuté obdobie vzdoru. Tak už to len prežiť, ale posledných par dni si opakujem dokola mantru: raz odíde na intrak, raz odíde na intrak...

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:21

Evaeva No to posílání do pokoje mi nepřipadá špatný teď, když jsou ji tři, to už prostě snáší dobře a i mi přijde, že se z toho tak nějak dostane líp, má to kratší trvání než když ji nechám bejt nebo nějak ,,ten její problém řeším,,. Když byla menší, tak to byla blbost. Ale ona to vztekani se měla oproti jiným dětem fakt jako malinkatá. Já si zas říkám, že třeba s maloumalou mě to mine, když se tak jako vztekala kontinuálně:-D. Ale uvidíme. Ona je normálně už týden hodná:-D:-D. Normálně přestala řvát, z 8 dnu brečela jen dva:-D. Nechápu, prostě ze dne na den tak vyrostla, najednou je to tu k životu:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:23

betsey ona se klidně může těšit, ale i tak cítí, že to bude změna. Tomu se nevyhneš, i kdyby ses rozkrájela. Starší po narození sourozence začal vstávat hrozně brzy, muž s ním ležel každé ráno třeba dvě hodiny v pokoji, aby nebyl úplně unavený. Trvalo to dva měsíce.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:24

betsey Hele já se dneska dívala s dětma na nějakou kravinu v televizi (asi Peg a kočičák se to jmenuje?) A ta postavička tam říká ,,odpočítávání od pěti nás uklidní,,. A tak jsem si to pri dceřiným hysteraku týkající se mytí obličeje připomněla a jela jsem 5,4,3,2,1:-D. Trošku to pomůže. Ja teda ale přiznám, že to snáším hůř a hůř a myslím, že je to paradoxně tím, že už je to jenom občasný a celkově s holkama lepší. Když byl každej den výmaz tak jsem se udržela více klidná a taková až lhostejná, teď mě to dokáže víc vytočit, jedna,jak ta druhá! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:26

Karja :D to ti přeju! No dvouleté dítě to nemůže pochopit:) ale když si teď zpětně vezmu, co jsem chtěla ve dvou po starším, a porovnám to s mladším teď, tak taky nechápu;) A on většinu těch navíc zvládal/chápal!