Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:28

Proč pokaždé tu peřinu odsuneš? - Protože jsem kočka a ty nespí pod peřinou!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:30

Karja vyskúšam to odpočítavanie teda. Ja práve naopak, kým to bolo len občasné, bola som ako rodičovská príručka, kľudná a chapajuca a vôbec ma to nerozhadzalo, teraz s každým ďalším záchvatom mam toho čím ďalej tým viac plne zuby a už po nej aj na kričím keď mi dôjde trpezlivosť. Ale je možné, že ešte jeden takýto deň, a aj ja už budem úplne ľahostajná a budu mi tie jej záchvaty jedno 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:34

betsey já bych se odešla někam uklidit, ona už je docela velká a přišla až potom co si rozmyslím, jak chci postupovat. Což se samozřejmě z dálky dobře radí, že;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:38

Starší syn za poslední dny udělal velký pokrok. Do školky už odchází v podstatě bez problémů, dokonce mi říkal, že se zapojil do nějakého cvičení/hry. A zítra je ochotný tam spát. Dneska suverénně odkráčel na cvičení, přestože nově chodí s jinou skupinou dětí i jinými učitelkami. Dokonce doma popisoval, jak přesně se má házet.Snad mu to vydrží.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:40

betsey No ono to odpočítávání moc nepomaha:-D. Já tyhlety techniky zaměřené na sebe, dělám spíš kvůli malemale, ta je prostě malá. Myslím si, že svoji dceei můžeš klidně říct něco v tom smyslu, že když takhle vyvádí, tak s ní nechceš být, a přesně jít si někam sama nebo ji říct, že jestli chce takhle brečet tak prostě ať si brečí sama v pokojíčku a až to bude lepší, tak at přijde. Nám se to fakt osvědčilo nejvíc, jakoby já pak i zůstanu klidná. Někdy se snazim si toho nevšímat nebo ji teda nechci posílat pryč, ale je to pak akorát horší jak z její tak z mojí strany. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 20:47

Karja ségra těmi různými vzteky a breky hodně trpěla a byla naučená se chodit pomazlit, prostě se někde vybrečela a pak přišla. Vlastně to dělá do teď, kolikrát je vidět, jak už to na ní jde (teď s pubertou je to opět horší), chce obejmout od mámy a hned se uklidní.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:50

Evaeva to je dobra rada, len neviem, či prídem na to, čo robiť, aj keď sa ukludnim, niekedy sú tie situácie úplne bizarné 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:56

@Karja Vztekájící dítě, které šlo odeslat do pokoje byl můj sen. Mladší se vzteklým řevem chodil pořád za mnou a ještě práskal dveřma (to dělá i teď).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2021 20:59

Karja áno, toto môže zabrať. Teraz ako si premietam tie záchvaty, zistila som, že celkom zabralo, aj keď pochopila, že nie je stredobodom vesmíru. Napríklad na obed mala najprv záchvat kvôli tej polievke, potom kvôli spagetam a keď ma kopala a jačala, že ona nechce tie špagety, tak jej hovorím, že špagety si robím pre seba, lebo som hladná a idem sa najesť a jej nič nedávam. To ju tiež celkom ukludnilo, k tomu bude ta alternatíva poslania do izby

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. října 2021 21:09

betsey 

Já myslím, že ty malé děti si negativní dopady příchodu sourozence moc nedovedou představit předem.  Jako může cítit nervozitu, ale zároveň je tam těšení. Spíš bych to viděla na to období vzdoru, což je fakt hrozná záležitost a popis na to sedí. 

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 12. října 2021 21:23

Prosím vás, jak to tady ctu, kdo jste to sem psal, ze sestinedeli je nejtěžší

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. října 2021 21:29

Potrefenáhusa 

To moje první teda rozhodně bylo, na to nikdy nezapomenu! To se nedalo vyřešit zavřenými dveřmi, křikem ani alkoholem. To se muselo odtrpět.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 21:34

brrr No víš co, to já ji tam párkrát strčila:-D. To nebylo jako ,,bez si sednout do svého pokoje,,. Teď už ten algoritmus chápe a jde tam sama.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 12. října 2021 21:45

betsey máš to riadny boj, tiež si myslím, že jetolenobdobie vzdoru. A presne ako brrr dieťa, ktoré je možné nechať vyzurit sa samé, je sen.

Držím ti palce!

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 22:01

betsey No jako byl to boj, těžkej no! Ale určitě ti dávám za pravdu, to ukončení středobodu vesmíru je prospesny v tomhle. I to vypravování se ven, myslíš, že kdyby jsi ji řekla, že ty prostě jdeš ven, že by nešla? Já se třeba začnu vypravovat, i maloumalou a řeknu ji, no tak nechoď, já ti seženu nějaké hlídání a můžeš být doma. 

No a já jsem v tomhle období si od jedné kamarádky tak jako vyslechla občas tak mimochodem ,,v pohodě matka, v pohodě dítě..... ty děti to všechno vycejtej....,,. No a rok se s rokem sešel! A má to!!! A i mi říká, když táhla obe dvě děti v náručí, vymejslela psí kusy, aby je dopravila o pár desítek metru dal ,,víš ja vždycky na tebe koukala, proc se s ní tak mazes a teď to mám taky,,. Prostě to dojde skoro na každé dítě, v menší či větší míře. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 22:02

betsey podle mě i to, že vymyslíš, že je to úplná blbost, proč se vzteká a že jen počkáš, až jí to přejde, je fajn. Teď máte asi i možnost mít volný režim, tak asi nepotřebuješ na ní moc tlačit. Tím, že se uklidníš, se nenecháš vtáhnout do toho jejího vzteku, nebo jak to říct.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 12. října 2021 22:02

711990 Ten je kouzelnej! Ale mas pravdu, ten by nase asi nemela sanci utlacit. 

dzizisketa Děkuju za tip, ukladam ho. Doufam ale, ze bych mohla babicku ukecat na nausnice. Mala sice dostala krasne k narozeni, ale klasicke visaci a jedna se porad rozepina, uz se nekolikrat nekde zahakla... Radsi bych ji je asi schovala na pamatku a dala ji jen pecickove... Skoro rok je nosi, tak se snad neurazi ani ta cast rodiny, co ji je dala. Ten kocarek by si podle me mela pak vybrat sama podle svych predstav, az ho bude opravdu chtit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 22:04

Potrefenáhusa Pro mě ne, pro mě byl nejtěžší ten věk, co má malá teď. Ale pak už to bylo jen lepší i přes ty scény, spory a podobně.

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 22:05

MPLee No podle svých představ...jako je to malý dítě:-D, jak to bude v obchodě vybírat?:-D Já myslím, že nějakej hlubokej by mohla dostat. Ten děti tahají třeba od roka a půl, od roka a čtvrt. U nás ten hlubokej má teda větší úspěch než různé ty sportáky a golfky;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2021 22:06

MPLee souhlasím s Karja bude ho potřebovat dřív než zjistí, že ho potřebujeon jí taky za dva roky bude na výšku malý a může si vybrat jiný.