Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 28. října 2021 13:51

Evaeva Z virózy jsem teď vylezla:-D. No ne, potřebuju voraz prostě:-D

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 28. října 2021 14:02

Díky všem, malý plakal hodně, sahal pořad na ucho a brecel, ze je tam bojik (=bolí). Nebylo co řešit, je-li jsme hned na pohotovost, dokonce nás tam jeden starý pan pustil ve frontě před sebe. Nechala jsem mu to píchnout a ulevilo se mu, teď jen budou strašné boje, on si nenechá odsat rýmu, striknout do nosu, do ucha jsem mu teď kapla ve spánku, vzbudil se a ten řev byl strašlivý. Nurofen na bolest mi minimálně půlku jazykem vytlačil na oblečení, koberec, všude. Vysvětlování je úplně k ničemu, fyzickou převahu sice mám, ale je to strašný, strašný, s ne vždy uspokojivým výsledkem, zato vždy totálně rozzuřenym dítětem. Ať už ty choroby táhnou do ...

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 28. října 2021 14:17
Reakce na 711990:

Malenge mrkni fakt na ten IG, je to holka co chodila jeste na MP, ma to tam hezky zpracovany:) a drzim palce

​to je fakt pekne udělaný, díky moc!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. října 2021 14:20

Malenge tlapkám, uši jsou děsný, pamatuju z dětství. a ty boje, kdy jim ještě nevysvětlíš, že jim za chvíli bude líp...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2021 14:25

Malenge určitě se mu brzy uleví

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 28. října 2021 14:28

Malenge keď som bola malá a každú chvíľu na ORL s týmto, bubienky mám prepichované oba viackát, tak mame ten doktor poradil pri prvých príznakoch okamžite nakvapkať do ucha lekárenský peroxid vodíka. Fakt je, že to pomáha. Ale úprimne, fičala by som na pohotovosť čo najskôr tiež,ono je to hrozná bolesť, tobôž keď sa to rozvinie.

som rada, že je to už lepšie.

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 28. října 2021 14:37

slniecko to te lituju, já žádné takové vzpomínky naštěstí nemam. A s těmi prvními příznaky, pokusím se zapamatovat pro dobu, až budou starší. Malý před týdnem začal kaslat, pak se přidala rýma, ale jen tak lehce. Včera už skoro nevykaslaval a rýmu neměl prakticky vůbec, tak jsem si říkala, ze snad konečně půjdeme ven na sluníčko, ze budeme vsichni zdravi. No a dnes se vzbudil a po snídani začal naříkat. Teď spí, věřím, ze se mu ulevilo, čekají nás ty děsně boje, ale tak snad ho preperu

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 28. října 2021 15:49

Malenge Jeste nám Dr radil aby neležel úplně na rovném. Zkusit podložit horní polovinu těla aby ten přetlak na to ouško nebyl tak veliký. Míň to bolí 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 28. října 2021 15:53

Malenge Moje holky ze začátku taky nic nechtěly, ale teď jsou už nějaké zlomené a víceméně teda ječí, ale dají si to! Tak ať je to u vás brzo lepší a tak, se takhle zlomk. Jak jsou holky nastydle, pořád, tak jsem se tak nějak vyptávala jak tomu oušku předejít a prý nic moc jiného než pravidelne a správne smrkání na to není ;-(((. No to nevím, jak jim mám vysvětlit. Ale teď to měl právě sedmiletej synovec a doktor to na základě popisu od matky vyhodnotil, že to zatahuje a špatně smrka (jemu téměř nic nebylo, trošku kasle, trošku rýmy, nic velkýho). Pak jsem doma zjistila, že správně smrkat neumí ani sambo a taky to velkou malou učil blbě. V životě mě nenapadlo, že někdo smrka jinak, než že zacpe jednu dírku a pak druhou! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:00

Karja zrovna to chci psat, ze je u smrkani fakt dulezity tu jednu dirku pevne drzet. 

Offline viktorka_od splavu
49466 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:37

Malenge Jak to měl jednou tak už se to pak docela často může opakovat a napřela bych úsilí do hledání dobrého orl lékaře, Který nepoužívá tady ty středověké metody

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:45

viktorka_od splavu Co je na tom středověkého? Jasně, bolí to, ale fakt jen okamžik a přinese to okamžitou úlevu. Jako malá jsem se toho vždycky děsně bála, ale ten zákrok nebyl nic proti té bolesti ze zánětu.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:48

Karja Jestli tě to uklidní, mi je 40 a půl a právě jsem zjistila, že neumím smrkat.

Offline Tabea
8285 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:50

brrr

A ještě jsem to blbě naučila děti...

Offline viktorka_od splavu
49466 příspěvků moje polička 28. října 2021 16:54

Len Já nejsem otorinolaryngolog, jen mi to jeden kdysi vysvětlil a je to kapacita ke které jezdí s dětma i ze sousedního kraje. Určitě jsou případy kdy je to píchání už nutné takže je důležité tomu prostě včas předejít

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. října 2021 17:02

Malenge kolik mu je? Nam mamka, kdyz se zacalo ucho rozjizdet, zasila sul do kapesniku, nahrivala to, prilozila na ucho, prekryla rucnikem a musely jsme si na to lehnout. Vzdycky to pomohlo. Delam si to obcas i ted, kdyz citim, ze to neni ok. 

viktorka_od splavu treba v Rakousku pichaji minimalne. RIkala kamaradka, ze byla prekvapena, kdyz tam diteti odmitli ucho pichnout, ze tady to je temer vzdy prvni volba. Pry je to zjizveni mensi a mene recidiv. 

Offline Zuzuli
3874 příspěvků moje polička 28. října 2021 17:18

viktorka_od splavu tak jeste jednou specialne pro tebe od orl doktorky zzbytek je na tom IG profilu, co sdilela @711990 

Offline continuity
43647 příspěvků moje polička 28. října 2021 17:23

Len presne tak. On když je zanet rozjetej, ten bubínek praskne nakonec sám. když to už bolí tak, že dítko brečí a analgetika nezabírají, tak ta úleva je po píchnutí okamžitá. Než čekat dva dny než zaberou antibiotika. 

Jinak si myslím, že ty recidivy jsou spíš z toho, ze dítko tam má někde něco zúženého, trpěla jsem na to taky... no pak jsem z toho vyrostla. Jako prevence se dá použít jenom důsledné smrkání, když už ryma vznikne, ale u nás to býval kolikrát zánět bez nějaké zásadní rýmy. Jinak ORL mi říkal, že ať prijedeme kdykoliv, že u těch dětí se to rozvine strašně rychle. To pak žádná extra prevence nepomůže. 

Muž měl zánět středního ucha ve 40, protože mu do ucha nafouklá studený vitr. Taky mu to pichali a žádná recidiva nevznikla. 

Offline continuity
43647 příspěvků moje polička 28. října 2021 17:31

viktorka_od splavu jak tomu zánětu středouší chceš předejít?

To je jako předcházet viróze. 

Jinak bych to fakt nepodceňovala, zánět středního ucha může mít dost závažné komplikace. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. října 2021 17:37

Vlastní zkušenost nemám, ale u dětí ano, po píchnuti zůstává menší jizva než po prasknutí, takže je i menší ztráta sluchu.