Karja klidně bych jim dala všechno dohromady, dokoupila bych třeba nějakého plyšáka nebo podobnou drobnost pro každou zvlášť. Mívám podobný problém ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Garfie no přesně! Už mi lezeš na nervy, tak odcházím, ať taky chvíli prudíš někoho jiného ![]()
Evaeva No asi to tak udělám. Jako víš co, mužu barbie caravan napsat na jednu, ale pak poslouchat asi už navždy "je to moje"...Já mám fakt všechno společné, velké lego, pokladu, stavebnici. Jako albi knížku dokoupim teda ještě třeba jednu, ale všechno teda zdvojovat nemůžu:-D
Karja no vždyť jo.
Karja my taky nezdvojujeme. Vznikaji tedy trochu nefer situace, protoze starsi dite jakoby vyzobe tomu mladsimu vsechny hodnotne darky. Je o vic nez 4 roky starsi, takze uz nekolik let dostava velka lega, kola a vsechny ty hype veci, co tu frci. A ten maly to pak dedi za polocasem rozpadu a dostava tak maximalne modelinu... u toho lega mi to je dost lito, protoze dalsi krabici á 3-4 tisice uz kupovat nechci a ani to neni kam dat, ale zaroven jsou tomu malemu ty metraky lega, co mame doma, k nicemu, protoze jak je to smichane a poztracene, tak uz se z toho ty vlaky nebo lunarni stanice nikdy nepostavi.
Letos bych to rada postavila tak, ze kazdy dostane 1 vetsi darek a slozime se na to cela rodina. Jsou to docela drahe a nesmyslne veci, ale preji si to. A k tomu kazdy nejakou hru, knizku, drobnost.
Gatita ja sa snazim vzdy zadelit rovnako, aby to nebolo nefer ale je to tazke. Nielenze mladsi uz po starsom vela veci ma ale on ani nic nechce! V stredu na vytvarnej kreslili pohladnicu Jeziskovi, starsi tam ako vzdy nakreslil milion veci a mladsi par machuli. Ked som sa ho pytala co to je a co si zela, prisla obvykla odpoved: neviem
. On by najviac ocenil jedlo. Na jar ked sme isli do Milana tak si z vyletu nakazal doniest jeden pomaranc ![]()
Gatita Jo, já bych to tak u vás taky dělala, přijde mi to logické, ale u nás jak jsou holky v podstatě stejně staré, hrají si se stejnými věcmi, tak je to zase něco jiného.
protoze jak je to smichane a poztracene, tak uz se z toho ty vlaky nebo lunarni stanice nikdy nepostavi.
No kdyby to někdo roztřídil, tak by se to dalo postavit hravě ![]()
Prosím o radu - co byste doporučily jako vánoční dárek pro 18 měsíčního chlapečka? Vnouček žije v USA, dárky budu posílat, tak i s ohledem na to. Mně by se líbila Albi tužka, ale moc nevím, kterou knížku k tomu. Klasické dětské knížky, říkadla apod. jsme mu přivezli v létě. Napadlo mě nějaké merino prádlo? oblečení?. Nebo se vám osvědčilo něco jiného? Snacha říkala, že to nechá na mě :-). A další dotaz pro mladé ženy, i když ten by patřil spíše do blbých dotazů. Jaký vánoční dárek by vám udělal radost od tchyně? Drobnost. Vloni jsem snachám dala sportovní věci - leginy Lelosi a ještě nějaké věci a vím, že v nich obě chodí. A co vašim mužům od maminek? Všichni žijí v USA, vše budu posílat. Děkuji
tamara Tady se nabízí poslat něco českého no, ale momentálně mě nic nenapadá.... Ale albi tužka je boží nápad, začni těmi knížkami pro nejmenší, zpívánky, nebo zoo, klidně kup dvě.
Karja kluci si právě taky hrají s tím samým, ale zase nemají problém se dělit, nejsou skoro vůbec majetnický. Takže stavebnici klidně koupím jen jednomu nebo když kupuju víc krabic, každému jednu. Ale o nějaký ekvivalent barbie karavanu by se taky dělit nechtěli.
tamara Albi tuzka je fajn napad, holka ma rada ty zpivanky, kluk zase dopravu.
Gatita a co teprve ten třetí
Jeho zachrání jedině, pokud bude milovník aut.
tamara můj muž nikdy nic nechce, takže obvykle to spraví víno nebo něco k jídlu, nevím, jestli se dá poslat třeba nějaký místní alkohol, jaká jsou pravidla. Od tchýně dostávám většinou něco do kuchyně nebo podobnou drobnost, ale oba vybírá z mého seznamu. Ale od té doby, co máme děti, mi to přijde skoro nadbytečné.
Ale napadá mně, jestli by nešlo poslat nějaké české trvanlivé cukroví jako perníčky třeba. To by je mohlo v zahraničí potěšit.
Potrefenáhusa Mu někdy o víkendu celý ten cirkus vyprav, aspoň na hoďku a půl, ať si to vyzkouší, a imo ho tyhle otázky přejdou. Já jsem si teda zpětně uvědomila, když jsem to psala, že co netáhnu kočárek, tak občas vezmu dítě i psa dohromady, ale je to stejně blbý. My tu nemáme žádnej park nebo nějakou trasu, kde by šlo jít příjemně s oběma, buď nahoru do krpálu do lesa - to se nechce dítěti a v lese ho to nebaví, nebo dolů z krpálu do města, nonstop po chodníku podél silnice, a to je zpruzenej pes. Takže když to jenom trochu jde jinak, dělám to jinak.
ZinaOno je hlavně velkej opruz, když ten pes nemůže na hřiště, kde většina procházek končí. Já to říkám furt, že pes je poloviční dítě, té práce dokupy
Karja no, opruz, z mýho pohledu teda jediný štěstí ![]()
Karja Tak to samozřejmě taky nepomáhá, občas tam někdo teda psa propašuje a on leží schovanej pod lavičkou, nebo je přivázanej za plotem zvenku, ale to jde u nás těžko vydávat za vyvenčení. Ale jako pes je x dítěti hodně moc easy, když se teda dobře odhadneš a pořídíš si psa podle toho, jakej je a co potřebuje (a co chceš a potřebuješ ty) a ne jen podle toho, jak je hezkej.
999 Jenze starsi zubari jsou normalne MUDr a treba stomatochirurgove mladsi uz zas MUDr. nemaji. Takze nastava paradoxi situace, kdy u velikeho vykonu na oblicejovem skeletu nestoji u stolu dva lidi se stejnym titulem. Podle me jsou zubari lekari, tecka. Maly diteuz vubec tyhle rozdily nema sanci chapat.
na druhou stranu, tvrdit diteti, ze jdu neco nudneho vyrizovat ve chvili, kdy proste potrebuju cas pro sebe bez deti mi pripada hodne kratkozraky, je to prece logicky a opravneny pozadavek ktery by postupne (nejen) deti mely pochopit, je to za me soucast vychovy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články