Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:25

Já už bych se nerozpakovala dat stejne jméno ani jako mají děti kamaradek, driv my to přišlo strašně důležitý, ale ty děti si stejne budou žít úplně jinej život ve svy sociální bubline

jinak v mužove pribuzenstvu mají dvě sestry pojmenované své dcery každá po te druhé, obe si vzaly muže stejného jména a obe tak pojmenovaly i své syny, chaos největší, vzdycky v tom mám strasnej bordel, kdo je kdo

Já bych třeba nechtěla pojmenovat toho potenciálního syna po muzove dědicim se jménu, ale ten důvod je hlavně takovej, ze se mi to jméno vůbec nelíbí (a celozivotne mě pronásleduje)

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 10:25

eless Nemam docteno. Ale ja se treba s bratranci nestykam prakticky vubec, jednoho jsem nevidela roky. Tak ani nevim, jak se jeho syn jmenuje. Kdybychom se vidali casto, tak to resim. Manzel ma tak caste jmeno, ze z mistni party par chlapu jsou 4 se stejnym jmenem a da se no . syna jsme pojmenovali pomerne netypicky, ale uz tu ma taky jmenovkyni o par mesicu mladsi (naprosto nezavisly vyber). Obe verze jmena maji neutralni stejnou zkracennou verzi. Treba se sezrenici to jmeno jen hodne libilo a mozna ho mela uz vybrane roky? Zkus to nebrat osobne. 

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:25

Pinot Noir vidíš, jak jsou lidi různí. Brachovi jméno se mi líbí moc, navíc ani není mezi těmi módními, ale vyřadili jsme ho hned prave proto, ze je to bracha.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 10:26

Pinot Noir Jo adoptovany pes se vlastne jmenoval taky jako muz

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:28

Jinak mne by bylo uplne jedno, kdyby nekdo v okoli, treba segra, dala jmena mych deti. Je to kazdeho vec jak svoje dite pojmenuje. 

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:29
Reakce na Lamicka:

Jinak mne by bylo uplne jedno, kdyby nekdo v okoli, treba segra, dala jmena mych deti. Je to kazdeho vec jak svoje dite pojmenuje. 

​Přesně tak.

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:32
Reakce na Malenge:

Pinot Noir vidíš, jak jsou lidi různí. Brachovi jméno se mi líbí moc, navíc ani není mezi těmi módními, ale vyřadili jsme ho hned prave proto, ze je to bracha.

​Jo, tomu rozumím. Každý má nějaké důvody pro pojmenování a nepojmenování dětí. Ale nemůže chtít po jiných, aby dodržovali tytéž způsoby. A zlobit se na jiné, že je třeba existence bratrance stejného jména vůbec netrápí. Resp. zlobit se může, ale je to úplně zbytečné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 10:33

Malenge Mě to taky přijde divný, minimálně bych měla pocit, že se sourozence musím zeptat. A nevím, co by na to řekli moji rodiče.My.zvazovali.ze.dame.synovi.jmeno.meho.stryce.a.i.to.jsme.nakonec.zavrhli.ale.je.mozne.ze.tretimu.bysme.ho.treba.dali.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:33

Lamicka nemyslim si. To meno som mala od detstva vybrane ja a vedela to ved sme sa stretavali casto ked sa dalo. Kvoli muzovi sme hladali aj ine ale nakoniec som si presadila svoje pretoze som ho chcela aj v zenskej verzii ak by som mala dceru. Ta pribuzna bola vzdy trochu mimo co sa tykalo spravania sa preto tu padol aj ten nezmysel "z trucu". Odkedy je so sucasnym partnerom tak je mimo este viac lebo on je konfliktny a doslo to az tak daleko ze kontakt s rodinou obmedzila na minimum co je mi luto

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:36

eless Divná nejsi. Nevím jestli by mi to vysloveně vadilo, to bych se musela zamyslet a asi by záleželo na víc věcech...ale divný by mi to přišlo určitě. Kdyby se zeptali, tak bych ale souhlasila, ač třeba nerada. 

Jinak teda s tím jménem po bráchovi....to by mě ani nenapadlo, ho nějak "rezervovat" pro bratra, kterej ještě nemá děti! Naopak by mi vlastně přišlo hezký, pojemnovat ho po něm....kdyby moje ségra pojmenovala neteř po mně, brala bych to jako čest, naštěstí ji to ani nenapadlo, protože moje jméno je děsný!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:42

Garfie to meno ma este aj podobny skrateny variant tak to by mi bolo jedno. Nahnevana na nu nie som ale nepaci sa mi to a to je asi tak vsetko. Len stara mama ma teraz dvoch pravnukov s rovnakym menom a ten chudacik bude u nej vzdy ten druhy

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:44

Dám to sem: kdo máte technický zaměřené děti a koukají už na TV a vydrží u ní, právě teď běží na ČT2 naprosto fascinující dokument Velké stroje zblízka.

Pustila jsem úplnou náhodou a teď tu sedím a fascinováne zírám.

Určitě to půjde najít na ivysílání.

Oni i ty stroje - obří náklaďáky velké jako domy, rozkládají jako transformery, aby ukázali, jak motory pracuji.

Pro děti, co miluji náklaďáky apod opravdu úžasné!!!

Tak dílů je hodně o různých strojích https://www.ceskatelevize.cz/porady/11300113402-velke-stroje-zblizka/dily/

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:45
Reakce na Potrefenáhusa:

jinak v mužove pribuzenstvu mají dvě sestry pojmenované své dcery každá po te druhé, obe si vzaly muže stejného jména a obe tak pojmenovaly i své syny, chaos největší, vzdycky v tom mám strasnej bordel, kdo je kdo

​Tak to je boží.

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:47

Jo a když teď probíráme ta jména, já znám pár, který měl vysněná jména pro kluky, dlouho to ale vypadalo, že dítě mít nebudou vůbec, tak když se zadařilo, dostal obě jména-a obě aktivně používá. Ovšem krátce na to otěhotněli znovu a mají dalšího kluka....prý byli úplně nahraní a dlouho zcela vážně uvažovali, že mu dají taky obě ta jména, jen v opačném pořadí. Naštěstí si to teda rozmysleli...:-)

Offline dorota
1238 příspěvků moje polička 30. října 2021 10:50

Ak by som mala dceru, dala by som jej krstne meno, ako ma moja mama a sestra i prateta. Nie kvoli nejakej rodinnej tradicii, ale preto, ze sa mi paci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 10:59

Když to vezmu z pohledu dítěte, asi bych se nechtěla jmenovat jako nějaký blízký příbuzný, natož jako starší sestřenice

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:01

Evaeva 

Já se jmenuju po mamince, a jestli mi to nekdy vadilo, tak to bylo tak krátké období, že jsem na to zapomněla. Já jsem naopak zastánkyně rodinných jmen.

Online viktorka_od splavu
49466 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:02
Reakce na Malenge:

Pinot Noir jo, přijde mi to divny. Jako ve smyslu, ze David je cely můj život můj bracha, to jméno je pro nej vyhrazené a definuje ho nebo jak to říct, opravdu by mě nikdy nenapadlo dat stejne jméno synovi.

​přesně.

a to je taky důvod, proč ta děděná jména nemám ráda - jako by upírala těm dětem individualitu. divný, ale prostě to tak cítím.

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:04

Evaeva ale to není z pohledu ditete, to je z tvyho pohledu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:05

dzizisketa po rodičích je to ještě "v toleranci"Ale představ si situaci, kdy by tě ten rodič nějak hrozně zklamal, zradil (myslím obecně, věřím, že máš fajn rodiče). Já se právě měla jmenovat po tom jednom dědovi, být kluk. A asi bych se tak jmenovat nechtěla.