Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:06

Potrefenáhusa já jsem snad taky něčí dítě, ne? Opravuji na "z mého pohledu potomka"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:06

viktorka_od splavu s tou individualitou je to přesný

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:08

Dadoo 

Díky za tip.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:08

Po bratovi, dedovi atď je to ešte dobre. Sambo je (v tomto) taký mimon, že chcel dať nášmu prvorodenemu rovnaké meno ako má syn jeho brata. :)) Ešte aj priezvisko by mali rovnaké . Našťastie som mu vysvetlila, že sa to fakt nehodí, lebo sa mi aj tak nepáčilo :). Potom bol ešte pokus pomenovať po ňom a po dedkovi (rovnaké mená) ale toto ja absolutne nemám rada, vždy sa to v rodine plietlo o kom sa hovorí. 

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:12

Evaeva Mne naopak přijde, ze kolikrat se člověk třeba i s divnojmenem smiri, když si poslechne tu historii, co k tomu rodiče vedlo. Já se třeba měla jmenovat po mámině babičce, jmenuje se tak v mužský variantě i mamy bracha- nejmenuju, je za tím docela smutnej příběh, ale mám jméno nejbližší podobny - tak se taky jmenuje jedna příbuzná a mne dloooouhy roky vůbec nedošlo, ze se jmenujeme stejne 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:13

napriklad moj otec ma meno po svojom otcovi. mama je z toho kazdorocne chora ked sa ide na cintorin a vidi tam to meno napisane ze ako keby tam videla jeho... deda sme nikdy nespoznali lebo zomrel ked bol moj otec pubertak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:15

Potrefenáhusa jo, to je možné, obzvlášť když jde o divnojméno. My se v rodině všichni jmenujeme trapně normálně

Offline Potrefenáhusa
39054 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:18

Evaeva no tohle jméno bylo zrovna úplně obyc z top 10 počítám 

ale třeba můj tata chtel, abych se jmenovala po jeho mámě Margitta, dlouhý roky mi to přišlo moc moc strasny a byla jsem rada, ze mi to nedali, ale až nedavno při sestavování rodokmenu jsem zjistila, ze v ty babičky rodině si to davaj někdy od pulky 19.století a vlastne mi to začalo připadat super 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:26

Mrakoplas vidíš, požičovňa, to je nápad! Sa mi marí, ze kedysi to na mňa na fb vyskočilo, pôjdem pátrať. Ešte si všetko premyslím a keď tak sa ozvem na ten vak.

MPLee diky za info, ja mam 162 cm, ale tiež dosť veľké prsia. Ak na trafím na tu požičovňu, hádam tam pokúšam a uvidím.

Diky moc všetkým za rady, idem sa tým nejako pre hrýzť 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:26

Garfie - jméno taky neoblibuji, ještě když mě někdo osloví zdrobnělinou, to je něco. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:28

Potrefenáhusa Jenze nekdo za tim jmenem zadny pribeh nema . Nasi pocitali, ze budu kluk a pro holku nic nevybrali. Ze se kdyztak uvidi. No a nakonec narychlo vybral deda po jedne slavne zpevacce. A vybral nejlip jak mohl ❤️

Online Zuzuli
3874 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:31

betsey novorozenecka nositka jsou storchenwiege, didymos didyklick a didysnap, fidella, monilu start, belenka mini, manduca twist a plno dalsich. Mrkni se na blog vhadru.cz, tam jedna byvala diskuterka z pekla (ta, co ma ten ig profil orl nejen pro deti) pise recenze na nosici pomucky a ma tam serial o noseni novorozencu.

Pridavam link

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:32

Potrefenáhusa Já myslím, že to "vertikální" dědění je v pohodě, u nás se to nedělá, ale moc se mi to líbí třeba ob geraci. Já chtěla dceru pojmenovat po mé nebo manželově babičce, jen jsem se nedokázala rozhodnout po které, ale do teď mě to trochu mrzí. Obě jména jsou hezká a ne úplně obvyklá. Ale my se tady bavíme spíš o jménech na stejné generační úrovni, třeba dvě sestřenice stejného jména a to už mi teda divné připadá (a fakt tím nemyslím třeba sestřenici o jejíž existenci prakticky nemám tušení).  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 11:46

Potrefenáhusa Tohle mi na jednu stranu přijde zajímavé, když je to tak dlouho. Na druhou stranu to může být zavazující.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. října 2021 11:49

Zuzuli jej, diky moc. Mam co čítať po večeroch

Online Pinot Noir
30045 příspěvků moje polička 30. října 2021 12:45

​přesně.

a to je taky důvod, proč ta děděná jména nemám ráda - jako by upírala těm dětem individualitu. divný, ale prostě to tak cítím.

​Jestli individualita dítěte spočívá ve jméně, tak to je teda smutné.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 30. října 2021 12:49

Já to mám teda naopak. Když ségra vybírala jméno pro holku, padlo i to moje, bylo v TOP 3! Já teda hrozně chtěla, i jsem jim to říkala, ať to dají. Příjmení mají teda jiné. ale mně by se to fakt hrozně líbilo, kdybych měla takovou roztomilou neterinku jmenovkyni, já bych to všude i říkala a machrovala (i když by to samozřejmě nebylo jméno po mně, jen stejne jméno). Tak nic no, posrali to!:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 13:22

Pinot Noir no mě třeba přijde, že mu tím vlastně předkládáš v tom jmenovci nějaký vzor. Ale u nás se jména vůbec nedědí, žádný bratranec se nejmenuje stejně jako někdo jiný,... tak to může být i o zvyku.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 30. října 2021 13:43

Evaeva Podle mě je to o zvyku. My tohle rodové jméno máme a nikdo to neřeší. Náma teda skončilo, páč jsme samy ženský:-D a i ho táta ani máma nechtěli případnemu chlapci dát. A tak ho má naše Karla:-D Ona teda říká, že se jmenuje Kája (a řekne moje příjmení v muzske variantě) a já ji říkám, že tak se jmenuje děda a ona furt ne, že tak se jmenuje ona, že ji takhle chodí dopisy a že rozhodně není žádná ,,sambová,, a už na tom tak půl roku urputně trvá...ale zas když se ztratí, snaz ji najdem, nas všichni znají, to sambovo jméno....no vždyť mu nepřijeli ani zedníci!

Sambo mají rodové jmeno taky a tím vasim zminovanym úhlem pohledu nikdy neřešily. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. října 2021 13:43
Reakce na Pinot Noir:

​Jestli individualita dítěte spočívá ve jméně, tak to je teda smutné.