Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. října 2021 13:48

Evaeva Pro me je jmeno jen jmeno, nic vic, nic min. Mozna resim libi-nelibi (ale jak se tady obcas nekdo pohorsuje a vysmiva nekterym jmenum ci jeho tvarum, vubec to nechapu). Nikdy jsem ve jmene nehledala symboliku, vzor... popravde me doted nikdy nenapadlo, ze nekdo takove veci resi.

Offline Myrtila
5472 příspěvků moje polička 30. října 2021 16:00

V me i manzelove rodine jsou tahle dedicna jmena hlavne pro kluky a ja se teda hodne jezila pri predstave, ze syn bude paty Pepa, nebo Franta v rade. V konecnem dusledku se porad dokola toci doslova 4 jmena a jmenuje se tak pulka sirokeho pribuzenstva. Takze jsme se shodli na jinem jmene, ktere se dava hodne malo, a pri tom je uplne normalni, stare a klasicke. A kupodivu tchan, podle ktereho se jmenuje manzel (a pred nim deda a pradeda) to ani slovem neokomentoval, ale obe babicky, synovy prababicky, to nesly dost tezko, obe az do porodu doufaly, ze si jenom delame srandu a dame to rodinne jmeno. Vzhledem k neobvyklosti synova jmena by mi ale prislo trosku divny, kdyby tak ted pojmenoval svoje dite nekdo z blizke rodiny. 
Jos Asi tusim, jake jmeno ma vas syn, nepsala jsi to tu kdysi? To bylo totiz jmeno, na ktere se me ptalo asi 5 lidi, jestli ho nedame, a ja vubec nevim, jak je to napadlo, zrovna takove neobvykle, ani jsem o nem nikdy neuvazovala, takze ani nemluvila. Na zadne jine (krome manzelova) se me nikdo nezeptal

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 16:23

Myrtila Ano, psala. Tak asi vis????. U nas zadna tradice jmen nastesti neni. Moji rodice byli uplne v pohode, navic tata ma na jeho vek hodne neobvykle jmeno a prarodice uz ani jeden z nas nemame. Taky mohl byt Egon nebo Felix

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 30. října 2021 16:26
Reakce na Malenge:

Pinot Noir jo, přijde mi to divny. Jako ve smyslu, ze David je cely můj život můj bracha, to jméno je pro nej vyhrazené a definuje ho nebo jak to říct, opravdu by mě nikdy nenapadlo dat stejne jméno synovi.

​Přesně ze stejného důvodu jsem nedala synovi jméno po mém otci. V rodině je František jen jeden

Zase ze stejného důvodu jsem vážně uvažovala o jménu otce mého manžela, Richard se mi vždycky líbil. To by se ale nejmenoval po dědečkovi, prostě by shodou náhod měli stejné jméno. 

Dceru jsem chtěla pojmenovat po babičce Františka, ale to bylo jedno z jmen, které zase neprošlo u manžela, a Alžběta po té druhé je zase moc blízko jejím narozeninám a to jsem nechtěla. 

Ségra pojmenovala dcery po babičkách, ale podobně, Iva- Ivana, já mámě navrhovala, že budeme pokračovat a syn bude Ivan, ale nechtěla

Jinak sestřin manžel se jmenuje po svém otci a když to chvilku vypadalo, že budou mít syna, jiné než jeho jméno nepřipadalo v úvahu. Ale nakonec se ukázalo, že i druhé dítě bude holka. 

U nás naštěstí rodinné jméno nefrčí, ani u manžela, přijde mi to hrozně svazující a nudné. A zmatečné. A divné, když je "malej Jarda"  už dávno dospělý. 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 30. října 2021 16:33

U nás taky žádné rodinné jméno není, když nepočítám Františka, tak se jmenovalo víc mých prapra..., ale nebylo dědičné, spíš tehda jen bylo hodně časté. Můj strýc je po svém strýci, babiččinu bratru, to myslím bylo právě pro to, že babička měla svého bratr moc ráda. Jo a můj bratranec má obě babičky i maminku stejného jména a babičky byly spolužačky ze základky

Offline Myrtila
5472 příspěvků moje polička 30. října 2021 16:59

Jos Mne se to jmeno vaseho syna moc libi, akorat trochu jinak nez pro dite, mam ho spojene s jednou knizni postavou, ktera me tak trochu inspirovala pri vyberu profese

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 17:28

Myrtila Tu knizni postavu asi neznam! Vybavuju si vlastne jen jednu hlavni postavu tehoz jmena jako ma syn a to je tak tragicky pribeh, ze tato postava me urcite neinspirovala. My normalne projizdeli kalendar a delali vyber. Pro holku bych mela napadu spoustu, ale ta klucici jmena jsou dost probrana. Jen me varovala moje kamaradka, ze nektera jmena maji strasne spatnou karmu a chtela to zkontrolovat , protoze jeji ma prave karmu uplne prisernou (a dost to tedy sedi). Akorat na to ja neverim ani nahodou. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 30. října 2021 17:33

Já se přiznám, že se mi rodové jména moc líbí. Proto je dcera pátá Anna(bohužel ne v řadě) a já mám ženskou variantu toho mužského jména. A vzhledem k tomu, že strýc se přiženil se stejným jménem a I širší pribezenstvo to nosí tak je Karlů asi šest . Anikdy tO NEByL MAlej Karel ale různé zdrobněliny. Kájínek, Karlíček, Karel takovej a Karel odněkud. Nikdy to nebyl problém.

Offline Myrtila
5472 příspěvků moje polička 30. října 2021 17:45

Jos Tu by asi znal akorát nadšenec, není to ani hlavní postava té knihy To s tou špatnou karmou říká i moje kamarádka, dědí se u nich jedno jméno a všichni ti chlapi mají dost složitý život. Akorát já bych řekla, že se tam už po generace předává spíš taková komplikovaná povaha.

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 30. října 2021 18:05

Myrtila Jos ja zapomnela zkontrolovat karmu jmen, prosim nestrasit:) Jmena jsme vybirali dlouho a potvrzuju, ze muzska jmena byla orisek. Jinak se priznam, ze kdyz kamaradka dala dceri stejne jmeno jako mam ja (nebyvalo tak bezne), tak mi to uplne polichotilo, i kdyz je mi naprosto jasny, ze ja v tom zadnou roli nesehrala. No a kamaradi meli miminko par mesicu po nas a dali mu stejne jmeno jako my a vubec me nenapadlo se nad tim pozastavovat. Holt jsme meli byt originalnejsi a nevybirat mezi nejpopularnejsimi jmeny.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 30. října 2021 18:09

Jos A teď mě zajímá, jak se váš chlapeček jmenuje.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 18:15

brrr Theodor

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 30. října 2021 18:19

A rovnou se hlasim do klubu vycerpanych. Citim se, jako bych mela na nohou olovena zavazi. Mladsiho dostihla ona vyhlasena separacni uzkost. V roce a 3/4! A stoji to za to. Minuly tyden jsem byla sama s detmi na horach, zorganizovala to matka synova kamarada ze skolky. Starsi si to moc uzil, byl stastny jako blecha, ale ja jsem od te doby uplne ko! Uplne jsem se odrovnala, mladsi to tam probrecel, furt mi visel na noze nebo jsem ho musela nosit, nemohla jsem ani nanosit jidlo ke stolu. A fyzicku mam desnou, jak jsem tam porad nakladala a vykladala kocar a deti z auta, mam zada dost napadrt. Hrozne bych si potrebovala odfrknout, doma strasny bordel, a to jsem vcera ruzne vysavala a vytirala. Vsude je nadrobeno, upatlano, mladsi porad neco rozbryndava, neumi se najist u stolu a ruzne tu beha. Jinak me porad taha za obleceni a knoura. Cele dny. Muz odjel ba vylet se starsim, ale mladsiho si nejak zapomneli vzit s sebou a ja bych taaaak rada chvilku klidu.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 30. října 2021 18:36

Jos Kde najdu tu karmu?:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 18:49

Karja Je to totalni kravina. Koukam, ze u nas taky blby. Tata by se mel rovnou zastrelit..

http://www.wahlgrenis.cz/zvlastni_symboly_detail.php?id=303

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2021 18:49

Karja Je to totalni kravina. Koukam, ze u nas taky blby. Tata by se mel rovnou zastrelit..

http://www.wahlgrenis.cz/zvlastni_symboly_detail.php?id=303

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2021 18:59

Jos je to teda blbost, ale na jednoho syna to sedí dokonale

Offline letfenixa
10955 příspěvků moje polička 30. října 2021 19:06

Jos ako s horoskopmi. Na mňa to celkom sedí, na muža čiastočne, na syna vôbec.

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 30. října 2021 19:25

Jos tybrdo, to ale sedi..!

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 30. října 2021 19:31

Jos Hele na mě to sedí bezvadne, a i jsou to samé superlativy teda, i jsem se zasmála. Ale co pisou o té mladší dceři, tak co se mi teda nelíbí, to mě naštvalo!