Nedalo mi to po vašich příspěvcích, a nakonec jsem to stejně telefonicky konzultovala, když já si připadám tak blbě, že volám kvůli blbosti, teď když toho mají tolik. Takže radši vaham a konzultují tady
Vše o těhotenství a dětech
Karja a co ti poradila? Já mám taky vždycky takový pocit, když tam jdu třeba jen s rýmou.
Karja Já dneska byla se synem v poradně, tak jsem využila příležitosti a zkounzultovala dceřin kašlík a dostalo se mi uklidnění, že je to bohužel normální a že to ty děti kolem desátého roku přejde ;)
dzizisketa my teď vstáváme v 4:30. V půl 9 jsme měli už uklizeno, uvařený vývar, maso s hranolkama a buchtu a šly jsme na nákup. Jako já jsem unavená, to je jasný, ale jsou už docela unavený i holky, odpoledne je to s nimi už složitý. Tak proč teda nespej víc?:-D
a já si zrovna chtěla postěžovat, jak to máme teď nešikovně uspořádaný (rozuměj - dítě přestalo přes den spát, a v noci k nám leze a mučí nás), ale ty asi vedeš. Zahajovat den před pátou je hrozný, hrozný.
Zuzuli tak to byl památný den
A to s tím vybitým mobilem a chybějící knížkou je příznačné.
Mně syn (ani jeden) nikdy doma v postýlce nespal, to se mi podařilo asi tak dvakrát v životě. Jinak s ním musím za každého počasí drncat v kočáru, ale ani tam tomu teď moc nedá. Nevím, čím to je. Asi, že už je větší, není mu to moc pohodlný, nebo nevím. V posledních týdnech skoro přes den nespal, některé dny vůbec, někdy jo, ale bylo to v řádu jedotek minut
. Už jsem dost utahaná.
A navíc se k tomu přidal jeden další nešvar - nechce sedět v kočáru. To mě udolává snad ještě víc než absence denního spánku. Dřív jsem si ty dny uměla zorganizovat celkem win:win. Vypadli jsme na celé dopoledne ven, šli jsme do lesa, já měla denně svých x kilometrů kondiční chůze, syn spokojeně koukal a proběhl se na hřišti, někdy jsme i vyřídili nákupy. Teď nedojdem nikam, NIKAM! Staví se s v kočáru, vlaje z něj proti směru jízdy a chce vystupovat. Doprovázeno strašným řevem. Kočár je prostě no go. Jsou tam sice ty bezpečnostní popruhy, ale jak se tam do toho hrne fusak, tak je to na prd a můžu používat jen ten tříbodový pás přes bedra, ze kterého se vždycky vyhroutí a ještě si tím nějak vyzuje boty. Máme plastovou motorku, na které rád jezdí, ale tady na to není úplně terén, takže se teď prostě nedostanem nikam, i vyzvednutí staršího ze školky je o nervy. Vůbec nevím, jak tohle období zvládnem, když nespí a současně nemůžem pořádně ven. Teda můžem - za hodinu dojdem na nejbližší hřiště, a pak ho další hodinu postrkuju na motorce domů, ale už toho mám plný brejle a dost bolavý záda. Mám úplnou mlhu a nepamatuju se, kdy to přešlo staršího syna. Mám trochu dojem, že nikdy, že už jsem pak šla do práce![]()
Ja mám dnes taký deň blbec...dieťa ráno zas strihlo scénu pri odchode do škôlky (vrátane zapierania sa do zeme, hysterického vresku maminka na celý vchod a hyperventilácie), muž sa správa ako blbec, vytočila ma mama a v noci som si strihla z tých 6 hodín čo som mala na spanie skoro 1,5 hodiny bdenia a z toho zvyšku som bola 20x hore kvôli kŕčom v bokoch a ešte ma bolí celý spodok brucha. A do toho musím pracovať, všade je tu bordel a nemôžem si dať ani pohár vína na ukľudnenie lebo som tehotná a ani blbú zmrzlinu, lebo ma páli záha tak, že ledva sedím za PC. So slzou v oku momentálne spomínam na bezdetné časy, to by ma štvala len tá robota
.
Zahajovat den před pátou je hrozný, hrozný.
Mně by to ani nevadilo, kdyby neprudily. A to dneska moc neprudej, tak dobrý;-) Jen se musím vždycky ráno hodně snažit, aby malamala nevzbudila velkoumalou a číst v pět ráno po snídani knížku, to se ti taaak nechce:-D.
Evaeva No v podstatě, že to nic není, je to v pořádku a odpovídá to věku a tomu že má staršího sourozence. Ohledně léčby, bez komplikací nelecit, když ji to bude trápit tak kapky.
Karja tak v pět by se mi nechtělo dělat vůbec nic:) No taky jsme takový období měli a nejspíš to zas přijde...
Máte prosím někdo zkušenost s nějakou takovou tou tříkolkou s vodicí tyčí? Nepomohlo by mi to vyřešit můj kočárkový problém? Nebo je to další krám? Těžký krám, který budu muset táhnout v jedné ruce, zatímco v druhé ruce povleču vzpouzející se dítě, které nebude chtít ani jít, ani se vozit? Na to mi totiž stačí ta plastová motorka za pět stovek, co už mám![]()
Karja vstávat před pátou by mě zabilo! Kluci dneska poprvé spali podle nového času, docela se mi ulevilo. Já bych určitě neměla před devátou všechno hotovo, mě brzké vstávání naopak přepne do režimu hlavně přežít a neudělám už vůbec nic.
Gatita Nepomohlo by ti nosítko, že by si aspoň malého dostala do té školky a tak? Jinak myslím, že ta motorka Funy wheels má popruh na nošení a vídám rodiče, co za ten popruh dítě táhnou.
Gatita A co neco do kocarku na jidlo?
Karja dobre, zes konzultovala, ale me teda ta alergie taky napadla.
Mesic mi prijde moc a to rikam jako matka byvalyho vecne nemocnyho batolete...
Gatita a jak je vlastně mladší starý? Nechce prostě chodit? My už ani nepamatuju, jak dlouho, máme venku kočárek s sebou jen na nejnutnější okamžiky, 99 % času jde po svých. Ujde teda fakt dálku, se starším nesrovnatelnou, ten je na chození hrozně líný. ![]()
ziginka nefunguje. On chce proste po svych, nebo na te motorce. Je to děs běs! Ja ho samozrejme nechavam tapat, ale jednak nikam nedojdem, a hlavne me to strasne nebavi (stravit takto vetsinu naseho pobytu venku). A je to tu samy kopec, takze ja jdu furt shrbena jak babicka, jednou rukou mu pomaham a druhou tlacim kocar. Koukam na nejaky ten globber 3v1, tam bych tlacila jen ten vehikl, ale nevim.
Pinot Noir rok a 3/4. A ano, chce chodit. Nebo jezdit. No je to normalni, jen me to drasa:))
Gatita my tu trojkolku mame, Alica tam čučala spokojná ako voš pod chrastou, ale ťažko povedať, či tam bude spokojne aj to tvoje. Ale moja tiež v kocari nechcela byť a na tej trojkolke sa nechala voziť ochotne. Ale využívali sme to len pár mesiacov tuším
Pavlena Ale alergie podle mě nemá ten hlenovitý kašel, tohle když si odkasle, tak je to úplně slyšet. .Pinot Noir Jo to je vždycky dilema, zda ten kocar brát nebo nebrat sebou. Hlavně já když ho vezmu, tak mi do něj pak vlezou obě dvě:-D. A to je dřina. Jednou tu rupne a bude vyřešeno.
DrowRanger mala by si vidieť bordel u nas
ale ľutujem no, v tom tehotenstve je všetko strašne náročné. A viem, že zaha ta palila aj v predošlom tehotenstve a vyskúšala si už asi úplne všetko, ale mne na pálenie záhy priam zázračne účinkovali mandle. Ale tiež asi vyskúšala predpokladám
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY