Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:09

betsey dik za info! Ja bych byla i ochotna si risknout, ze vysolim ty penize za kratkou dobu uzitku, hlavne kdyz se trochu projdu ve vzprimene pozicu

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:10

Karja houby vim, jak u decek, ale kamos (docela silny alergik) se dusoval, ze mu alergie dela priznaky virozy - zahleneno, ryma a skrabani v krku..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:12

Gatita já jsem ráda, že nám tohle období pokaždé vyšlo na létoJá bych ho, jako krkavčí matka, nechala chodit a jezdit, smířila se s návštěvou nejbližšího hřiště a pak vyndala ten fusak a v případě potřeby bych ho tam řvoucího holt připoutala. Podle mě to za chvíli odezní nebo se naopak hodně rozchodí. Já teď dost vzpomínám na období před dvěma lety, kdy se narodil mladší, a se starším jsem se neodvážila dál než do vedlejšího rondelu. V lednu se pak naučil na odrážedle a už to bylo v pohodě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:14

Pavlena ano, to má malá ségra. Pokaždé když na chalupě zatopíme v kamnech, začne vypadat jako hodně nastydlá. Dostane nějaký zyrtec a do druhého dne je dobrá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:16

Karja tuhle možnost jsem staršímu zatajilaale on už do kočárku vůbec nechce. Vezla jsem ho k doktorce, když ho bolelo břicho, je to asi 400 m od autobusu. Tam jsem ho ještě nějak v kočárku dostala, ale zpátky už kočár naprosto odmítl, i když bylo vidět, že ho ta chůze bolí.

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:17

Karja já tam převážně vozím staršího, nebo oba. Malý se sám už téměř nevozí.

Původně jsem myslela, že takový BabyJogger ještě docela slušně prodáme, ale teď si myslím, že jednoho dne se vrátíme ze školky bez něj, že zůstane rozlomený někde u kontejnerů.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:24

Pinot Noir Přesně! Půjde to rovnou do popelnice

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 15:35

A ta moja staršia sa už musí s nami doma pekne nudiť. Obvykle ju nemôžem aj celé doobedie dostat z pyžama a musím ju prezliecť nasilu, von ju dostávam po dvojhodinovom ukecavani a aj to jej trvá ďalšiu hodinu, kým sa vychysta s mojou pomocou. Tak dnes volala švagriná, či chce ísť k nim, Alica zvolala radostne anoooo, do batoha si zbalila pyzamo, o dve minúty bola komplet oblečená a obuta a letela preč, ani sa do mnou nerozlucila. Mam zmiešané pocity no

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 15:43

betsey to znám, když je něco zajímavého, obleče si i to, co neumí.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 16:04

betsey ano, mandle jem kazdy den, ale nepomaha to (aj pohanku, pijem fatru a vela cisten vody, nejem pecivo, obmedzila som sladke, nejem ovocie okrem bananov...no je to nanic, co mam z toho zivota).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 16:51

DrowRanger chuda, no ľutujem ta. Mňa zaha nikdy nepalila, tak ma celkom prekvapilo, aké veľmi nepríjemné to je

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:03

betsey ale zas mam istotu, ze po porode to prejde ako mavnutim carovneho prutika. Ja sa tak tesim az si dam v nemocnicnej jedalni cerstvy rozok s maslom a medom!

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:14

DrowRanger mě pálila žáha úplně celý těhotenství, bylo to strašný. Moc mi ale pomáhal gaviscon, jestli je u vás taky ke koupi. Je to taková tekutina trochu gelovitý konzistence, zvláštní chuti, ale plná lžíce zázračně pomůže po každém jídle. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:19

žluťásekmam aj gaviscon aj rennie ice, ale nezabera to. Ani v prvom mi to uz takto ku koncu nezaberalo, ako sa do toho pridal tlak na zaludok, asi by mi pomohlo, len leby mibtontam niekto zasil. Nevafi, uz len par tyzdnov.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:14

DrowRanger uff, tak to tě moc lituju. Já jsem ten gaviscon objevila až relativně pozdě, ale byla to obrovská úleva.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:18

DrowRanger Já jsem měla nějak ne pálení žahyy, já moc nevím co to je, ani jak to jako probíhá, ale jakoby ke pořád bolelo v krku a večer jsem nemohla ani polykat, nakonec se ukázalo, že to dělají ty žaludeční šťávy a dostala jsem Omeprazol a teda přinesl úlevu, vyfasovala jsem ho asi 4 balení, ale nakonec stačilo brát pár týdnů a už jsem pak měla klid i bez léku. 

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:21

Karja jo,to říkal i Koucký, že Omeprazol těhotné můžou a je to lék, který uleví. On se dá i bez předpisu, akorát jako těhotná bych se přece jenom poradila s lékařem. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:23

Gatita docitavam za cely den, tak nevim zda uz nekdo neporadil vyse ohledne vehiklu- my jsme u starsi dost pouzivali kolobezku Micro 3v1. Sedela na tom jak na odrazedle a kdyz se ji nechtelo, tak jsme potlacili anebo naopak z kopce dolu podrzeli (bydleli jsme ve ctvrti kde to bylo furt jen do nebo z kopce ). Za mne super, kdyz jsem treba potrebovala nakoupit nebo na nejake pochuzky a nechtelo se mi tahat s kocarem vsude, toto byl mensi kram (zase nakup do toho neulozis :). Postupne jsme oddelali tyc a sedak a od lonska jezdi uz jen na kolobrnde

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:28

continuity Muzes i bez predpisu, jen je myslim prodejna Nolpaza a dost se to prodrazi. A jsou hodne bezpecne.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:29

continuity Jj, určitě. Tehdy si právě ORL dopisoval s mojí gyndarkou....no to je ta story kterou jsem zde jednou psala, že doktoři mají tu chytrou knihu nějakou encyklopedii léčiv a listujou. Protože ten můj ORL nějak nevěděl, tak listoval, listoval, přečetl, nebyl si jist, tak napsal gyndarce, tam jsem přišla, ona přečetla ten jeho dopis a vytahla úplně tu samou knížku:-D. Jako teď mi to přijde úplně pochopitelne, ale tehdy když mi bylo ouvej jsem z toho byla dost rozpolcená! Ale ta gyndarka mi tam hledala i leky při viroze, to jsem si říkala, že by mohla vědět, co se může a co ne;-)