Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19902 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:56

Sairon Já na přívěs řidičák mám, ale je fakt velkej rozdíl, táhnout za sebou něco živýho, co navíc na kruháči přešlapuje...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:13

Sairon jako vlastniť kona fakt neplanujem a voziť ho už vôbec nie .Nestraste.ma:))

Offline tv
4299 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:17

Nějaký tip na sirup proti kašli? Jinak lehká rýma, teplota není, ale ten kašel se jich drží už docela dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:32

tv naše doktorka vždycky doporučuje Prospan na vlhký kašel z rýmy. Ale když kašlou moc, tak dávám Mucosolvan. Plus na odhlenění je dobrý jitrocelový sirup a popíjet vincentku.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:39

tv davam mucosolvan

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:45

Mrakoplas ty máš hyperaktívneho extroverta, ja toho bojazlivého, čo chce byť stále len s mamou a ktorého potrebujem pchať do kolektívu. na figu celé! teraz máme v škole prváčku, ktorá stále plače a uteká domov.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:05

letfenixa mladší je tiež introvert a ešte hooodne lenivý k tomu, takže úplne protipóly. To sa každá aktivita zle plánuje, jeden potrebuje pohyb a ľudí a druhý sa hýbať odmieta a schováva sa za mnou, nechce byt sám ani s babkou. 

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:16

Karja 999 Sairon tyyjo, asi delam neco spatne.. dcera take chodi na kone (ano, 2x tydne jizda a kydani hnoje) a spolu s vybavenim (hlavne kvalitni boty) je to ranec jak sfiňa. Vlastni kun ci dva () je pro me asi tak realne, jako ze poletime na dovo do kosmu.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:27

Pavlena Aha, no neteř jako nijak závodně či sportovně nejezdí, ona se prostě jde projet na koni k paní, co je chová. Ono u nás na venkově je prostě všechno levnější, já myslím, že platí 150-200 Kč za to jedno projetí. A to vybavení kupují jen v decathlonu, tak to máš za pár. Ono ji to takhle bude muset stačit, žádný jezdecký kroužek tu není. Takže chodí takhle, plus jednou ročně koňský tábor. Ale ona má ráda prostě zvířata celkově, není na ty koně nějak příliš upnutá, že by chtěla se nějak víc realizovat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:54

Karja no presne takto som si to predstavovala ja ale začala som tu dnes váhať :)) Tu v okolí je celkom dosť malých fariem s koňmi, niektoré takéto rekreačné jazdenie poskytujú, cena počítam, že bude menšia ako jedna hodina plávania so súkromným trénerom (so vstupnym aj pre mňa). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:16

Karja Ja chodila ke konim kdysi v praveku. Od 7 let jsem chodila k mistnimu konakovi do byvaleho teletniku, kde mel 3 kone a "pomahala" jsem u valacha do lesa. No pomahala, seno jsem mu nosila hodinu a tak. Hrebelcovala jen kam jsem dosahla. Jak jsem rostla, tak se vypomoc zlepsovala a nekdy me a par dalsich holek svezl na tom taznem koniku nebo jsme jezdili kocarem na vyjizdky, sem tam svatba. Pak jsme zas pomahaly my hrabat seno. Bylo to uzasny, moje detstvi do tech asi 14, kdy se odstehoval..Pak jsem trochu opravdu jezdila a nasi platili za hodiny, proste hodina jizdy po loukach a v lesich nebo jizdarna, lehky a tezky klus, cval, skakani.. Kone jsem pak samozrejme chtela, tak mam aspon toho psa velikosti ponika . Ne proste kone jsou nejlepsi a neni to vzdycky jen o penezich). Jsem si hezky zavzpominala

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:05

Pavlena však já nepsala, že musí nutně kupovat vlastního, jen ať počítá pravidelným požadavkem při příležitosti narozenin a podobně

Myslím že pro většinu lidí, je vlastní kůň nereálný,ale musím říct že mě trochu překvapuje, že ve stáji kde jsem (celkem drahá, sportovní u Brna) tak dobře třetina koní "patří " holkám či nactiletým slečnám. Když jsem byla v tomto věku, tak všichni koně patřili dospělým a my holky kolem přicmrndávaly, případně jim platili. 

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:12

Sairon holcicky majitelky koni, to bude proste jiny kmen...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:16

Pavlena no já občas tak mlsně pokukuji po těch tatíncích, kteří nejenom že financují, ale taky drží,  vodí, motají bandáže, jezdí s přívěsem

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:29

U nás to bylo tak. Dcera si sama našla jezdecký sport. Já se tam dojela podívat a když jsem to viděla, tak jsem vyhodnotila, že nechci, aby moje dítě kydalo, mezi tím kouřilo za stájí a za to za odměnu jezdilo. Je to velmi specifické prostředí. Takže jsem platila trenéra. Na to se samozřejmě nabalí závody. Startovné, doprava koně a tak. Pak přijde vlastní kůň, ustájení a veterinář. O oblečení nemluvím, dítě roste a jsou to tisíce a později desetitisíce. U nás pak přišel moment, že místo brigád se kydá a najednou se kydalo v dobé dovolené. Tři týdny pro pocit vlastního uspokojení. Výdaje pro rodiče u nás skončily poměrně brzy, od dospělosti si vše plat sama. Ale dodnes je to pro dceru řehole. Ustájení, dojíždění, veterinář.  Je to vášeň, velmi nákladný koníček. Partner s tím musí být v pohodě, spousta věci ss řídí podle koně. Ten se dožívá docela vysokého věku, u nás matka zatím 28, syn 10, takže třeba dalších 20 let závazek...

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 23:32

Přiznám se, že jsem dceri zakázala koně. Párkrát byla v jedněch stájích, ale děti ve věku cca 8-10 dost často bez dozoru, samy vodily koně z a do výběhů, boxů, krmily. Dospělí si někde dělali svoji práci. Naštěstí dcera to vzala úplně v pohodě, spíš se nechala zlákat od kamarádky, velká láska to nebyla. Teď když chce, může k mojí kamarádce, která koně chová, ale moc to nevyužívá, tak ani nemám z toho zákazu výčitky. Mě děsí úrazy u koní.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:58

999 ono je ale blbe, kdyz tim v puberte rodic trochu vydira a decko na truc skonci. 

Jako ja, no blba. Ale prece bych nevyhovela nejakemu blbemu pozadavku. Ale ja az tak zamilovana nebyla

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 08:24
Reakce na 999:

Je to velmi specifické prostředí. 

​To mi povidej... Ja z toho kvetu, pro dceru laska velika a ja . Navic tahle staj je tak trochu "mnozka", vubec nesouhlasim s tim, jak to tam majitelka vede, ale nezmuzu nic, dcera je tam zahackovana, kamaradky, kone milacci (jinde tak uzasni nebudou!!), dcera konzervativec, dane veci se nemeni, proste neni paky to pretrhnout. Navic mi kone vubec nejsou blizci, tezky no...

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 08:34

notna Tohle jsem presne mela ja. Ale bylo to pred 20lety a dnes bych se jako matka taky bala. Jedna vec je, pokud dite vyrusta odmala v tomto prostredi, na statku a pak je dite uplne zvenci. To muze byt uraz raz dva. Tehdy jsem dokonce chtela, aby me nasi nechali s prarodici na chate na porad. Ze prejdu na mistni skolu a pak gympl. Kdyby mi to zakazali, no nevim

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 08:45

Candance a je to vydirani? Teoreticky asi jo, ale zas na druhou stranu platit kone je nad ramec rodicovskych povinnosti, tak bych se v urcitych pripadech asi nestitila pohrozit utazenim kohoutu.

Ja mam deti male, ale u starsiho trochu pozoruju, ze povazuje za dost samozrejme, ze mu splnime jakekoli prani bez ohledu na zasluhy. Jezkovy, zni to hrozne, neumim to vystizne napsat. Proste chce treba pozvat na navstevu 5 nejdivocejsich chlapecku ze skolky, nebo jet do zabavniho parku, oboji je pro me dost narocne, ale rada mu to rychle splnim. A trochu me stve, ze on nam nechce vyhovet v nicem. Tak ted kdyz prisel, ze by rad ze skolky po obede, tak jsem mu narovinu rekla, ze kvuli tomu budu muset delat obed uz v 11, nestihnu dojit na urad a ze to bude cele nesikovne s uspavanim mladsiho. Aby zkratka videl, ze to neni jen tak.