Jos U dcery to naštěstí tak velká láska nebyla. Měla jsem hrozný dilema, nechtěla jsem zbytečně hysterčit, zvažovala to. Pak mi kamarádka, která chová koně, řekla, že by tam svoje děti taky nenechala chodit kvůli té chaotické organizaci. To mi hodně pomohlo, když sama to prostředí okolo koní neznám.
Vše o těhotenství a dětech
notna Vzdyt jo, plne chapu. Moje zkusenosti byly z drevnich dob. Pan mel kone jako obzivu (dva do kocaru, jednoho do lesa), delal vse sam a byl to strasne hodny clovek. Nebylo to, ze by nas vubec nehlidal, ale slo to obcas tezko. Mel toho chudak sam az nad hlavu. To co popisujes je asi kapku jina situace a taky by se mi to nelibilo...
Tak ted kdyz prisel, ze by rad ze skolky po obede, tak jsem mu narovinu rekla, ze kvuli tomu budu muset delat obed uz v 11, nestihnu dojit na urad a ze to bude cele nesikovne s uspavanim mladsiho. Aby zkratka videl, ze to neni jen tak.
tak ale to je normální, ne, ze člověk rychle nevyhovi ve všem
Gatita me tim rodice vydirali, protoze ja zadnou az tak divokou pubertu nemela. Jen jsem mela jiny nazor.
U nas je to opacne- ja dceru obcas "vydiram", aby v zajmech pokracovala. Protoze v posledni dobe s necim furt chce seknout -postcovidove nicnedelani. Ja ji mesic premlouvam a kupuju a pak se do krouzku zase ponori. Jinak by uz nedelala nic
Gatita ale tento bič si na sebe pleteš sama. já bych mu treba řekla, že dnes ze školky po obědě nemůže, protože už mám jiné povinnosti. Nemusíš mu vždy ve všem vyhovět. Ještě bych chápala nějaké výčitky, kdybys chtěla sedet s nohami na stole, ale věř mi, že je spousta rodičů, který tam klidne nechají ditko do pěti, ačkoliv to není provozně nutné.
Candance Já se teda rodičům postavila a koníček si prosadila, i když to bylo obtížné a to ani nebyl nijak extra finančně náročný.
Jednou nám teda matka začla vypočítávat kolik stojí lyže a že její koníček ( houbaření) spíš něco přináší, ale to jí naštěstí okamžitě utřel otec. Já si takových situaci nepamatuji mnoho, že by se vůči ní takto důrazně ohradil.
Ale dostat děti,aby něco systematicky dělaly, to je hrůza. Na lezení chodí už celý měsíc a už se s mladší zas pokaždé vyjednává. Po tom COVIDu je to mazec.
continuitytaky po covidu furt premlouvam aspis nutim do sportu, hry na nastroje, nechteji nic delat
A za chvili to bude znova.
Ja se rodicum postavila, ze nebudu dodrzovat jejich pravidla, ale hlavni bylo, ze uz jsem nechtela
Jednou mi mamka ve zlosti rekla, ze nas vsechny tri poslali a zaplatili VS, ona to tak nemyslela, ale od te doby jsem si vetsinu vydelala sama.
continuity jo, ale on je nekdy tak urputny, ze je tezke nevyhovet:) To s tou skolkou byl priklad, jasne, ze kdyz neco mam, tak kvuli tomu uz plany nemenim. Ale jak tu padlo to vydirani konma, tak jsem si uvedomila, ze bych asi taky chtela, aby moje deti vedely, ze neco proste neni zadarmo a neni to samozrejmost. A ze je treba si to trochu zaslouzit, jinak to nedostanou. Ted dost teoretizuju, v te fazi nejsme, syn je jeste maly. Ale chtela bych, aby si uvedomil, ze kdyz ho o neco pozadam (napr. o drobnou vypomoc doma), ze to sice udelat nemusi, kdyz se mu nechce, ale ze ja taky delam veci, ktere se mi uplne delat nechteji, ale on z nich ma radost.
Právě jsem se dočetla, že na Svojtkovi je do středy sleva 25% s kódem PSYCHOLOZKA, i ze Slovenska.
Mohučanka díky, mám tam pár knih v merku
Gatita já si myslím, že tohle je děti naučit fakt těžké. Spíš je to tak, že to splatí zase svým dětem.
Evaeva taky mam ten dojem![]()
Gatita Ja si myslím, že to kolikrát nechápou ani ty ségry starší. Nebo to spíš chápou podle toho, jak se jim zrovna chce:-D
Mohučanka diky, taky tam neco chci
Karja mě přijde, že to úplně nechápe ani ta moje 25 léta bezdětná ségra![]()
Gatita Já mám pocit, že tohle si občas neuvědomujou ani dospělí ;o)
Ale dceři taky vysvětluju, proč nemůžu přijít do školky po obědě, tváří se na to naprdle a pak mi stejně vynadá, že jsem ji po svačině vyzvedla moc brzo, že si nestihla pohrát. Člověk se nezavděčí :o)
continuity U nás trvám na návštěvě zvoleného kroužku aspoň do pololetí. Starší je pěkná potvora, jak je fakt šikovný na kreslení, tak se po druhé třídě šprajcnul a prohlásil, že jestli tam bude muset, tak tam bude zlobit (a že to fakt dovede). Když nepomohla ani jeho rozmluva s paní učitelkou, tak jsme to doma vzdali, ale doteď toho hořce lituju.
A potichu dodávám, že šerm ho zatím drží (už skoro dva měsíce!). Klepu na dřevo.
Jo a vidím, šílený rozdíl. Pro mě byl trest zakázat skaut, pro ně, ač ho zbožňujou ne. Prostě by hnili spokojeně doma.
Mohučanka když měl na IG slevu ke svojtkovi nekdo jiný, tak se to počítalo z plné ceny i u zlevněných knih a pak jsi měla tu cenu co byla nižší, buď běžně zlevněna, nebo původní-25
brrr Tak na mě to platilo až mnohem pozdeji, když jsem byla menší, taky jsem na mnoho věcí kašlala.
Trvám na tom pololetí, muž teda dost tlačil na skauta a mladší se furt dohadovali, ale po letošním táboře už je to najednou v pohodě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY