Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 13:10

Gatita Já myslím, že tohle od něj nemůžeš chtít, prostě děti berou svět, tak jak je, v tom dobrém i zlém. :-) Pokud chceš hranice, musíš je nastavit. A "vyžadovat" vděk je peklo (to je obecný poznatek, vůbec ne namířený na tebe, ale měla jsem pár kamarádek, kde rodiče nějaký ten vděk vyžadovali od útlého dětství a vždycky mi to přišlo na palici). 

continuity Jo a občas si promluvit je dobrá metoda, ale nesmí se to zneužívat!  To taky používám a jednou měl muž ke starší tak dojemný proslov kvůli mladšímu, že mě to málem rozplakalo (něco ve smyslu "nemusíš se k němu chovat hezky, ale dobře víš, že tě zbožňuje a každým hnusným slovem jeho lásku a obdiv zabíjíš, tak rozvaž, jak moc ji zabít chceš, protože zpátky už to nepůjde)-a to teda zabralo. Fakt je, že už to začínalo být kritické, chovala se k němu opravdu hnusně. 

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 15:10

Evaeva upřímně, zhruba tohle jsem jí řekla, trvalo to cele asi dvě minuty i s její reakci a s řešením, co dál 

Nepředstavuj si žádné dlouhé kázání, navíc ony obě věděly, že by si mohly také chodit pro oběd do školy s ešusem. vzhledem ke kvalitě jídla v naší škole, jsem si byla dost jistá, že upřednostni domácí kuchyni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 15:39

continuity jo tak to jo, to si umím představit. Sice bych si z toho odnesla akorát, že nově mám dávat nádobí do myčky, ale účel by to splniloJá.myslela.ze.to.bylo.v.nejake.vyhrocene.chvili.po.pubertalni.poznamce.jakozto.posledni.kapce.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:00

A co máte vybrané u toho Svojtky?Já bych zas potřebovala asi většinu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:12

Mňa dnes hrozne potešil detský urológ, za ktorým sme šli až do Bratislavy, keď mi povedal, že je všetko v norme a že žiadne násilne traumatizujúce sťahovanie nepripadá do úvahy. Mňa naša pediatricka strašila, že to má zle a hresila má, že nepretahujeme a naši miestni urologovia sú známi tým, že sú stará škola a že by na to šli násilne. Dosť som sa toho teda bála a spadol mi kameň zo srdca. Bože to sú zas vety pardon :/

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:29

dnes som opat skusala obvolavat psychiatrov a dovolala som sa len na jedno miesto. tam uz som dostala termin o 2 tyzdne. len dufam ze sa tam aj napriek pandemii dostaneme.

a maly robi pokroky. nerad kresli co je dane jeho diagnozou. vzdy pisal cisla alebo len cmaral. v skolke vystavuju prace a prvy raz nakreslil stromy! ja si vzdy jeho prace fotim a ukazujem to aj lekarkam a tiez vidia pokrok

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:33

Mrakoplas hurá! To věřím, že ti spadl ne kamen, ale balvan ze srdce. 

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:34

eless to je super! Držím všechny palce, ať do toho nic nevleze a vy se zase můžete posunout dál.

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:46

eless palec nahoru a

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:47

Sairon já nakonec chtěla jen encyklopedii Vesmír v pohybu, takže nakonec z Alzy. Líbila se mi pro staršího, vesmír ho zajímá, ale skoro vše je pro školní děti. Ne že bych si tam nevybrala dalších deset knih, ale asi nic nepotřebujeme.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:51
Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:51

Gatita Neuvědomují. Když o tom přemýšlím, vůbec netuším, jak se nějaké věci v mém dětství děly. Prostě byly hotové, pořád dostupné... se samy

Vždycky si při tomhle vzpomenu na Děti z Bullerbynu, možná už jsem to psala. Večer před Vánoci není doma nic hotovo, Lisa kvůli tomu brečí v posteli, že Vánoce asi nebudou. A ráno vstane a kuchyně je vyblejskaná (kamna a tak), vyzdobená barevnými papíry a chvojím, všude nové koberečky, všechno voní jehličím a asi cukrovím, prostě Vánocemi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:53

Tabea no jako asi to počul spadnúť aj lekár, lebo sa sám rozhovoril, nech sa nestresujem a že má chápe. Syn má strach z lekárov (skôr zo všetkého nového plus z bolesti), tak je dosť stres ho dakam dostať. Keby mu ešte nasilu pretiahli predkozku, už by som ho nikdy nikam nedostala :( Ale ja by som to teda asi ani nedovolila, bola to pre mňa krajná možnosť. 

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:55

Mrakoplas já si pamatuju, že už se to tu jednou probíralo. Jsem ráda, že vám to odborník potvrdil, že neni potřeba nijak zakročovat. 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:01

Sairon já kupovala nějaké pracovní sešity, stříhání, čísla. Bludiště už jsme měli. Plus Sněhurku a encyklopedii Svět kolem nás nebo tak nějak. Celkem 6 věcí, od dopoledne jsem to zapomněla, ale stálo to osm stovek

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:04

eless Ju, tak budu držet palce, at to klapne.

Mimochodem, chlapečkovi je kolik. Čtyři, pět? Mám totiž pocit, že v tomhle věku jen čmárá dost dětí a stromy by byly super i u těch bez diagnozy. Držte se!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:35

brrr s tím souhlasím! Synovi jsou čtyři a teprve teď se občas (třeba jednou za měsíc) pokusí o nakreslení něčeho konkrétního.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:38

Evaeva my teď jedem v tom vesmíru taky dost silně a teď nejvíc boduje kniha Profesor Astrokocour Hranice vesmíru a leporelo s odklapecimi okynky Jedinečný vesmír 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:52

Sweet Potato presne! Mne to nedocvakavalo ani v 15 (mam pred ocima konkretni situaci), brala jsem spoustu veci jako samozrejmost a vubec nevidela, co za tim je, nasi mi to nikdy nepredhazovali. Ja detem taky nechci nic omlacovat o cumak, ale pred starsim jsem uz otevrenejsi  a obcas reknu, ze se mi nekam moc nechce, nebo ze  mi to a to dalo celkem praci, napriklad. Ale je mi naprosto jasny, ze si na to nevzpomene, kdyz ho prosim, aby mi helfnul s parovanim ponozek, a jemu se nechce.

No a ty deti z bullerbynu jsi zminila naprosto genialne. Zrovna na tuto pasaz jsem nedavno narazila a ta knizka pro me dostala uplne novy rozmer

Offline Tabea
8288 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:54

Evaeva synovi je čerstvě 7 a maluje hůř než jeho sestra (4,5)