Gatita jo dostupnost je hrozná. Od podzimu mám v plánu se vrátit do práce na 2-3 dny v týdnu. U nás na vidlákově nic pro menší děti není, takže bude krtek chodit do Brna. Já sice taky budu jezdit za prací do Brna, ale nestihla bych 8 hodin pracovat, takže muž bude pravděpodobně ráno vozit 20min do Brna, 20min zpátky domů, kde bude pracovat z HO, a já teda odpoledne vyzvedávat. K tomu ještě odvést příšerku do její školky, což taky není uplně za rohem,takže celá akce rozvozit děti zabere víc jakhodinu času ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli když sbíras ta pozitiva, tak s jedním dítětem člověk dost ušetří, já to vidím už teď, mladšímu budou tři a na spoustě míst musí platit uz od 2 let věku, teď se to zase nabali. A to jsou ještě legrační částky, až přijde platba letenek, školních lyzaku v Alpách a poznávacích zájezdu do Anglie, bude to sakra znát.
ale jinak bych se ještě nevzdávala, samozřejmě netuším, co ti řekli doktoři, ale třeba se vám postesti a malé brášku nebo sestřičku nakonec pořídíte ![]()
Zuzuli
To jedno dítě má výhodu, že se mu můžeš naplno věnovat tak nějak celoživotně a ve všem, žádné dělení zdrojů a pozornosti.
to je ovšem taková ošemetná výhoda, zase to Sauronovo oko je upreno jenom jedním směrem
U nás bere školka u DDM až od dvou a půl, tak to už se mi nechtělo, to měl teď v listopadu![]()
dzizisketa
u nás je nejmladší třída od dvou let, klukům ani tolik nebylo, jsou v říjnu a listopadu. Mě to teda vyšlo akorát tak, že se narodil druhý, když O. nastoupil. Moc tam teda nepobyl, protože covid. Mladší tam zůstane i příští rok, tak tak to zvládá a jsou tam opravdu zlaté učitelky a program mají snad lepší než ve školce.
Kdyby jim dali i oběd, tak je tam nechám oba, další třída je od 2,5 a další od tří let. Nově začali dělat i příměstské tábory, tak mám pořešený i kousek prázdnin.
Ale k normální práci se to úplně využít nedá, mají to max. 3x 4 h týdně, každý den můžu chodit až od těch tří.
Ošemetný je to každopádně. A hlavně se těm dětem nezavděčíš, ať to bude jakkoliv.
to je ovšem taková ošemetná výhoda, zase to Sauronovo oko je upreno jenom jedním směrem
můj tata by o tom mohl přednášet. Aby oku utekl, z Plzně šel na VŠ na Slovensko a už predtim i potom veškerý možný čas trávil s kamarady v Karpatech a jiných rozličných místech.
Zuzuli moc bych ti prala, abys mela deti, kolik chces. Ale ja byla jedinacek, oba moji rodice take jedinacci, tak mi to vzdycky prislo uplne normalni a dokazala jsem si predstavit zas jen toho jedinacka, vubec mi neprislo na mysl, ze bych mela mit deti dve. No a nakonec dve mam, a jsem tomu moc rada.
Nicmene - u deti beru veci proste tak, jak jsou. Ze moje deti jsou takove, jake jsou, a ze jich je, kolik jich je. Ono toho moc nevymyslis, je to nejak ložené.
No a s jedinackem tolik nezblbnes a brzo zacnes zit opet tak, jak jsi byla zvykla, lip se naskakuje do prace, navazuje se na prerusene vztahy s kamarady. Spousta veci je jednodussich - hlavne hlidani a ruzna logistika, prace atd. A tvoje mala bude vymazlena, naucis ji do zivota spoustu veci dukladneji, ona bude mit pocit pohody, ze o vas nemusi nijak bojovat... Jo a rychleji se das dohromady. Me to druhe dite dost fyzicky rozhodilo, uz jsou mu dva roky a porad to neni, co driv (mluvim o ruznych bolestech zad, kolen, proste trapas!)
Tabea sme to spackali (ako obvykle), zubok išiel pod vankúš a ráno sa vybral a to bolo všetko ![]()
Pinot Noir toto mě vždycky překvapí, my byly 2 a s hlídáním a prázdninami nebyl problém, většinou jsme si vystačily samy a babičky dělaly svoje a ten servis okolo. Váš bylo taky víc, ne? To jste byli pořád jen doma?
JankaM Tak ona to možná Pinot spíš vidí teď u sebe, že ji kluky snaz ohlidaji zvlášť. U nás to tak taky je. Teda sambovi rodiče se toho nebojí,ale pro naše je i hodina čisté utrpení, tu jednu mladší si klidně vezmou.....i když dneska jsme šla na kosmetiku a dala jí našim a za dvě hodiny když jsem jela domů, jsem ji cestou potkala s dědou,a nabrala do auta, ona byla úplně mokrá, počurana a studená, takže to nebylo čerstvé Oni ji nedali plinu a táta si ani nevšiml že čůrá ani že je mokra. Tak jen doufám, že z toho nebude nic mít;-(.
JankaM byli, o prázdninách jsem chodila za mámou do práce, kam chodili i potomci ostatních, to bylo super, celé dny jsme litali v lese. Byla jsem na prázdninách u babičky jednou, týden v paneláku v Ostravě, a bylo to pro mě za trest, zkažený kus prázdnin. ![]()
Karja to je možný. Ja to tedy neznám, děti mám s rozdílem necelý 3 roky a vždycky jsou u obojích prarodičů spolu. Nebydlíme tedy v jednom místě, tak odpadá takové to hlídání na odpoledne nebo tak, vždycky jde o víkend, pár dní, týden.
JankaM no jo, jenomže jsou asi starší? K čtyřletému nebo pětiletému babičky, kterým je 70, už batole s plenkami a uspáváním pochopitelně nechtějí.
Karja haha akorat on Tondu nikdo nehlida...meli jsme vyuku online a ted jsem ho dokonce musela vzit s sebou na dve zkousky...od pristiho mesice jedem prezencne a holt bude chodit se mnou. Ucim se a pisu diplomku kdyz vecer usne:) ale jinak hlasuju hodne pro jedno dite Zuzuli . Lip to clovek financne utahne a nenicis si dvojnasobne nervy:D a mit sourozence neni nutne zaruka toho, ze se budete mit radi. Mit dve deti jen proto, abych mela dve, mi prijde zbytecny, kdyz se na to necitim:)
711990 Ježíš ale vždyť to je hrozně dlouhý! On to dá? To je teda fakt dobrej teda! I tu zkoušku teda, to píšeš test a on si tam vedle tebe smrdla? A nenapovídal?:-D No vidíš to, dvě by to rozhodně nedaly!
Karja Je, no, ale hlidani fakt nemame:D holt budem chodit hodne casto ven asi? Jinak na zkousce to bylo super, byl to test skoro na 3 hodiny:D mela jsem s sebou obri svacinu, knizky, auta a kresleni a on to fakt zvladnul
ani moc nekricel, parkrat se prosel po ucebne, byl skvelej. Pak jsme jeli za tejden jeste na ustni, to bylo trochu slabsi, protoze jsme neplanovane sli na radu az kolem poledne, to uz byl uplne vyrizenej a vzteklej, takze delal u ty zkousky bordel, ale bylo to jedine ku prospechu a aspon to netrvalo tak dlouho!
to mi pripomina, ze jsem te chtela sledovat na insta, ale mas soukromej profil.. nebo tam uz nechodis?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.