Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2022 13:37

No s tím hlídáním to zažila tchýně, její tchýně nechtěla hlídat dvě děti naráz, jezdily k ní teda na prázdniny. No nějak jí vysvětlila, že jí to moc nepomůže, když si vezme jen jedno. U nás by asi nebyl problém ani s hlídáním tří, moje máma se tak tváří a tchýně si klidně bere syna i jeho bratrance a sestřenici naráz, pře noc teda zatím měla jen dva, ale jsou ještě malý.

Obojí má pro a proti, dvě děti jsou nejen dražší a z pracovního procesu tě vyřadí na déle, ale i ta následná organizace kroužků a podobně je mnohem složitější. Navíc dlouho ty děti nejsou kompatibilní, když beru staršího třeba do planetária, někdo musí hlídat mladšího a takových věcí je milion. Pořád se musí hodně přizpůsobovat sobě navzájem, třeba teď v zimě travíme tu nejhezčí část dne doma, protože mladší spí. A tak to bude pořád. Navíc se jim málokdy můžeme plně věnovat, pozornost rodičů se pořád rozmělněná. Ale zase se mají vzájemně, jejich interakce jsou kouzelné a myslím, že i do budoucna se na sebe budou moct spolehnout.

@zuzuli já ti rozumím, je velký rozdíl mít jedno dítě z vlastního rozhodnutí a nebo z důvodů vnějších okolností. Já vždycky věděla, že dvě děti jsou pro mě minimum a hodně by mě mrzelo, mít jen jedno. Doufám, že se ti to nakonec splní. Ale kdyby ne, určitě tě čeká s dcerou hodně hezkého!

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:40

711990 No ale to je hrozně dobrej teda, hrozně. A prosím tě. Písemná na tři hodiny? Co to je? To snad není moje škola. A je to zvláštní, že tě nepustili na řadu jako první. My jsme občas měli nějakou maminku s miminem a automaticky jsme se tak domluvili. No ale je teda fakt neskutečně teda. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:50

Lilly_Ku tyjo to jsi ty? Ja myslela ze uz se sledujem:D promin, ja ty zadosti vetsinou hrozne dlouho nevidim a pak nevim kdo to je:D ja uz nic moc nepridavam, no:)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:54

Karja hele to byla vyjimka, asi 90letej profesor na genetiku a mel.dojem, ze se to musime vsichni fakt naucit. Asi nemusim rikat, ze mezi Tondovejma omalovankama jsem mela A4 tahak z obou stran, ze kteryho sem to opisovala...:D predemnou sla spoluzacka, co ma dokonce dve deti!!! Starsi jako Tonda a k tomu 5m miminomimino se poblilo zkousejicimu na boty, to bylo dobry:D

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:57

711990 ja si musela zaridit novej ucet, ten puvodni mi nevim proc zablokovali a mela jsem ho na jiz neexistujici emailovou adresu, takze ksem musela zacit cisty list :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2022 13:58

711990 ty jo, seš dobrá, to bych nedala. Děti možná jo, nevím, ale já s nimi rozhodně ne.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:58

711990 co ted studujes? jsi dobra!

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 13:58

Lilly_Ku aha!ja jsem si prave rikala aby to nebyl nejaky tvuj hacknuty ucet:) 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:00

Evaeva je to naprd, ale proste nekdy to sambo nedokaze skloubit s praci, no. A jiny moznosti nejsou.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:01

711990 ten si podle mě chudák už jenom přál, abyste s tema harantama vypadly

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2022 14:02

711990 já to chápu! Neumím si představit, že bych se s nimi dokázala soustředit na zkoušku. Když teda pominu fakt, že si neumím představit se po večerech ještě učitNepřemýšleli jste o nějaké hlídačce?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:02

Lilly_Ku dodelavam navazujici magistersky k tomu nejlepsimu oboru:D Management chovu zajmovych zvirat aka slechteni papouskunejsem si jista, jak zrovna takovej obor mohl ziskat akreditaci, ale uz mam skoro vsechno za sebou, za mesic odevzdam diplomku a v kvetnu budou statnice, tak snad se zadari.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:04

Potrefenáhusa presne, rikal si ceho sem se to v 90 letech musel dozit!!!

Evaeva kdyz vidim u sousedky, jak narocny bylo zvykani ditete na hlidaci slecnu a kolik to zabralo casu a penez, to uz to ty tri patky ted v letnim semestru nejak doklepem:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2022 14:10

711990 jo to máš asi pravdu.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:19

711990 mazec, skvely! drzim pesti, at to jde dobre od ruky!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. února 2022 15:11

JankaM 

Hrozně moc záleží na věku těch prarodičů. Já můžu obě děti nechat u jedné nebo druhé strany na hlídání max. pár hodin. Dětem je 3 a 5, prarodiče v kategorii 65+. Jedno dítě můžu nechat klidně několik dní, na to si troufají, ale s oběma je problém. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:57

Gatita Tak jsme byly u doktorka Tláskala. Hned na úvod mě rozesmálo, že ordinaci léčebné výživy vede Tláskal a ordinace je proti lahůdkám  No, vzal anamnézu, jeho kolegyně si vzala jídelníček co jsem jí sepsala. Dceru změřil, zvážil a napsal žádanky na odběry krve. Mám zavolat příští týden. Vůbec se nezeptal co a jak s potravou, jen ho zajímal její mororický vývoj. Což tam teda předvedla v plné parádě. Usadila jsem ji na židli, jak mě vyzval. Dala jsem jí doruky hračku, kterou vnutila jemu a pak si důležitě zmuchlala všechny své růstové křivky a rozvazovala si tkaničky. Boty nakonec za hlasitého pokřiku TÁK zahodila a skočila z židle dolu Dostala záchvat smíchu a šla obšťastňovat mediky na které vyplazovala jazyk a děsně se smála, pak mi z kabelky vzala peněženku a začla lidem v ordonaci rozdávat moje kreditky a doklady. Když jsem jí při odchodu vyzvala, ať udělá pápá zakřičela Ne! A vydala se z ordinace tak rychle, že nabourala obličejem do dveří  Tak se s námi loučil s tím, že tohle dítě vypadá, že má tý energie moc a že tam jsme dost možná zbytečně. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:01

MPLee Moc hezky se malá předvedla.A Tláskal je super, já vzpomínám na obezitologa Svačinu, taky nomen omen. Napiš pak aktualizaci, až vám něco řeknou.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:06

Len já mám normálně pocit, že se teď předvádí před cizíma víc než doma  Nevím, po kom je, ale umí být docela hustá. Naštěstí v tom roce to všichni spíš obdivují. Dnes po plavání si šla prostě

na bar a než jsem se já dobalila tak tam tak dlouho pokřikovala Toto! Toto! A snažila se natáhnout nahoru na pult, až se mě obsluha přišla zeptat, jestli jí to linecké můžou dát  Předtím se při lekci snažila skákat do vody kdykoliv to šlo a vůbec neřešila, jestli jí někdo chytá. Prostě udělala krok do prázdna z takové mělčinky a začla kopat nohama jako blázen. Naštěstí přežila, i když jednou mi jí lovila trenérka  Nesamostatná teda rozhodně neni. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:20

MPLee jezis no my máme úplně opačnej typ, ona vzdycky rucickou sahá třeba ze schodu, jestli může a jak je to hluboký a od chvíle, kdy jsem ji rekla u topení au, pozor, horký (máme obnazeny měděný trubky a fakt jsou horky) chce, abych na to sahala výhradně já (taky je motoricky o rok za vama ale )