No s tím hlídáním to zažila tchýně, její tchýně nechtěla hlídat dvě děti naráz, jezdily k ní teda na prázdniny. No nějak jí vysvětlila, že jí to moc nepomůže, když si vezme jen jedno. U nás by asi nebyl problém ani s hlídáním tří, moje máma se tak tváří a tchýně si klidně bere syna i jeho bratrance a sestřenici naráz, pře noc teda zatím měla jen dva, ale jsou ještě malý.
Obojí má pro a proti, dvě děti jsou nejen dražší a z pracovního procesu tě vyřadí na déle, ale i ta následná organizace kroužků a podobně je mnohem složitější. Navíc dlouho ty děti nejsou kompatibilní, když beru staršího třeba do planetária, někdo musí hlídat mladšího a takových věcí je milion. Pořád se musí hodně přizpůsobovat sobě navzájem, třeba teď v zimě travíme tu nejhezčí část dne doma, protože mladší spí. A tak to bude pořád. Navíc se jim málokdy můžeme plně věnovat, pozornost rodičů se pořád rozmělněná. Ale zase se mají vzájemně, jejich interakce jsou kouzelné a myslím, že i do budoucna se na sebe budou moct spolehnout.
@zuzuli já ti rozumím, je velký rozdíl mít jedno dítě z vlastního rozhodnutí a nebo z důvodů vnějších okolností. Já vždycky věděla, že dvě děti jsou pro mě minimum a hodně by mě mrzelo, mít jen jedno. Doufám, že se ti to nakonec splní. Ale kdyby ne, určitě tě čeká s dcerou hodně hezkého!